Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Atak Klonów (Glonów)  (Przeczytany 4677 razy)
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 09, 2009, 22:33:50 »

Miecze się rozmnażają szybko jak inne żyworódki. Narybek mieczyka rośnie najwolniej moim zdaniem. Najszybciej rosną black molly, potem gupiki a najwolniej mieczyki. Trzeba oddać sprawie honor, że jeśli narybek pływa w akwarium ogólnym to mniej go przeżywa, ale ten co przeżyje szybciej rośnie niż w kotniku, a potem osobnym baniaku na narybek.
Mimo mniejszej ilości pokarmu szybciej maleństwa rosną, co moim zdaniem jest spowodowane treningiem w postaci uciekania Smiley

Jak to ktoś tu napisał gdzieś - ryba spokojego żeru karłowacieje bez obecności drapieżników - i to był chyba Muchomorek Smiley

I consider myself as a one fish wolf pack
freex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 09, 2009, 22:37:51 »

mój dorosłości nie przeżył (siostra wpuściła go do pielęgnic) ale po 3 tygodniach miał około 1.5 cm

PS. myślicie że tym zdrapie glony? (fota niżej)
http://www.kraus.net.pl/bin/prod/image/21.jpg

joke ;p  jutro napisze czy udało mi się ich pozbyć i chyba przestawie akwarium tak żeby w cieniu było Wink  (szafke przepcham przez caly pokoj najwyzej panele porysuje)

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 09, 2009, 22:40:08 »

mój dorosłości nie przeżył (siostra wpuściła go do pielęgnic) ale po 3 tygodniach miał około 1.5 cm

PS. myślicie że tym zdrapie glony? (fota niżej)
http://www.kraus.net.pl/bin/prod/image/21.jpg

joke ;p  jutro napisze czy udało mi się ich pozbyć i chyba przestawie akwarium tak żeby w cieniu było Wink  (szafke przepcham przez caly pokoj najwyzej panele porysuje)

W takie szczoty się nie baw. Gąbka daje radę - trochę pomachasz i będzie grało. Uważaj, żebyś tylko akwarium nie rozepchnął Smiley jak będziesz gąbkę przyciskał Cheesy

I consider myself as a one fish wolf pack
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 09, 2009, 22:41:05 »

"(szafke przepcham przez caly pokoj najwyzej panele porysuje)"
Oj widać żeś młody Smiley Lepiej zrób dużą podmianę wody, część odlej tak by akwa było prawie puste.. potem poproś ojca lub silnego kolegę i ją podnieście. Rybom trochę rozrywki nie zaszkodzi a brak zawału serca u rodziców - bezcenne...

Co do szczotki.. lepiej gąbka z filcem czy jak się to tam nazywa twardszego.

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 09, 2009, 23:02:40 »

Jak to ktoś tu napisał gdzieś - ryba spokojego żeru karłowacieje bez obecności drapieżników - i to był chyba Muchomorek Smiley
Jeśli tak pisałem, to tylko o zagęszczonej obsadzie w dużych zbiornikach i braku drapieżnika, co podtrzymuję. Przy przegęszczeniu lub małej powierzchni do pływania (niezależnie od zbiornika) ryba karłowacieje, chociaż nie znam mechanizmów.

Nadal proponuję kartę  Grin spróbujesz, a uwierzysz...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2009, 23:04:30 wysłane przez Muchomorek » Zapisane
freex
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 13, 2009, 18:12:07 »

szybka czyściutka wszystko ładnie gąbką wyczyściłem nawet sie nie męczyłem a jak probowalem palcem zdrapać to nie chciało zejść Wink

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: