Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Hodowla larw komarów  (Przeczytany 24702 razy)
fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #45 : Styczeń 09, 2011, 10:26:10 »

Ja własnie robię wino i co jakiś czas pojawi mi się muszka owocówka koło baniaczka... No i czy była by jakaś szansa na założenie hodowli w pobliżu mojego baniaczka ?

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #46 : Styczeń 09, 2011, 10:37:43 »

Ja własnie robię wino i co jakiś czas pojawi mi się muszka owocówka koło baniaczka... No i czy była by jakaś szansa na założenie hodowli w pobliżu mojego baniaczka ?

weź słoik, daj tam trochę owoców, jak jakieś wlecą to zatkaj gazą, same będą się mnożyć, u mnie non stop hula taka hodowla

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
szakal10
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #47 : Styczeń 09, 2011, 10:46:32 »

z tym jest dużo roboty  w sklepie zoologicznym larwy komarów kosztują 50gr to nie wiem czy opłaca się robic jakies pojemniki z larwami  i czekać az komar przyleci i złoży jajka
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #48 : Styczeń 09, 2011, 14:00:27 »

w sklepie są zwykle larwy wodzienia i ochotki, dla wielu ryb to za duże kąski by je pożreć więc jest jakaś alternatywa by mieć coś własnego żywego i małego  Good !

fr0t lepsze są te z allegro bo mozna kupić odmiane bez skrzydełek, i uważaj na te wino bo ci zrobią ocet.. Wink

fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #49 : Styczeń 09, 2011, 17:31:30 »

fr0t lepsze są te z allegro bo mozna kupić odmiane bez skrzydełek, i uważaj na te wino bo ci zrobią ocet.. Wink

Spoko, tylko ja jestem w Anglii, a co do wina to ma się dobrze Smiley

Zapytałem tak tylko przy okazji, bo poprzednik napisał coś o muszkach owocówkach, w sumie nie jest to dla mnie niezbędne Smiley

Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: