Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Trybex - 112L Ogólnie / 25L Parka Ramirezek
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Trybex - 112L Ogólnie / 25L Parka Ramirezek  (Przeczytany 11782 razy)
Trybex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #45 : Sierpień 28, 2010, 12:59:18 »

Kilka razy miałem pokazywać krewetkarium 25L, ale ostatecznie nie wypaliło
W niedzielę 22 sierpnia zostały wprowadzone dwie ramirezki. W piątek już była Ikra na kamyczku Smiley

i filmik jak wachlowana jest ikra:

Zdaję sobie sprawę, że 25L jest ciut za małe na trzymanie motylków, jednak powierzchni podłoża dużo mniej nie jest niż w sugerowanych na niektórych portalach 40l, w dodatku rybki są same. Mam nadzieje, że nad warunkami będę panować
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 13:01:05 wysłane przez Trybex » Zapisane
Jason Bourne
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #46 : Sierpień 28, 2010, 17:20:09 »

Samczyk kapitalnie nastroszony Smiley Moim zdaniem jeśli jesteś w stanie zagwarantować rybkom odpowiednie warunki, to mniejszy zbiornik może być. Na filmiku panuje fajny, mroczny klimacik  Wink
Trybex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #47 : Luty 14, 2011, 14:16:28 »

Dawno nic nie aktualizowałem.
Z biegiem czasu ograniczyłem rośliny w 112 litrach.

25 litrów z Ramirezkami ma się bardzo dobrze. Co prawda jeszcze nie udało mi się odchować młodzieży, widocznie 25l jest za bardzo niestabilne jak na wychówek, albo z jakiś innych przyczyn znikają.
Oprócz ramirezek mieszka z nimi także Ampularia, która jest wyciągana zawsze jak jest ikra, więc ją wykluczam;)
Obiecane kiedyś zdjęcie. Na fotce tego nie widać, ale korzeń robi za tło i sprawdza sie w tej roli niesamowicie. Daje wiele różnych kryjówek przed napalonym samcem.

i parka

Trybex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #48 : Marzec 03, 2011, 11:46:58 »

Pytanka
1.2 maluchy pływają sobie na razie w 10l, czy wyposażać im je w jakieś dekoracje typu korzenie i podłoże, czy olać to i niech pływają w pustaku(światła tam nie będzie, więc rośliny odpadają)?
2. Kiedy będzie można je wrzucić do 112, gdzie są ich rodzicie? I jak zostaną przyjęte? jako nowe rybki czy rodzinka pozna swoje?

Wpiernicza 1/4 sticka dla krewetek

wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

Elektryka akwariowa mnie dobija ...

« Odpowiedz #49 : Marzec 03, 2011, 14:03:18 »

haha! Kapitalne ostatnie zdjęcie!

Akwaria bardzo mi się podobają. Też miałem ramirezki w podobnym akwarium (5cm wyższym). Wiele razy składały ikrę. Pewnego razu samiec zabił samicę, a potem ikrę zjadł - idealny sposób na podwójną wyżerkę... Good !

Uzależniony od stawiania trzech czarnych kropek...
NAZYWAM SIĘ >wbchgkv<. PROSZĘ POPRAWNIE WYMAWIAĆ I ZAPISYWAĆ IMIĘ MOJE!
Trybex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #50 : Kwiecień 15, 2011, 13:31:55 »

Śmieszna rzecz: Krewetki filtrujące wchodzą mi do rury od filtra:D

Maluszki wolniej już chyba rosnąć nie mogą;P
Mają ok 2 miesięcy i jakieś 2cm wielkości.
Przeszedłem na suchy pokarm, którymi karmię normalnie rybki, zastanawiam się też czy nie dać im na spróbowanie ze 2 larwy ochotki.
Jeden maluch jest wyraźnie bardziej masywny, pewnie samiec Smiley

Trybex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #51 : Kwiecień 18, 2011, 14:25:54 »

Nie wiem czy to jakiś rekord, ale wczoraj rano Ramirezki złożyły ikrę, wieczorem przeniosłem część do 10l kotnika. Dzisiaj od 3h już się wykluwają ogonki z ikry. Co prawda jakieś 30% ikry spleśniało, ale i tak jak dla mnie sukces. Ciekawe czy uda się odhodować.

temperatura wody - 29 stopni, silnie napowietrzana. Akwa leży na pokrywie od 112l, która też grzeje maluchu od spodu.
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: