Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « PoisoN 112l.profil czyli 105l. Aktualizacja
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: PoisoN 112l.profil czyli 105l. Aktualizacja  (Przeczytany 3674 razy)
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Maj 12, 2009, 00:52:05 »

hemigraphis to roślina doniczkowa anie akwariowa, wyjmij ją bo zgnije i będzie syf
a tak z ciekawosci to kiedy było zalane te akwarium ?
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Maj 12, 2009, 06:24:32 »

Bardzo ciekawe rozwiazanie aranzacji, jednak ta kolorowa tapeta bardzo psuje calosc - moze zmien na cos gladkiego (ciemny bristol ?)
Mozesz cos wiecej napisac jak i czym kleiles to tlo ?

PoisoN
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Maj 12, 2009, 07:54:20 »

Wysłany przez: Pethro
hemigraphis to roślina doniczkowa anie akwariowa, wyjmij ją bo zgnije i będzie syf
a tak z ciekawosci to kiedy było zalane te akwarium ?

A zgadzam sie z Tobą ze to odmiana doniczkowa, przeleciałem wnikliwie po google i znalazłem ze jest tez odmiana wodna puki co nic nie gnije,popatrzre czy faktycznie bedze gnić jak narazie po kilkiu dniach w akwa wszystko oki.
Akwa mam zalane z jakieś 4 miechy,ścianka z piaskowca tylko jest dołożona jakis niecały miesiąc temu.

Wysłany przez: gina2006
Bardzo ciekawe rozwiazanie aranzacji, jednak ta kolorowa tapeta bardzo psuje calosc - moze zmien na cos gladkiego (ciemny bristol ?)
Mozesz cos wiecej napisac jak i czym kleiles to tlo ?

Masz racje zmienie  tapete na jednolite tło.
A scianka jest klejona do pleksiglas na silikon akwarystyczny.

Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Maj 13, 2009, 22:51:59 »

nie spotkałem sie jeszcze ani razu z odmianą h. akwariową i nie sugeruj sie opisami z internetowych sklepów akwariowych ...
PoisoN
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Maj 14, 2009, 19:11:55 »

nie spotkałem sie jeszcze ani razu z odmianą h. akwariową i nie sugeruj sie opisami z internetowych sklepów akwariowych ...

Masz całkowitą racje roslina zaczeła gnić, ale nie liście bo trzymały sie całkiem niezle ,wyciągnołem ją z gruntu a tam całkowita zgnilizna smród szamba!!!

Nigdy juz niezakupie roslin z zoologów w hiper marketach bo te ........... nie maja zielonego pojęcia o roslinach.

nasz język ojczysty jest na tyle bogaty, że każdy w miarę kulturalny człowiek bez wysiłku obejdzie się bez epitetów uchodzących za wulgarne. mam nadzieję, że do takich osób należysz.
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2009, 20:30:56 wysłane przez szymonw » Zapisane
tesco4
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Maj 23, 2009, 20:03:38 »

Braciszku Twoje akwarium podoba mi sie o wiele bardziej bez kamieni. Wklej fotki po modernizacji
shogun4
Bywalec

« Odpowiedz #21 : Maj 24, 2009, 22:00:27 »

Nigdy juz niezakupie roslin z zoologów w hiper marketach bo te ........... nie maja zielonego pojęcia o roslinach.

nasz język ojczysty jest na tyle bogaty, że każdy w miarę kulturalny człowiek bez wysiłku obejdzie się bez epitetów uchodzących za wulgarne. mam nadzieję, że do takich osób należysz.

Zaraz, zaraz. Proszę nie krzyczeć. Za co? Za kopki?!

Akwarium fajnie skomponowane. Trochę taki 'artystyczny bałagan'. Jak już wcześniej podpowiadano, tapeta raczej nie dodaje mu uroku  Wink Może jakieś wysokie roślinki przed piaskowiec?

lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Maj 24, 2009, 22:22:13 »

Bardzo ładne i oryginalne akwa Smiley
Na ostatniej fotce wygląda jakbyś ochotkę wrzucił w postaci zamrożonej. Czy się mylę? Jeśli się nie mylę a koniecznie chcesz ryzykować karmiąc rybki ochotką, to wcześniej ją rozmróź i wypłucz na ile się da. Sam zobaczysz jak brudna i nieprzyjemnie pachnąca jest woda po takim rozmrożeniu i wypłukaniu ochotki. Nie ma sensu jej dodawać do zbiornika.

PoisoN
Nowy
*

« Odpowiedz #23 : Maj 29, 2009, 21:31:47 »

Bardzo ładne i oryginalne akwa Smiley
Na ostatniej fotce wygląda jakbyś ochotkę wrzucił w postaci zamrożonej. Czy się mylę? Jeśli się nie mylę a koniecznie chcesz ryzykować karmiąc rybki ochotką, to wcześniej ją rozmróź i wypłucz na ile się da. Sam zobaczysz jak brudna i nieprzyjemnie pachnąca jest woda po takim rozmrożeniu i wypłukaniu ochotki. Nie ma sensu jej dodawać do zbiornika.

Zywa ochotka wali o wiele bardziej niz mrozona,nie karmie ochotką ryb co dziennie podje równiez suchy a ryby uwielbiaja te robale Wink
miki12101
Zainteresowany
**

Impossible is nothing

« Odpowiedz #24 : Maj 30, 2009, 12:22:31 »

Masz lekkie przerybienie??
PoisoN
Nowy
*

« Odpowiedz #25 : Maj 30, 2009, 20:53:29 »

Masz lekkie przerybienie??

Stwierdzasz czy pytasz bo jakoś dziwnie skonstruowałeś zdanie.
Na przerybienie cos mi słabo to wygląda bo sie ryby w moim baniaku nie zderzają Grin
A jeśli bierzesz porównanie ze swojego baniaka,to porównaj gabaryty ryb Twoich a moich.
miki12101
Zainteresowany
**

Impossible is nothing

« Odpowiedz #26 : Maj 30, 2009, 21:08:03 »

Podobne. U mnie też sie nie zderzają:) Bocje Wspaniałe do najmniejszych nie należą Undecided
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2009, 21:14:04 wysłane przez miki12101 » Zapisane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: