Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Skąd to się bierze??  (Przeczytany 1964 razy)
gruchax
Nowy
*

« : Listopad 14, 2004, 21:49:30 »

Witam wszystkich i mam do Was pytanie dziś w moim akwa pojawiły się dziwne śmieci tzn płaty różnej wielkości o barwie białej lub lekko żółtawej. Wydostawały się one z filtra poprzez deszczownie strasznie zanieczyściły mi wodę pomocy!!! Jak się tego pozbyć i co to jest??
Ryby karmię raz dziennie.

160 L narazie pływa w nim 20 neonków 8 gupików 2 molly 2 gurami mozaikowy 3 kiryski pstre 2 zbrojniki niebieskie i jst super Smiley
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Listopad 14, 2004, 21:51:37 »

Nie karm ryb raz dziennie, ale kilka razy malutkimi porcjami.
Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Listopad 14, 2004, 22:11:20 »

Może wężyk z deszczowni brudny i sam sie oczyścił Cool

www.fretki.org.pl - największa fretkowa strona w Polsce!
http://forum.fretki.org.pl/index.php - fretkowe forum.
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Listopad 14, 2004, 22:57:35 »

Białe czy żółtawe to pewnie kamień osadzający się na ściankach i się oderwał.

Po prostu trzeba to wyjąć bo samo się nie rozpuści Sad

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
gruchax
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 15, 2004, 22:43:15 »

Kamień to chyba raczej nie możliwe filtr ten mam około miesiąca. A rybcie karmię raz małymi porcjami i zjadają wszystko po chwili daję jeszcze i jak już nie jedzą to kończę trwa to może z 5min.

160 L narazie pływa w nim 20 neonków 8 gupików 2 molly 2 gurami mozaikowy 3 kiryski pstre 2 zbrojniki niebieskie i jst super Smiley
merritt
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Listopad 15, 2004, 23:13:32 »

1. za mało karmisz!

2. osad z filtra czasem tak wystrzeli, kiedy filtr niedokładnie wyczyszczony uruchomisz od nowa. wyłączaj też filtr na karmienie, wtedy filtr nie będzie wciągał pokarmu i go wypluwał po kilku dniach.
to chyba nie jest nic takiego, choć napewno trochę zanieczyszcza dno i zmętnia wodę na jakiś czas.

64l. 2 bocje wspaniałe, 3 molly's, parka gurami złotych, parka ramirez, parka prętników karłowatych, zbrojnik niebiestki, 3 sumiki szkliste, 5 otosków, dwie ampularie
gruchax
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 23, 2004, 23:08:40 »

Witam ponownie. Dziękuję Wam za podpowiedzi i mam nadzieję że to tylko pokarm. Posprzątałem całe dno odkurzaczem, który wykonałem z "przepisu" z tego forum i jak narazie jest ok wrazie gdybym jeszcze zauważył jakieś śmieci to poodkurzam jeszcze! Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!!!!!

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: