serwisek35
Stały użytkownik
I`m the last one
|
|
« Odpowiedz #2040 : Maj 26, 2010, 18:16:41 » |
|
Grubowarg dwubarwny "Epalzeorhynchos bicolor" (Labeo bicolor) jest łudząco podobny do Bocjii czerwonopłetwej "Botia lecontei" , więc tak naprawdę to nie wiadomo, czy sprzedawca miał świadomość co sprzedaje, albo w Twoim akwa nie pływa Labeo ?!
|
|
|
|
Akwarystyka to hobby, Rodzina to obowiązki GG 10680128
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #2041 : Maj 26, 2010, 18:31:21 » |
|
Grubowarg dwubarwny "Epalzeorhynchos bicolor" (Labeo bicolor) jest łudząco podobny do Bocjii czerwonopłetwej "Botia lecontei" , więc tak naprawdę to nie wiadomo, czy sprzedawca miał świadomość co sprzedaje, albo w Twoim akwa nie pływa Labeo ?! Jeśli Labeo Bicolor o którym jest tu mowa jest łudząco podobny do Bocji Czerwonopłetwej no to troszke pokręciłeś troche bo to dwie różne ryby przedewszystkim bocja nie jest smoliście czarna
|
|
|
|
|
|
|
serwisek35
Stały użytkownik
I`m the last one
|
|
« Odpowiedz #2042 : Maj 26, 2010, 18:34:54 » |
|
Grubowarg dwubarwny "Epalzeorhynchos bicolor" (Labeo bicolor) jest łudząco podobny do Bocjii czerwonopłetwej "Botia lecontei" , więc tak naprawdę to nie wiadomo, czy sprzedawca miał świadomość co sprzedaje, albo w Twoim akwa nie pływa Labeo ?! Jeśli Labeo Bicolor o którym jest tu mowa jest łudząco podobny do Bocji Czerwonopłetwej no to troszke pokręciłeś troche bo to dwie różne ryby przedewszystkim bocja nie jest smoliście czarna zestresowane Labeo, też nie jest "smoliście czarne"
|
|
|
|
|
|
|
Suchyy
Nowy
|
|
« Odpowiedz #2043 : Maj 26, 2010, 18:44:11 » |
|
poszperałem trochę, poczytalem i mam 100% pewnosc ze to Bicolor Zobaczymy jak bedzie sie czuc w baniaku. Narazie prędkością patrolową zwiedza akwa. Moze przetrzebi troche populacje gupika
|
|
|
|
|
|
|
krzychoziom
Nowy
|
|
« Odpowiedz #2044 : Maj 29, 2010, 09:57:32 » |
|
mam taką rybkę co w sklepie pisało sum i jakaś łacińska nazwa co to jest za ryba z góry dziękuje za pomoc
|
|
|
|
|
|
|
Hubikopter
|
|
« Odpowiedz #2045 : Maj 29, 2010, 12:24:14 » |
|
Nie jestem przekonany, ale to chyba Sum Białowąsy Mystus Tengara.
|
|
|
|
|
|
|
Ropek
|
|
« Odpowiedz #2046 : Maj 29, 2010, 12:39:16 » |
|
Jeszcze wracając, do bocji czerwonopłetwej podobny jest labeo, ale nie dwubarwny tylko zielony (labeo erythrurus).
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #2047 : Maj 29, 2010, 13:15:49 » |
|
Jeszcze wracając, do bocji czerwonopłetwej podobny jest labeo, ale nie dwubarwny tylko zielony (labeo erythrurus).
I z tym się zgodze ale w żadnym wypadku nie z dwubarwnym
|
|
|
|
|
|
|
szwarc
Nowy
|
|
« Odpowiedz #2048 : Maj 29, 2010, 15:14:31 » |
|
Mam takie pytanie, ostatnio kupilem 2 otoski. wiem ze otoski bo szukalem na internecie zdjec. Te otoski sa zolte, i nie wiem jaki to rodzaj i szukalem po necie i nic. a w sklepie nie moge sie zapytac bo mieszkam w norwegji, a mi chodzi o Polska nazwe, a norweskiej nie pamietam bo jest trudna do zapamietania.
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
|
« Odpowiedz #2049 : Maj 29, 2010, 16:48:41 » |
|
Nie istnieja zółte otoski. Moze ci chodzi o złotego zbrojnika.
|
|
|
|
|
|
|
Hubikopter
|
|
« Odpowiedz #2050 : Maj 29, 2010, 18:12:16 » |
|
Mam takie pytanie, ostatnio kupilem 2 otoski. wiem ze otoski bo szukalem na internecie zdjec. Te otoski sa zolte, i nie wiem jaki to rodzaj i szukalem po necie i nic. a w sklepie nie moge sie zapytac bo mieszkam w norwegji, a mi chodzi o Polska nazwe, a norweskiej nie pamietam bo jest trudna do zapamietania.
Zgadzam się. Nie istnieją. Może pomyliłeś z Gyrinocheilus Aymonieri?? Może to też być Ancistrus Albinos.
|
|
|
|
|
|
|
serwisek35
Stały użytkownik
I`m the last one
|
|
« Odpowiedz #2051 : Maj 29, 2010, 18:33:15 » |
|
O taką rybkę Ci chodzi? obrazek pochodzi ze strony: www.grandaquatic.com/.../albino-algae-eater.gif
|
|
|
|
|
|
|
Tymon555
Zainteresowany
Chciałbym mieć...
|
|
« Odpowiedz #2052 : Maj 30, 2010, 07:19:15 » |
|
stronka nie działa. to jest zbrojnik albinos? ja mam podobnego, tylko budową ciała bardziej podobny do zbrojnika niebieskiego.
|
|
|
|
|
|
|
Hubikopter
|
|
« Odpowiedz #2053 : Maj 30, 2010, 07:59:29 » |
|
Nie. Na tym obrazku jest Glonojad Syjamski odmiany złotej Gyrinocheilus Aymonieri.
|
|
|
|
|
|
|
serwisek35
Stały użytkownik
I`m the last one
|
|
« Odpowiedz #2054 : Maj 30, 2010, 10:58:12 » |
|
Nie. Na tym obrazku jest Glonojad Syjamski odmiany złotej Gyrinocheilus Aymonieri.
dokładnie tak. Na wyspach najpopularniejsze ryby jeżeli chodzi o "glonojady", występują tu pod nazwą algae eater tu można znaleźć trochę info na temat tych rybek, niestety po angielsku: http://aqualandpetsplus.com/Oddball,%20Chinese%20Algae%20Eater.htmhttp://en.wikipedia.org/wiki/Gyrinocheilus
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2010, 11:00:21 wysłane przez serwisek35 »
|
|
|
|
|
|