Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Reno 200L Dorzecze Amazonki - NOWE FOTKI Z 14.07.2010
Ankieta
Pytanie: Jak oceniacie aranżacje (flora i fauna) akwarium?
bardzo dobrze
dobrze
średnio
źle

Strony: 1 2 3 [4] 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Reno 200L Dorzecze Amazonki - NOWE FOTKI Z 14.07.2010  (Przeczytany 22373 razy)
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #45 : Sierpień 13, 2009, 20:20:41 »

ja uważam że nie jest to bitop z prawdziwego zdarzenia ale nazwać dorzeczem to chyba moge bo jest tam wszystko co się w dorzeczu znajduje

nie możesz tego nazwać dorzeczem bo dorzecze amazonki tak absolutnie nie wygląda , według mnie nie ma po co trzymać się tak ściśle roślin i ryb z ameryki południowej jeżeli nie masz zamiaru stworzyć biotopu , lepiej zrób ładny zieleniak z rybami które najbardziej ci się podobają.

Ale tak miało być inaczej reszta członków rodziny byłaby zawiedziona, szczególnei dzieciaki. Nie wyobrażam sobie żeby zakceptowali realne BW

dzieciaki najbardziej chciałyby aby w akwarium było 5 zamków , kolorowy żwirek , sztuczne muszelki i po jednej rybie z każdego gatunku  Wink ale tak zrobić niestety(a może stety) nie można
ja bym proponował dzieciakom kupić kota albo świnke morską a akwarium zostawić dla siebie  Wink ale to tylko propozycja  papa
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2009, 20:24:24 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
Reno
Bywalec

Powrót do młodości...

« Odpowiedz #46 : Sierpień 13, 2009, 21:09:54 »

Zieleniak miałem wczesniej a teraz się trzymam się ściśle Amazonki bo po prostu taka fauna jak i flora bardzo mi sie podobają, bedąc jednoczesnie abrdzo ciekawymi do obserwacji (vide apistogramma).
Co do dzieciaków - propozycje jakiś zamków żwirków i innych głupot uważam za bardzo niepoważną i dziecinną z twojej storny gdyz nie należe do osób które w śordku akwa stawiają zatopionego ubota z babelkami. Co do świnki - mamy tu tu taką jedną której z dzieciakami jest dobrze (z wzajemnością).

Moje akwarium: 200L Dorzecze Amazonki
Moje GG: 911966
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #47 : Sierpień 13, 2009, 21:15:41 »

Co do dzieciaków - propozycje jakiś zamków żwirków i innych głupot uważam za bardzo niepoważną i dziecinną z twojej storny gdyz nie należe do osób które w śordku akwa stawiają zatopionego ubota z babelkami. Co do świnki - mamy tu tu taką jedną której z dzieciakami jest dobrze (z wzajemnością).

Chyba źle mnie zrozumiałeś ja chciałem przez to zdanie powiedzieć że nie można patrzeć na dzieci przy zakładaniu akwarium , absolutnie nie każe ci wstawiać jakiś zamków do akwa.
Reno
Bywalec

Powrót do młodości...

« Odpowiedz #48 : Sierpień 16, 2009, 14:48:51 »

Ja uważam że można bo to tez dla nich jest kawałek przyrody. A ryby jakoś nie narzekają na warunki życiowe Smiley

czapka
Bywalec

« Odpowiedz #49 : Sierpień 26, 2009, 15:58:42 »

No i jak - nadal spokój?
Pytam, bo sam chyba się skuszę na dwa modele. Zastanawiam się nad kakadu i ramireza lub agassiza.
Reno
Bywalec

Powrót do młodości...

« Odpowiedz #50 : Sierpień 26, 2009, 19:42:17 »

Tak - jest OK. Nastąpił podział awkarium i jest w miare dobrze - wszyscy przeżyli eksperyment:) Może wpływ na to miało iz samiec Agassiza jest nadal większy od kakadu i stąd to równoważy agresję kakadu. Nie wiem ale jest super pięknie

Reno
Bywalec

Powrót do młodości...

« Odpowiedz #51 : Marzec 28, 2010, 20:48:23 »

Zauktalizowałem opis swojego akwarium i dodałem zaktualziowane fotki. Proszę o opinie, porady oraz słowa krtyki(ale konstruktywnej).
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2010, 21:49:14 wysłane przez Reno » Zapisane

Reno
Bywalec

Powrót do młodości...

« Odpowiedz #52 : Kwiecień 02, 2010, 21:50:40 »

Mam glony które widac na foto. jak się tego pozbyć ? - plaga przybiera na sile. Jakieś sugestie? Myślę tez o dosadzeniu wielkopęj żabienicy wśrod korzeni? Jakies dodatkowe sugestie?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2010, 12:58:00 wysłane przez Reno » Zapisane

gustawksp
Nowy
*

« Odpowiedz #53 : Kwiecień 05, 2010, 18:45:13 »

Najlepiej wg. mnie jest uzyc wody z filtra ro.tym bardziej ze masz pielegniczki, neonki. Moze przez kilka dni wlewaj zielona cherbate-u mnie pomoglo.powodzenia .Sory ale pisze ze Stanow i nie mam polskich znakow
Reno
Bywalec

Powrót do młodości...

« Odpowiedz #54 : Kwiecień 05, 2010, 21:28:55 »

A korzenie i lignity które zakwaszają wode nie pomogą? Jakoś nie mama przekonania do wlewania herbaty...może wywar z szyszek czarnej olchy?

gustawksp
Nowy
*

« Odpowiedz #55 : Kwiecień 06, 2010, 15:35:22 »

Kazdy sposob na zakwaszanie wody jest dobry.Glony nie lubia miekkiej i kwasnej wody.Jesli nie masz zaufania do herbaty ,sproboj wywaru z szyszek ale ja uzywalem herbaty i nie bylo zadnych problemow z rybami.To glony mialy problem .
Reno
Bywalec

Powrót do młodości...

« Odpowiedz #56 : Kwiecień 06, 2010, 18:47:26 »

a co z kolorem wody? Nie zmieni się na jkiś ciemniejszy po tej herbacie? Ile tej herbaty wlać?

czapka
Bywalec

« Odpowiedz #57 : Kwiecień 06, 2010, 20:50:00 »

Herbata nie farbuje. Ja lałem na oko, parzyłem kubek, może 30% wlewałem, resztę wypijałem.

Przy okazji - dochowałeś się już młodych pielęgniczek bo ciekawi mnie czy neony się za nie nie będą zabierać.
Reno
Bywalec

Powrót do młodości...

« Odpowiedz #58 : Kwiecień 07, 2010, 06:51:14 »

Tak mialem mlode kakadu ale noeny nie braly sie za nie - mam byla zbyt skuteczna w przepedzaniu chętnych skrytożerców;)

gustawksp
Nowy
*

« Odpowiedz #59 : Kwiecień 08, 2010, 00:47:09 »

Codziennie wieczorem lalem kubek zielonej herbaty.Po kilku dniach widac bylo roznice ,glony byly zdecydowanie "oslabione",latwo moglem usunac je recznie, az w koncu znikly.powodzenia
Strony: 1 2 3 [4] 5
  Drukuj  

Skocz do: