Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Akwarium 200l-obsada.  (Przeczytany 3817 razy)
Radek21Olsztyn
Nowy
*

« : Maj 24, 2009, 15:12:27 »

Witam chciałem poradzić się w sprawie obsady .Akwarium  ma standardowe wymiary 100x50x40.A mianowicie :
15x- bystrzyk ozdobny
20x-neon czerwony
harem 1+3 - pielęgniczka  kakadu
Może być coś takiego . Jeżeli nie to co odjąć . Od razu zaznaczam że żadne kiryski i podobne stworzenia nie wchodzą w grę.
Pozdrawiam.
wkukler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Maj 24, 2009, 18:48:10 »

Witam chciałem poradzić się w sprawie obsady .Akwarium  ma standardowe wymiary 100x50x40.A mianowicie :
15x- bystrzyk ozdobny
20x-neon czerwony
harem 1+3 - pielęgniczka  kakadu
Może być coś takiego . Jeżeli nie to co odjąć . Od razu zaznaczam że żadne kiryski i podobne stworzenia nie wchodzą w grę.
Pozdrawiam.
słyszałem że kakadu to trudna w utrzymaniu ryba jest, nie polecana dla początkujących, więc mam pytanie czy jesteś doświadczonym akwarystą??
Wydaje mi się że jeśli masz odrobinę doświadczenia to śmiało możesz je kupić
p.s. a czy zbrojnik niebieski jest podobny do kirysków według ciebie Cheesy ?
Radek21Olsztyn
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 24, 2009, 19:45:43 »

Akwarystyką zajmuję się od ponad 10 lat. W swoich akwariach miałem już bardzo dużo rybek w tym też i pielęgniczki kakadu . Głównie pytałem się o liczbę kąsaczy. Cały czas po głowie mi chodzą ziemiojady red head tapajos w liczbie 1+2 lecz nie mogę nigdzie znależć informacji czy będą one pasowały do tego akwarium . Dlatego alternatywą będą kakadu bądż Akary z Maroni . Czy ktoś hodował kiedyś red head tapajos w takim zbiorniku ?.
wkukler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Maj 26, 2009, 12:54:16 »

http://www.pawiookie.pl/forum/inne-ryby/iemiojady-trafily-w-moje-rece.html
tu coś o nich jest Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: