Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3 4 ... 6
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada do 240l ?  (Przeczytany 11442 razy)
P@tryk
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 30, 2009, 22:30:09 »

A powiedzcie mi. Czy skalary nadają się do tego akwa? Jak tam to ile bym mógł ich mieć i jakie ryby do nich?

Początkujący Smiley
54l - 5 lat
240l - Ameryka Południowa - Nowe
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 30, 2009, 22:30:48 »

wracając do wątku. Ja bym polecał pielęgnice papuzie.
Potrzebują obszernego akwarium z jasnym oświetleniem. Parametry wody nie mają większego znaczenia, jednak najlepiej znosi wodę średnio twardą do twardej i odczyn pH od neutralnego po zasadowy. Zjada wszelkie pokarmy, zarówno żywe, jak i suche.Preferuje wodę z zakresu temperatur 24-28 C.

dość fajna rybka

mi się strasznie te ryby nie podobają , niby są ładne ale są po prostu sztuczne , nie wiadomo w ogóle czy występują w naturze czy są tylko eksperymentem naukowców  Tongue
zibi
Bywalec

kocham to ;]

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 30, 2009, 22:33:04 »

dwight masz rację. Nie wiadomo nawet jaki biotop im stworzyć. Palnąłem gafe  Tongue cóź szukamy dalej  Wink

o sobie: cieszę się, że mam 20 lat;

aktualne zajęcie: w piłkę gram;

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=25776.msg238930;topicseen#msg238930
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 30, 2009, 22:35:56 »

A powiedzcie mi. Czy skalary nadają się do tego akwa? Jak tam to ile bym mógł ich mieć i jakie ryby do nich?

jak napisałem to znaczy że się nadają Grin
ja bym dał 4 do tego małe rybki ławicowe
zibi
Bywalec

kocham to ;]

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 30, 2009, 22:42:20 »

Skalarów można by było dać więcej  Wink
Tylko jeżeli chcesz mieć te skalary to kup małe i chowaj od początku z małymi rybkami ławicowymi. Bo w przeciwnym razie mogą się
że tak powiem "nie lubić"  Tongue

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=25776.msg238930;topicseen#msg238930
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Czerwiec 30, 2009, 22:42:34 »

A może jakieś większe labiryntowce (z których dwight szydzi sądząc po jego postach na ich temat). Do tego litrażu możesz dać dwa samce i kilka samic gurami dwuplamistych, albo prętnikow pręgowanych. Albo stadko gurami mozaikowych - około 10 szt. - może być większa (niż dwa) ilość samców. I do tego stadko razbor bądź mniejszych brzanek.

zibi
Bywalec

kocham to ;]

« Odpowiedz #21 : Czerwiec 30, 2009, 22:49:24 »

Szymon dobry pomysł z tymi labiryntowcami. Sam mam labiryntowce u siebie i jeżeli mogę coś o nich powiedzieć to narazie wszystko super  Cheesy podobają mi się. Wink

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Czerwiec 30, 2009, 22:50:03 »

A może jakieś większe labiryntowce (z których dwight szydzi sądząc po jego postach na ich temat).

zaraz tam szydze...  Wink
moze szydze ale tylko z takich gatunków jak gurami mozaikowe czy prętnik albo bojownik bo można je spotkać po prostu w każdym baniaku i zbytnio nie nadają klimatu zbiornikowi natomiast bardzo podobają mi się gurami czekoladowe będę je hodował w swoich 200l jak już skoncze z paletkami(jeszcze trochę to potrwa) zdaje sobie jednak sprawe że to ryba jeszcze trudniejsza w utrzymaniu od palet czyli można powiedzieć mega trudna ryba  Grin a więc też nie moge jej polecić do tego akwarium  Tongue
zibi
Bywalec

kocham to ;]

« Odpowiedz #23 : Czerwiec 30, 2009, 22:57:33 »

To może P@tryk niech sie wypowie czy interesują go ryby pospolite(małowymagające) czy rzadkie(małowymagające)  Cheesy

Wojtek 92
Stały użytkownik

« Odpowiedz #24 : Czerwiec 30, 2009, 23:06:42 »

Nie wiem może mnie skrytykujecie ale ja mam w 200 l 5 skalarów połączonych z 7 żałobniczkami i podoba mi się ten zestaw chociaż dodałbym kilka brzanek byłoby kolorowo.
P@tryk
Stały użytkownik

« Odpowiedz #25 : Lipiec 01, 2009, 08:33:54 »

Strasznie mnie interesują skalary- żeby je wychować od małego do dużych, chciał bym także wyhodować wielkiego glonojada( zbrojnika niebieskiego)  ale zarazem chcę, żęby akwarium było kolorowe i jedyne w swoim rodzaju i żeby można było na coś popatrzeć Smiley)

Początkujący Smiley
54l - 5 lat
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #26 : Lipiec 01, 2009, 11:41:36 »

Strasznie mnie interesują skalary- żeby je wychować od małego do dużych, chciał bym także wyhodować wielkiego glonojada( zbrojnika niebieskiego)  ale zarazem chcę, żęby akwarium było kolorowe i jedyne w swoim rodzaju i żeby można było na coś popatrzeć Smiley)

kolowrowe i jedyne w swoim rodzaju to znaczy jakie? gęsta,delikatna roślinność ,? odpada przy skalarach a zbrojnik jak urośnie to już w ogóle cała kompozycja będzie do wyrzucenia , poniszczy , powykopuje ci wszystkie rośliny że już nie powiem o tym że te ryby potrzebują słabego oświetlenia a  przy takim oświetleniu to te rośliny ci pogniją  .Skalary i zbrojniki to ryby do akwariów z małą ilością roślin najlepiej nie delikatnych gatunków albo najlepiej do czarnych wód.
P@tryk
Stały użytkownik

« Odpowiedz #27 : Lipiec 01, 2009, 18:30:52 »

Yhmm czyli przy skalarach i zbrojnikach odpada microsorium, hydrophilia polysperma, rotala, mchy ?

Początkujący Smiley
54l - 5 lat
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #28 : Lipiec 02, 2009, 10:48:32 »

Yhmm czyli przy skalarach i zbrojnikach odpada microsorium, hydrophilia polysperma, rotala, mchy ?

przy skalarach odpada gęsta roślinność ponieważ te ryby potrzebują bardzo dużo przestrzeni do pływania, przy zbrojnikach odpadają delikatne gatunki roślin.
P@tryk
Stały użytkownik

« Odpowiedz #29 : Lipiec 02, 2009, 17:03:05 »

Okej rozumiem Smiley) No ale co do obsady to dalej nie ma żadnej sensownej Smiley)

Początkujący Smiley
54l - 5 lat
Strony: 1 [2] 3 4 ... 6
  Drukuj  

Skocz do: