Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: obsada 25l  (Przeczytany 1853 razy)
mateusz13
Zainteresowany
**

« : Czerwiec 14, 2009, 12:36:11 »

ok a odp mi na to pytanie bo nikt mi jeszcze nie odp sluchaj to niby polecasz mi bojownika i gupiki ? przeciez bojownik skubie gupiki
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 14, 2009, 12:43:29 »

napisałem harem gupika ALBO bojownika jednego samca i krewetki karłowate...

I consider myself as a one fish wolf pack
MarteQ15
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 14, 2009, 13:39:29 »

Hmm polecasz harem gupika, ale nie dowiedziałeś sie czy kolega Mateusz będzie miał co robić z młodymi ktore chcąc, nie chcąc przyjdą na świat  Good !
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 14, 2009, 14:56:15 »

no wlasnie ja juz chce gupiki to niech wezmie same samce np.3-4 i tyle ladne sa i nie bd problemu z mlodymi
ale myslales moze nad krewetkami sa takie ladne <oczywiscie tobie moga sie nie podobac>i w tych 25l. krewetkarium okk...
mozesz jeszcze wsadzic bojka z kreweciami ale musisz uwazac bo bojownik moze zjadac krewetki
jak masz jeszcze jakies pytania to sie smialo pytaj bo jak sie nie bd pytal to zaczniesz tak jakk ja i na pewno jeszce wielu innych z przerybieniem..idt..

.
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 14, 2009, 15:58:24 »

Hmm polecasz harem gupika, ale nie dowiedziałeś sie czy kolega Mateusz będzie miał co robić z młodymi ktore chcąc, nie chcąc przyjdą na świat  Good !

A po co mam się tego dowiadywać. Jeśli kolega nie będzie wyłapywał samicy do kotnika to przeżyje z jednego miotu maksymalnie kilka ryb. Chyba, że akwarium będzie mocno zarośnięte. Bo jeśli mało to może być tak, że żadne młode nie przeżyje.

no wlasnie ja juz chce gupiki to niech wezmie same samce np.3-4 i tyle ladne sa i nie bd problemu z mlodymi

Nie jestem zwolennikiem nienaturalnych metod trzymania ryb. Samce gupików spędzają życie na uganianiu się za samicami, a odebranie im tego jest w moim odczuciu czymś tak nienaturalnym dla ryb, że przez mnie nieakceptowalnym.
Znowu za chwilę sprowadzi się wszystko do brania odpowiedzialności za zwierzęta i ich traktowania. Dużo ludzi deprecjonuje rolę ryb, stawiając je dużo niżej od innych zwierząt. Jeśli biorę rybę to chcę jej zapewnić maksymalnie dobre warunki do życia. Dla mnie brak samic w gromadce gupików jest czymś nienaturalnym, ponieważ nie pozwala zwierzętom zaspokajać podstowych potrzeb, gdzie u gatunku tak chutliwego jak gupik, są one ogromne Wink

ale myslales moze nad krewetkami sa takie ladne <oczywiscie tobie moga sie nie podobac>i w tych 25l. krewetkarium okk...
mozesz jeszcze wsadzic bojka

Przecież to napisałem wyżej.

ale musisz uwazac bo bojownik moze zjadac krewetki
jak masz jeszcze jakies pytania to sie smialo pytaj bo jak sie nie bd pytal to zaczniesz tak jakk ja i na pewno jeszce wielu innych z przerybieniem..idt..

Bojek nie będzie zjadał krewetek, bo krewetki są dla niego za szybkie. Musiałaby być to sytuacja przypadkowa. Bojek nie należy do najszybszych ryb. Ja trzymam krewetki z molinezjami i molly nie są w stanie złapać krewetek, chociaż czasem próbują.
Duże szczupieńczyki mi kiedyś łapały red cherry...

I consider myself as a one fish wolf pack
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: