|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #31 : Listopad 23, 2004, 16:49:33 » |
|
nic nie widać :shock:
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny
I see You...
|
|
« Odpowiedz #32 : Listopad 23, 2004, 17:44:28 » |
|
siadłem do normalnego kompa co by fotki widzieć w barwach normalnych a tu nowe zdjecie i to Ci dopiero archiwum X Moje marzenia mi mówią że to Ameca ale za pewne nic wspólnego z rzeczewistością A co tam pomarzyć i wyobrazić zawsze można Pozdrawiam
|
|
|
|
112,25
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny
into U'r eyes my face remains
|
|
« Odpowiedz #33 : Listopad 23, 2004, 22:30:34 » |
|
Ostatnia rybka to niestety nie jest Labeo bicolor, ale Epalzeorhynchos frenatus czyli grubowarg zielony, potocznie zwany frenatusem. Na zdjęciu oczywiście forma albinotyczna.
|
|
|
|
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny
into U'r eyes my face remains
|
|
« Odpowiedz #34 : Listopad 23, 2004, 22:35:59 » |
|
Jeśli chodzi o pierwszą bocję (z pierwszego posta w tym topiku) to stawiam na Botia dario, a ta druga bocja to chyba zwykła Botia modesta – chociaż zdięcie jest fatalnej jakości.
|
|
|
|
|
|
|
Sheol
Dead eyes see no future..
Stały użytkownik
Vampire
|
|
« Odpowiedz #35 : Listopad 23, 2004, 22:42:28 » |
|
Zrobilem troszke smieszna obrobke tego zdjecia(niestety lepszej nie umiem) i bardzo mi przypomina jedna z Modest Tak patrze w akwarium na moje Szare i na fotke... Pomaranczowa pletwa i niebieska reszta... Czyzby bocja szara? (A czemu nazywa sie szara jak jest niebieska?) Juz sie spieral nie bede bo znowu spale ;P Co sadzicie?
|
|
|
|
Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej... ..........................inni zwą ją piekłem...................... Rafael Krasa
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #36 : Listopad 23, 2004, 22:56:24 » |
|
Sheol - obawiam się, że link do zdjęcia na Twoim komputerze raczej nie ma prawa zadziałać Musisz to umieścić na jakimś serwerze, a potem możesz dawać link na forum.
|
|
|
|
|
|
|
Sheol
Dead eyes see no future..
Stały użytkownik
Vampire
|
|
« Odpowiedz #37 : Listopad 23, 2004, 23:05:06 » |
|
Wiem Mdramski... Niestety internet mi tak szwanukuje dzis, ze prawie godzine laduje fotke na serwer Yahoo i nic... Umiescilem to na innym forum i wkleje zaraz... Juz poprawiona fotka.
Ps: Czemu z kompa sie nie da?
|
|
|
|
Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej... ..........................inni zwą ją piekłem...................... Rafael Krasa
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #38 : Listopad 23, 2004, 23:14:41 » |
|
Bo nie masz na kompie serwera
|
|
|
|
|
|
|
|
wilko
Nowy
|
|
« Odpowiedz #40 : Grudzień 24, 2004, 15:27:40 » |
|
Jak myślicie co to za gatunek? Jest wielkości ok. 4-5 cm. przezroczysta, na długosci grzbieto i między płetwą dolną a ogonową ma pasek jaskrawo czerwony drugi osobnik ma zielony. Z anatomi przypomina małą brzanke sumatrzańską.
|
|
|
|
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny
I see You...
|
|
« Odpowiedz #41 : Grudzień 24, 2004, 15:43:49 » |
|
Z opisu mi to wygląda na przeźroczke indyjską - ryba która sie usypia a potem wstrzykuje się w nią barwnik ... kolory po jakims czasie znikają ... biedne rybki. Jednak twój opis nie wyklucza błędu z mojej strony. Pozdrawiam
|
|
|
|
112,25
|
|
|
Harpia
|
|
« Odpowiedz #42 : Grudzień 24, 2004, 17:41:12 » |
|
To przeźroczka na bank. Czarne, zielone, czerwone, pomarańczowe, żółte, fioletowe, nawet brazowe widziałam ... tylko ryby szkoda...
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #43 : Grudzień 26, 2004, 00:02:56 » |
|
Ja się raz prawie dałem na to nabrać. Na szczęście zanim coś zrobię, to wolę zasięgać o tym wiadomości i ta nieszczęsna rybka nie znalazła się w moim akwarium. Widziałem raz ich stadko w zoologicznym - wszystkie ryby miały jakby strzępy pleśni na ciele. Nie była to raczej pleśniawka, ale wyglądało okropnie. Naprawdę szkoda zwierząt. Ludzka głupota nie zna granic niestety.
|
|
|
|
|
|
|
wilko
Nowy
|
|
« Odpowiedz #44 : Grudzień 26, 2004, 08:58:30 » |
|
Macie racje, biedne te ryby. Dzięki za pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
|