Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Karmienie ryb podczas wyjazdu  (Przeczytany 5629 razy)
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 07, 2009, 21:41:27 »

Atria
W przypadku elektronicznych programatorów także nie myśli się o bateriach Wink

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 07, 2009, 22:40:23 »

Muchomorek, jestem zdziwiona porównaniem do dorszy . Weź pod uwagę głębokość zbiornika i natężenie światła. Chyba nie ma co więcej rozwijać tego porównania.
O! widzę, że nigdy nie łowiłaś dorszy i, z całym szacunkiem, zmyślasz  Grin
Dorsze pływają zarówno na głębokości 40 m (tak się je łowi z kutra), ale również przy brzegu na głębokości 2 m. U nas się nie łowi przy brzegu z powodu fatalnego stanu naszego (martwego) wybrzeża Bałtyku, ale wystarczy pojechać do Danii, żeby to zobaczyć. Byłem, widziałem, złowiłem, więc wiem.
Piszę o tym, żeby nie przypisywać rybom cech ludzkich, argumentem dla mnie jest analiza fizjologa ryb, a nie nasze domysły.
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 07, 2009, 23:06:29 »

Nie łowię dorszy. Nie łowię ryb w ogóle. Wydaje mi się jednak że dzień polarny (jeśli o tym mówisz) nie może być równoznaczny z 0,6-0,8 W/l w akwarium.
Zresztą jest jakiś powód dla którego w nocy zakłada się oświetlenie LED a nie wali świetlówkami. Nadal uważam porównanie za nieuprawnione, niemniej dziękuję za wyjaśnienie. Nie mam na myśli braku oświetlenia  w ogóle (jestem w stanie wyobrazić sobie np. staw oświetlany światłem księżyca) ale porównanie świetlówki do dnia polarnego.. może rzeczywiście gdybym była i zmierzyła natężenie.. Ale i tak porównanie w moim odczuciu jest przesadzone.
Jestem jedną z ostatnich osób która antropomorfizuje ryby ( vide: moje opinient. urządzenia akwarium, "czucia się ryb tak czy siak" itp.

ps. Dania piękny kraj. Czyściutki.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2009, 23:09:24 wysłane przez Atria_C » Zapisane

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
klaudunia
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 08, 2009, 17:05:23 »

Dzięki za wszystkie odpowiedzi mysle ze rybki przeżyją  Cheesy
Tak na marginesie wczoraj czytałam w poradniku dla akwarystów że jeśli ryby są brdzo regularnie odżywiane potrafią w dobrych warunkach przetrwać nawt 3 tygodnie bez pokarmu ale ja nie sprawdzałam i raczej nie będę Cheesy
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 08, 2009, 17:19:00 »

Dzięki za wszystkie odpowiedzi mysle ze rybki przeżyją  Cheesy
Tak na marginesie wczoraj czytałam w poradniku dla akwarystów że jeśli ryby są brdzo regularnie odżywiane potrafią w dobrych warunkach przetrwać nawt 3 tygodnie bez pokarmu ale ja nie sprawdzałam i raczej nie będę Cheesy
Wprawdzie o trzech tygodniach bez papu u rybek nie slyszalam, ale dwa tyg nie raz juz sama sprawdzalam - bez uszczerbku na zdrowiu czy wygladzie rybek  Cheesy

justynadracz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 11, 2009, 14:16:53 »

w ksiazce,ktora mam , pisze ze rybą , jesli nie sa za młode, nic sie nie stanie podczas jedno-dwutygodniowej  głodowki
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 11, 2009, 19:57:21 »

no mysle ze przez te 4 dni na pewno sie im nic nie stanie
a tak na marginesie mozesz podac jakie to rybki i jakie to akwarium no i jaki to filtr??

.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: