Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: bojownik w kuli  (Przeczytany 4233 razy)
Abra_Kadabra
Nowy
*

« : Lipiec 20, 2009, 22:26:40 »

Witam!
Zwracam się z prośbą o pomoc. Dostałam dzisiaj bojownika w kuli Sad bojek jest przepiękny,ale wiem , że kula nie jest dla niego dobrym miejscem. chociaż przejrzałam kilka staron z wiadomościami o bojku i spotkałam sie nawet z opinią, że to "jedeyny gatunek ryb, który nadaje sie do hodowania w kuli".
Mam akwarium 40l ale jest zapchane po brzegi. Nie mogę go tam "upchnąć".Czy ktoś może mi podpowiedzieć co mam zrobić z moim bidulkiem bojownikiem? jakich warunków potrzebuje? mam jeszcze małe akwa dla małych gupików- 7 l. czy jest i tak lepsze od kuli??  Huh Huh
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Lipiec 20, 2009, 22:39:17 »

od kuli jest napewno lepsze, ale bojownik potrzebuje conajmniej 25l litrów z całym osprzętem
a co masz w tych 40l że jest tak upchane???

Abra_Kadabra
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 20, 2009, 22:46:38 »

mam 8 gupików, 2 kiryski, 1 zbrojnika, 2 ramirezy, 2 ślimurki. więc bojek odpada Sad 
W sumie od kilku miesięcy interesuje sie akwarystyką. Nie jestem zbyt doświadczona. I teraz nie wiem co z tym moim bojkiem zrobić. czy zakładać nowe akwa. czy w tej 7 mu urządzić mieszkanko. Huh
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Lipiec 21, 2009, 08:15:23 »

7 litrow jest stosunkowo male. .. wiec sugeruje kupic wieksze akwa - min 25L, albo oddac bojka Wink

Co do twojej obsady to tez nie jest zbyt dobrze dobrana - zbrojnik

Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Lipiec 21, 2009, 08:23:59 »

Tak, ten 7l zbiornik bedzie lepszy od kuli, ale to tymczasowo! Załatw mu jeszcze pokrywe i zadbaj o urozmaicona diete rybek.
Jak najszybciej postaraj sie kupic 150-200l! Jesli oddasz tego zbrojnika to moze byc 100l.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
Abra_Kadabra
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Lipiec 21, 2009, 13:34:02 »

dziękuje za rady. tak myślę żeby kupić nowe akwa, tylko dla bojka. chciałabym mu dokupić jeszcze jakiś laseczki zeby mu sie nie nudziło:-) ile litrów najmniej musi miec awka z haremikiem dla bojownika? jakie roślinki dobrać, żeby mu sie dobrze mieszkało?
młodyakwarysta
Bywalec

ryby denne

« Odpowiedz #6 : Lipiec 21, 2009, 15:12:26 »

40l min.na harem
jakieś zwartki ,nurzańce

moje awkaria 54l i 27l i 30l i25
Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
Abra_Kadabra
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Lipiec 22, 2009, 22:47:41 »

jezeli kogoś interesuje temat bojownika, polecam stronkę www.bojownik.pl    :-) wszystkiego można sie stamtąd dowiedzieć. papa
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: