Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Reno 200L Dorzecze Amazonki - NOWE FOTKI Z 14.07.2010
Ankieta
Pytanie: Jak oceniacie aranżacje (flora i fauna) akwarium?
bardzo dobrze
dobrze
średnio
źle

Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  
Autor Wątek: Reno 200L Dorzecze Amazonki - NOWE FOTKI Z 14.07.2010  (Przeczytany 22360 razy)
Reno
Bywalec

Powrót do młodości...

« Odpowiedz #60 : Kwiecień 11, 2010, 07:19:25 »

Ale glonojady złożyły mi ikre w wydrążonym  rozłożystym wielkim korzeniu którego nijak mogę wyjąć z akwa. Czy lanie herbaty nie zaszkodzi ikrze?

Moje akwarium: 200L Dorzecze Amazonki
Moje GG: 911966
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #61 : Kwiecień 12, 2010, 20:38:15 »

Tak mialem mlode kakadu ale noeny nie braly sie za nie - mam byla zbyt skuteczna w przepedzaniu chętnych skrytożerców;)

odchowałeś młode?

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
Reno
Bywalec

Powrót do młodości...

« Odpowiedz #62 : Maj 03, 2010, 17:51:33 »

Tak parę sztuk ale jak już byly wieksze to padły masowo:( Do dziś nie wiem dlaczego...

Reno
Bywalec

Powrót do młodości...

« Odpowiedz #63 : Lipiec 14, 2010, 11:27:12 »

Zauktalizowałem opis swojego akwarium i dodałem zaktualizowane fotki. Proszę o opinie, porady oraz słowa krtyki(ale konstruktywnej). Co myślicie o obsadzie - myslałem o rozszrzeniu obsady o 1 gatunek?

Grundman
Bywalec

« Odpowiedz #64 : Lipiec 17, 2010, 13:14:56 »

Fajnie zaaranżowane akwarium, mi się podoba  Smiley

Nie czytałem całego tematu - więc może już o tym była dyskusja - ale zapytam: jak w takim zbiorniku układa się życie między akrkami a kakadu? To znaczy: które dominują, które się częsciej rozmnażają, czy wszystkie sobie dobrze radzą itp? Smiley
Reno
Bywalec

Powrót do młodości...

« Odpowiedz #65 : Lipiec 18, 2010, 10:22:51 »

Dzięki. Pomiędzy akarkami a kakadu jest OK - akwa jest na tyle duże i posiada na tyle dużo kryjówek że wojny nie ma pomiędzy nimi. Czasami jak sie samce spotkają w toni wody to sie napuszą i to wszytko, raczej samice w obrebie każdego z gatunków się ostro gonią. Co do ikry - z ryb które mam to niemal co miesiąc nieustannie ikre składają glonojady, kakdu złożyły mi 3x, agasizki które kiedys miałem 2x (agasizki żyły wwtedy wspólnie z kakadu) natomiast akarki to dość świezi mieszkańcy i narazie czekam na pierwsze złożenie ikry. Ogólnie rzecz biorać dominajcji brak jest wspólna może i krucha ale koegzystencja. A dlaczego pytasz? Ciekawość czy myślisz o akarkach?

Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  

Skocz do: