szoko
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1545 : Sierpień 27, 2009, 22:52:31 » |
|
HELLO. Moj pierwszy post na forum wiec witam wszystkich serdecznie Bardzo prosze o identyfikacje pirani Widzialem je w zoologicznym u mnie w miescie, plywaly one z pielegnicami i raczej nic sobie nie robily nawzajem sry za jakosc zdjec(robione bez lampy coby sie sprzedawca nie przyczepil ) ale mysle ze cos widac
|
|
|
|
|
|
|
margin
|
|
« Odpowiedz #1546 : Sierpień 28, 2009, 08:56:11 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Xingu
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1547 : Sierpień 28, 2009, 18:16:32 » |
|
Bardzo prosze o identyfikacje pirani Witam, Jest to Pygocentrus nattereri (nazywana piranią czerwoną, czerwonobrzuchą czy też piranią Natterera). PS. W końcu prawdziwa pirania a nie paku Pozdrawiam Xingu
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #1548 : Sierpień 28, 2009, 18:39:50 » |
|
boli1234 tak jak napisała margin to jest przylga najprawdopodobniej z gatunku Gastromyzon zebrinus ,te ryby pochodzą z rodziny Balitoridae Przylgowate.
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
szoko
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1549 : Sierpień 28, 2009, 19:07:49 » |
|
tak myslalem ze to "prawdziwe" piranie jedna z nich wygladala tak samo, lecz roznila sie troche pyskiem i mysle ze to byla pacu
|
|
|
|
|
|
|
akjak
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1550 : Sierpień 30, 2009, 19:26:00 » |
|
Witam tak jak w temacie,chciałem się dowiedzieć coś o tej rybce,a wujek Google nie pomógł mi bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
piotr_5e3
DIY rulz
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1551 : Sierpień 30, 2009, 20:17:55 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #1552 : Sierpień 30, 2009, 22:11:12 » |
|
akjak to wątek do identyfikacji ryb opis zamieściłem tutaj http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=19579.msg242331#msg242331piotr_5e3 niesamowite wiadomości na tej stronie którą podałeś.
|
|
|
|
Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
|
|
|
|
Drago
|
|
« Odpowiedz #1554 : Wrzesień 15, 2009, 21:15:14 » |
|
No dobrze bartus skoro nikt nie odpisuje ja stawiam że to jest Pterygoplichthys joselimaianus niestety nie znalazłem identycznego jak twój. http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=177
|
|
|
|
|
|
|
Anu
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1555 : Wrzesień 15, 2009, 22:02:13 » |
|
Witam czy ryba zamieszczona na zdjęciu to samiec czy samica? Miała być samica ale nie przypilnowałem i chyba sie pomylili jeśli się nie myle :/ Rybka ma jakies 2-3 cm Jak myślicie wymienią?
|
|
|
|
|
|
|
stalewiak
Zapraszam do mnie
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1556 : Wrzesień 17, 2009, 13:43:48 » |
|
Witam super forum wypas!! Czy ktoś z was potrafi rozróżnić ktore to samiec a samica Posiadam 2 welonki ale sprzedawca nie potrafił mi powiedziec Oto fotki Jak ktoś wie to proszę o odpowiedz
|
|
|
|
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #1557 : Wrzesień 17, 2009, 13:50:35 » |
|
Witam czy ryba zamieszczona na zdjęciu to samiec czy samica? Miała być samica ale nie przypilnowałem i chyba sie pomylili jeśli się nie myle :/ Rybka ma jakies 2-3 cm Jak myślicie wymienią? samiec p. kakadu orange flash? myślę że powinni ci w sklepie wymienić Witam super forum wypas!! Czy ktoś z was potrafi rozróżnić ktore to samiec a samica Posiadam 2 welonki ale sprzedawca nie potrafił mi powiedziec Oto fotki ... Jak ktoś wie to proszę o odpowiedz rozpoznanie płci jest możliwe podczas tarła. samiec dostaje wtedy wysypki ale znajomość płci nie jest ci chyba potrzeba, bo i tak powinieneś je oddać i to jak najprędzej, męczysz je
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2009, 13:53:01 wysłane przez jaaasiek »
|
|
|
|
|
stalewiak
Zapraszam do mnie
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1558 : Wrzesień 17, 2009, 14:06:15 » |
|
Dlaczego męcze ?? mają się dobrze nic im nie jest grubaśne ,pompka z filtrem, woda 22 stopnie tylko za małe akwarium ale zmienie na około 50 do 60 litrów i będzie oki . co dp jedzenia welonki są wszystko żerne ,dużo czytałem na ten temat
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2009, 14:09:03 wysłane przez stalewiak »
|
|
|
|
|
jaaasiek
|
|
« Odpowiedz #1559 : Wrzesień 17, 2009, 14:53:14 » |
|
męczysz bo ta ryba wymaga akwarium powyżej 100 litrów e tylko za małe akwarium
tylko a skąd wiesz że czują się dobrze? poczytaj o karłowaceniu ryb!
|
|
|
|
|
|
|
|