Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: problemy z krewetka amano.  (Przeczytany 3226 razy)
silurus ;)
Nowy
*

« : Listopad 12, 2004, 11:20:50 »

czemu moja krewetka amano tak strasznie zdziczala, ze wychodzi tylko nocą? moze dlatego ze jest sama?   a i jeszcze jedno pytanie- gdzie w lodzi moge nabyć te krewetki i w jakiej cenie?

Łódź, Łódź i wszyscy za nami!...
MANIEK
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 16, 2004, 20:30:25 »

tez mam 2 krewetki amano i kupiłem je w cenie 9zł za sztuke. kupiłem je 4 dni temu i do tej pory jeszcze ich nie widziałem w akwie. co sie dzieje??? zastanawiam sie czy cos im sie nie stało??? pozdrawiam Smiley  :wink:

240- paletkarium:)
Plex
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Listopad 24, 2004, 22:11:00 »

Musicie dobrze poogladac liscie roslin. Moja krewetka filtrujaca czasami pare dni siedzi pod jakims lisciem i dopiero np od boku akwa ja widac... A tez sie naszukalem  Smiley

Setka po starcie
misza24
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 28, 2005, 16:24:16 »

jakis czas temu nabylem amano i wpuscilem do zbiornika z innymi rybami. Krewetka caly czas siedziala za kamieniem i wogole nie wychodzila. To trwalo okolo 3 tygodni. Potem zniknela bez sladu. Podejrzewam ze bala sie ryb np. skalara i dlatego nie wychodzila a w pozniejszym czasie mogla zostac zjedzona przez ktoras z ryb
Allex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Luty 02, 2005, 21:15:08 »

Mam 2 amano od 4 dni i dopiero dzisiaj wieczorem zobaczyłem, że odważyły się wyjść ze swoich kryjówek i poskubać trochę glonów. Prawdopodobnie wychodzą na "łowy" w nocy, kiedy czują się bezpieczne.
Plex
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 02, 2005, 22:05:36 »

Jak przenioslem krewetke do kotnika to widac ja caly czas. Nie ma zadnych ryb wiekszych zeby ja skubaly to sie niczego nie boi. Musze jej dokupic towazystwo jakies. Czy krewetka filtrujaca bedzie sobie zyla w stadku z innymi gatunkami? Czy musza byc tego samego gatunku?

Setka po starcie
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: