Wojtek 92
Stały użytkownik
|
|
« : Czerwiec 16, 2009, 18:39:30 » |
|
Mam kiryska spiżowego który ma przyciętą płetwę tylną podejrzewam jako sprawcę suma opaczka ponieważ skalary zbrojnik i żałobniczki tego raczej nie zrobiły, a wcześniej zginęły mi z tego akwa 4 kirysy nie wiem gdzie?? Pytanie jest takie czy te płetwy odrosną czy nie??
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 16, 2009, 19:31:12 » |
|
Mam kiryska spiżowego który ma przyciętą płetwę tylną podejrzewam jako sprawcę suma opaczka ponieważ skalary zbrojnik i żałobniczki tego raczej nie zrobiły, a wcześniej zginęły mi z tego akwa 4 kirysy nie wiem gdzie?? Pytanie jest takie czy te płetwy odrosną czy nie??
nie sądzę żeby zrobił to giętkoząb(opaczek) jest to bowiem bardzo łagodna ryba , raczej podejrzewałbym skalara.
|
|
|
|
|
|
|
mateusz13
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 16, 2009, 20:02:05 » |
|
Ja tak samo podejrzewam skalara nie są to zbytnio łagodne ryby akwariowe.
|
|
|
|
|
|
|
Wojtek 92
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 16, 2009, 21:24:09 » |
|
Ale kirys jest w miarę dużą rybą denną. Co do opaczka to gdy nie miałem skalarów zginęła mi ładna ryba nie znam nazwy wyglądała jak wąż i była w pomarańczowo czarne paski.
|
|
|
|
|
|
|
Lobuzio
Amator Amator
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 16, 2009, 21:32:42 » |
|
Opaczków jest cała masa, a sum to jednak sum.
|
|
|
|
|
|
|
Wojtek 92
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 18, 2009, 22:14:16 » |
|
A czy ta płetwa ogonowa odrośnie??
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 18, 2009, 22:18:49 » |
|
Oczywiście
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik
www.turysci-ropczyce.go.pl
|
|
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 18, 2009, 22:21:31 » |
|
.... gdy nie miałem skalarów zginęła mi ładna ryba nie znam nazwy wyglądała jak wąż i była w pomarańczowo czarne paski.
Cierniooczek pewnie. Ja mam dwa, widziałem je dwa, trzy razy a akwarium 112 stoi już od marca.
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 18, 2009, 22:23:56 » |
|
Cierniooczki prowadzą skryty tryb życia, w samotności to już w ogóle. Moje cztery sztuki są dobrze widoczne przy karmieniu, ale całe akwarium mam zarosniete i przód również, moze dlatego czują sie bezpiecznie i bez obawy zerują mając "dach" nad głową.
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Wojtek 92
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 19, 2009, 14:31:10 » |
|
le odkąd go wpuściłem to go nie widziałem czyli od tamtych wakacji??
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 19, 2009, 18:26:13 » |
|
Albo padł, albo dobrze się ukrywa. Istnieje też opcja, ze zwyczajnie zwiał z akwarium - cierniooczki niestety są 'skoczne' i wyłazą z akwarium nawet przez najmniejsze szpary
|
|
|
|
|
|
|
|