Marko
Nowy
|
|
« : Maj 23, 2009, 22:27:14 » |
|
Wątek przenoszę z pogaduszek ( http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24283.new#new ) Akwa zalane, czeka na rybki. Zbiornik: Juwel Trigon 190 Pojemność: ok 190 l Wymiary: 98 x 70 x 60 cm Wyposażenie: - Pokrywa Multilux High-Lite® ze świetlówkami 2x28 W (590 mm) - 1 x filtr z pompą o wydajności 400 l/h - 1 x Grzałka 200 W/230 V Dzisiaj przybyło mi kilka roślinek i wpuściłem bojownika, poniżej najnowsza fotka: Planowana obsada: 6 skalarów 40 neonów czerwonych kilka kirysków kilka kosiarek
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 23:55:37 wysłane przez Marko »
|
|
|
|
|
bloniu
Super aktywny
Hoplias malabaricus
|
|
« Odpowiedz #1 : Maj 23, 2009, 22:39:27 » |
|
Za dużo skalarów (na dwie dorosłe pary absolutnym minimum jest 200l i tak druga, niedominująca para nie będzie miała lekko). Dałbym biotopowo tak:
Kup 6 skalarów podrostków, a jak się coś dobierze to zostaw parę a resztę oddaj. 50 neonów 10 kirysków 10 otosków
|
|
|
|
I consider myself as a one fish wolf pack
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #2 : Maj 23, 2009, 23:17:38 » |
|
Piekne tlo calosc tez sie niezle prezentuje Czy na dole w rogu to jakas rybka (czerwona) ?
|
|
|
|
|
|
|
Marko
Nowy
|
|
« Odpowiedz #3 : Maj 23, 2009, 23:58:52 » |
|
Piekne tlo calosc tez sie niezle prezentuje Czy na dole w rogu to jakas rybka (czerwona) ? Dziękuję Tło to co prawda Juwela - folia, ale ładnie się prezentuje (myślę, że lepiej niż tło z roślinkami ) Rybki tam w rogu nie ma
|
|
|
|
|
|
|
|
margin
|
|
« Odpowiedz #5 : Maj 24, 2009, 08:05:15 » |
|
Naprawdę piękne, miło obejrzeć coś takiego przy niedzieli , chciałabym taki zestaw, ale mam co mam. Gratuluję wspaniałej aranżacji zbiornika i czekam na zdjęcia z obsadą, powodzenia
|
|
|
|
|
|
|
Tymothy
Bywalec
Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)
|
|
« Odpowiedz #6 : Maj 24, 2009, 08:30:45 » |
|
to w takim razie co to jest ? To chyba jest jakiś czerwony liść.
|
|
|
|
Moje akwaria: 50l Obsada: 1 Samiec Bojownika 1 Anentome Helena 3 Samice Bojownika 3 Krewetki Amano 12 Neonków Innesa 2 Ramirezy
|
|
|
Neurochirurg
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #7 : Maj 24, 2009, 09:20:51 » |
|
Na świeżo wygląda ciekawie, zobaczymy za miesiąc. 6 skalarów to zdecydowanie za dużo. w 200 L to jedna duża dobrana para się czuje, każdy nadmiarowy osobnik ma ciężkie życie (piszę z doświadczenia)
|
|
|
|
Nic na siłę. Weź większy młotek!
|
|
|
Marko
Nowy
|
|
« Odpowiedz #8 : Maj 24, 2009, 10:27:15 » |
|
A, to czerwone to to jest kawałek wystającej skorupy orzecha kokosowego co do obsady, to chyba zrobię tak, że kupię 6 skalarów, a po kilku miesiącach jak sę dobierze para, to zostawię te dobrane 2 sztuki, a resztę oddam Pani w sklepie powiedziała, że mogę mieć kilka skalarów, ale za to neonek mieć nie więcej nic 3 sztuki na 1 szt. skalarów, czyli np. 8 chalarów i ok. 25 neonek - w przeciwnym razie, jak neonek będzie durzo to mogą obgryzać płetwy skalarkom. Ale bardziej Wam wierzę I dziękuję za uznanie, na pewno takie by nie było, gdyby nie godziny w internecie i Wasze porady Jak będzie za kilka miesięcy, zobaczymy, ale obiecuję, że będę o nie dbać
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 10:35:20 wysłane przez Marko »
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #9 : Maj 24, 2009, 10:33:46 » |
|
Pani w sklepie powiedziała, że mogę mieć kilka skalarów, ale za to neonek mieć nie więcej nic 3 sztuki na 1 szt. skalarów, czyli np. 8 chalarów i ok. 25 neonek - w przeciwnym razie, jak neonek będzie durzo to mogą obgryzać płetwy skalarkom. Ale bardziej Wam wierzę gorszej głupoty nie słyszałem , neony obgryzać płetwy skalarom? to co bezsens , to już prędzej skalary mogą podgryzać neony.
|
|
|
|
|
|
|
Aila
:)
Zainteresowany
:))
|
|
« Odpowiedz #10 : Maj 24, 2009, 10:52:00 » |
|
A, to czerwone to to jest kawałek wystającej skorupy orzecha kokosowego co do obsady, to chyba zrobię tak, że kupię 6 skalarów, a po kilku miesiącach jak sę dobierze para, to zostawię te dobrane 2 sztuki, a resztę oddam Pani w sklepie powiedziała, że mogę mieć kilka skalarów, ale za to neonek mieć nie więcej nic 3 sztuki na 1 szt. skalarów, czyli np. 8 chalarów i ok. 25 neonek - w przeciwnym razie, jak neonek będzie du rzo to mogą obgryzać płetwy skalarkom. Ale bardziej Wam wierzę I dziękuję za uznanie, na pewno takie by nie było, gdyby nie godziny w internecie i Wasze porady Jak będzie za kilka miesięcy, zobaczymy, ale obiecuję, że będę o nie dbać Spedzasz godziny w internecie i piszesz takie rzeczy : " że mogę mieć kilka skalarów, ale za to neonek mieć nie więcej nic 3 sztuki na 1 szt. skalarów, czyli np. 8 chalarów i ok. 25 neonek - w przeciwnym razie, jak neonek będzie duzo to mogą obgryzać płetwy skalarkom. Ale bardziej Wam wierzę " - zart roku !!! Akurat pilam kawke i oplulam caly monitor jak to przeczytalam
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 10:54:01 wysłane przez Aila »
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #11 : Maj 24, 2009, 10:58:51 » |
|
Ale co się czepiasz, przecież on tylko zacytował babkę ze sklepu, nigdzie nie napisał, że się z tym zgadza Co do akwa - ta żabienica nie bardzo mi tu pasuje, ja bym ją albo w ogóle wywaliła, albo przesunęła gdzieś w bok. Poza tym bardzo mi się podoba To tło takie jest samo z siebie, czy pociąłeś i w środek wsadziłeś czarne?
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 11:01:49 wysłane przez matka siedzi z tyłu »
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
Kamil921023
|
|
« Odpowiedz #12 : Maj 24, 2009, 20:57:42 » |
|
Akwarium ładne, ale zgadzam się z mam takie samo zdanie jak forumowiczka przede mną-ta żabienica nie na miejscu.Przesuń albo usuń. Co do skalarów dla bezpieczeństwa dał bym 1 parke
|
|
|
|
|
|
|
Marko
Nowy
|
|
« Odpowiedz #13 : Maj 25, 2009, 04:55:37 » |
|
To tło takie jest samo z siebie, czy pociąłeś i w środek wsadziłeś czarne?
To czarne, to filtr wewnętrzby Czy ta żabienica naprawdę tak bardzo nie pasuje?
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #14 : Maj 25, 2009, 07:06:19 » |
|
A, to czerwone to to jest kawałek wystającej skorupy orzecha kokosowego Kokos czerwony ? ? ? A ta zabienice mozesz posadzic calkiem z prawej, masz tam luzik i nie bedzie nic zaslaniac
|
|
|
|
|
|
|
|