Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Gupiki  (Przeczytany 1129 razy)
Menel
Nowy
*

« : Maj 19, 2009, 20:43:27 »

Może na początku się przedstawie.Nazywam się Damian i rozpoczynam przygode z akwarystyką,moimi pierwszymi rybami w hodowli mają być gupiki i oto moje pytanie ,czy moglbyście napisać w jakim zbiorniku można trzymać gupiki ile sztuk i inne informacje.Oczywiście czytalem w internecie ale na forum o żólwiach przekonalem się że internet podaje nie zawsze ale często blędne informacje.Z góry dziękuje za odpowiedz
Mari95
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Maj 19, 2009, 20:47:03 »

Tak 50 litrów im starczy spokojnie.A ja do hodowli proponuję dać 2 samce i 4 samiczki

Seboos: Daruj sobie następnym razem kolorki, tła i inne. Takie rzeczy w przedszkolu się robiło
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2009, 13:33:38 wysłane przez Seboos » Zapisane
Menel
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 20, 2009, 16:41:10 »

a ja wole 1samiec i 2samiczki
gupiki
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Maj 25, 2009, 00:52:08 »

Dla trzech gupików nie potrzebujesz zbyt sporo miejsca (nawet lepiej mniej bo się wtedy szybciej zapoznają  Roll Eyes)
Pomyśl jednak o młodych, zastanów się ile chcesz ich zatrzymać. Ja robię tak, że pozwalam się im wybarwić troszkę dorosnąć i wybieram sobie najlepsze (np. trzy) resztę oddaje do sklepu. To pozwoli Ci za niezłą zabawę nawet w 50 litrowym akwarium.
Daj znać na temat twoich zakupów i osiągnięć.

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #4 : Maj 25, 2009, 08:33:26 »

Kup akwarium minimum 60l.

Wpuśc tam 1 samca i 3 samice. Maksymalnie 2 samce i 5 samic.

Prawda jest taka, że samce spędzają całe dnie na zmuszaniu samic do kopulacji, więc im więcej samic jest tym bardziej się zaloty rozkładają i ryby mają względny spokój.

Nawet jak akwarium będzie miało 1000l to nie zmieni to szybkości "zapoznawania" się gupików.

I consider myself as a one fish wolf pack
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: