Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Jak rozmnożyć rybki « co mam zrobić z ciężarną molinezją
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co mam zrobić z ciężarną molinezją  (Przeczytany 3195 razy)
gio333
Nowy
*

« : Lipiec 09, 2009, 20:54:15 »

witam mam akwarium 54l a w nim 2 skalary 2 płatki 2 prętniki  2 molinezje krewetkę filtrującą i 4 otoski .Podejrzewam że molinezja jest w ciąży co zrobić aby przeżyły i nie zostały zjedzone przez inne ryby.
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Lipiec 09, 2009, 20:57:48 »

po pierwsze zmienic obsade Wink

gio333
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 09, 2009, 21:37:22 »

co to znaczy zmienić obsadę.Jestem początkującym akwarystom więc jeszcze nie wszystko wiem. Huh
Martinez75
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Lipiec 09, 2009, 21:50:33 »

przede wszystkim masz za małe akwarium, żeby hodować skalary i molinezje więc oddaj je do sklepu albo komuś, kto ma większe akwarium, przy skalarach narybek ci się nie uchowa a małe molinezje w przyszłości = więcej ryb = więcej kłopotów (za mały zbiornik), poza tym poczytaj sobie na forum propozycje obsady stworzonek do twojego litrażu
gio333
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Lipiec 09, 2009, 22:03:52 »

mam przyszykowane drugie akwarium chce wiedzieć konkretnie co mam zrobić z tą samiczką.
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Lipiec 10, 2009, 20:48:16 »

ktoś Ci powie co masz zrobić a Ty dalej będziesz je męczyć w zbyt małym baniaku? Oddaj to co ma większe wymagania niż 54l albo kup większe akwa.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
SKALAR zaglowiec
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Lipiec 11, 2009, 07:55:04 »

a co zrobisz jak juz zabezpieczysz samice i urodzi ze 30 moldych i podrosna ?
Molinezja wymaga min 80 l, mnozy sie jak przyslowiowy krolik i nawet jesli kupisz wieksze szklo to i tak szybko bedzie przerybienie.
to przyszykowane drugie akwa to bajka dla mlodszego brata ale nie dla forumowicza akwarysty
a co masz zrobic teraz ? - oddac wszystkie molinezje jakie masz ! i duzo bardzo duzo czytac i stosowac sie do tego czego wymaga akwarystyka a nie twoje widzi-misie z meczeniem ryb w malych akwa
Albixxx
Zainteresowany
**

Może kiedyś...

« Odpowiedz #7 : Lipiec 11, 2009, 10:54:05 »

racja. oddaj wszystkie skalary i molinezje. a jak naprawdę chcesz, aby wychować młode to kup kotnik i wsadź do niego samice. potem ją wyłów a młode zostaw. ale nie radzę tego robić jeśli utrzymasz 54l. młode będziesz męczyć nawet jeśli przeżyją.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: