Ta 20tka jest świetna, gratuluję. Sam myślę o czymś takim na biurko (ale chyba najpierw założę z muszlowcami).
Ja na Twoim miejscu dałbym brązowe lub czarne podłoże, np Ada no i tło jakieś. A Boraras rosną? Może masz Brygitae?
Faktycznie podłoże nie najlepsze. Trochę tak od niechcenia ten zbiorniczek powstawał. Miał być parapeciak (dlatego tak nietypowo wąski), bez światła, krewetki + nadmiar roślinek z 54l. Później koncepcja się trochę zmieniła. Gdybym się za to zabrał bardziej planowo, to i podłoże byłoby inne. Nie wiem czy je teraz wymienię, bo już co nieco dojrzało i trzeba by wszystko od początku. Raczej już liczę na to, że zniknie pod glosią.
Nad tłem też już myślałem, słuszna uwaga że by się przydało. Marzy mi się tylna ściana z mchu na siatce ogrodniczej.
Poza tym wszystko lepiej by wyglądało bez tego czarnego diabła wewnątrz. Mając kaskadę, mógłbym dać w to miejsce jakiś wąski, ale wyższy korzeń i zrezygnować z sagittari. Zobaczymy...
Natomiast rybki to z pewnością jest Boraras Urophthalmoides. Boraras Brigittae to inna rybka, choć podobna i dlatego często się je myli. Nawet w sklepie opisano je jako Boraras Brigittae
Poniżej zdjęcia obu gatunków. Oczywiście z sieci, bo nie ma szans żebym moim mikrusom, przy ich ruchliwości, sam kliknął takie makro, i to jeszcze komórką.
Moje rybki. Boraras Urophthalmoides:
Boraras Brigittae: