Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: akwarium przecieka  (Przeczytany 1919 razy)
sheee
Nowy
*

« : Maj 28, 2009, 09:23:08 »

mhm ...chyba mi przecieka akwarium gdyz co dwa dni widze ciut wody za nijm.....znacie sposoby jak je zalepic zeby nie przeciekalo? z gory dzieki!!!
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #1 : Maj 28, 2009, 09:40:20 »

Rozebrać z wody, roślin, kamieni, wysuszyć, zakleić od środka silikonem akwarystycznym dość mocno w miejscu przeciekania i wzdłuż całej krawędzi, albo rozkleić i skleić jeszcze raz całość. Tak, czy inaczej, trzeba wyjąć wszystko  Undecided
Znajdź koniecznie miejsce przeciekania.
Gdy będziesz kleić, to trzeba odtłuścić krawędź, może być spirytus, albo coś podobnego.
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 09:46:22 wysłane przez Muchomorek » Zapisane
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Maj 28, 2009, 09:42:36 »

W takim wypadku jak najszybciej przenies wszystko do innego pojemnika bo w kazdej chwili mozesz miec potop, nacisk slupa wody ma duza moc !!!
Mozna sprobowac silikonem akwarystycznym po dokladnym oczyszczeniu

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #3 : Maj 28, 2009, 10:38:00 »

A może nie przecieka a ryby chlapią wodą? Też tak może być. Ale jeśli rzeczywiście przecieka to jak kolega radził - jak najszybciej opróżnij akwa i klej silikonem akwarystycznym.

Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Maj 28, 2009, 10:46:21 »

A jesteś pewien że to np. nie skroplona woda z pokrywy/szybki którą jest przykryte? Czym przykrywasz akwarium?

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #5 : Maj 28, 2009, 11:11:40 »

Ja się zgadzam z dwoma przedmówcami:

albo chlapią ryby, albo ścieka woda z pokrywy (pękające bąble z napowietrzania rozbryzgują się na całą okolicę i po jakimś czasie wszystko cieknie Smiley)

I consider myself as a one fish wolf pack
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #6 : Maj 28, 2009, 11:31:45 »

Dlatego napisałem, żeby znalazł koniecznie miejsce przecieku. Przy używaniu pokrywy może się woda skraplać, w chlapanie wątpię, a z filtra powstaje mgiełka tylko i do tego zauważalna.

Chyba, że masz szczupaki albo karpie?  Grin Co tam trzymasz?
zahi
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Maj 28, 2009, 12:14:46 »

no tak same dobre rady ja też tak miałem że woda z szybki do przykrycia kapała i też obsada jest interesująca Huh
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: