Seboos
|
|
« Odpowiedz #210 : Listopad 24, 2008, 14:42:46 » |
|
A co sądzicie o donicze pszewroconej i rozłupanej na poł?
To samo co o pszewroconym zamku rozłamanym na dwie czesci... Jeśli będzie to dobrze wkomponowane i ukryte ... to jest to świetna kryjówka dla ryb tanim kosztem ... Przy akwarium ze zbrojnikami najlepiej sprawdzają się rurki gliniane (czerwone jak cegła ) takie jak w budownictwie są wykorzystywane ... przy dobrym skomponowaniu ujdzie w tłoku
|
|
|
|
|
|
|
kuba66554443322
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #211 : Listopad 25, 2008, 18:00:00 » |
|
muwie o doniczce glinianej
|
|
|
|
|
|
|
Piterix
|
|
« Odpowiedz #212 : Listopad 25, 2008, 19:55:42 » |
|
kuba66554443322 - obejrzyj akwaria w różnych galeriach - doniczki, zamki i niewiadomo co jeszcze co wyszło z chińskich fabryk nie upiększa akwariów. Chodzi o to, żeby zbiorniki wyglądały naturalnie, ładnie, żeby tworzyły pewną tajemnicę natury, żeby były czymś nie odkrytym, nie tknięte ręką ludzką... a jak się wrzuci gliniane rynienki, zamki, ozgoby to wygląda to . A z drugiej strony - zależy jakie się ma ryby - czy chce się je rozmnażać i jak intensywnie... i wogóle - ale nie zamki... tylko rury PCV... korzenie na maxa itd.
|
|
|
|
|
|
|
kuba66554443322
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #213 : Listopad 25, 2008, 21:28:40 » |
|
Ja zrobiłem w akwa tarliskowym dla zbrojników.
|
|
|
|
|
|
|
Tommy Angelo
Nowy
:)
|
|
« Odpowiedz #214 : Grudzień 25, 2008, 21:06:47 » |
|
Ja w swoim aqua mam obecnie taką wieżyczkę i mały zamek, ale teraz w sobotę, albo może w pon. idę po korzeń W jednym zoologicznym widziałem taki za 13,50zł , ja wiem... z 10cm długości i z 5cm szerokości, ale taki mi starczy Chodź troszkę jak próchno wygląda i ma odstający taki kawałek, troszkę się boję że rybki mogą sobie coś o niego zrobić, ale to jak coś to go przyszlifuję Oczywiście to sprawa gustu, bo jak zakładałem aqua to mi się podobała ta wieżyczka... ale jak tak dłużej już mam aqua to dochodzę do wniosku, że aqua to nie jest miejsce na zabawki. Oczywiście to jest sprawa gustu i samo w sobie akwarium nie jest miejscem naturalnym, ale możemy je jak najbardziej do niego upodobnić I w ogóle korzeń wygląda sto razy lepiej w aqua (sprawa gustu, no ale tak jest hehe)
|
|
|
|
|
|
|
kuba66554443322
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #215 : Grudzień 25, 2008, 22:46:38 » |
|
w akwa głównym nie mam żadnych doniczek ale pisałem o tym w którym do tarła podchodziła para zbrojników niebieskich . I doczekałem się małych
|
|
|
|
|
|
|
Mataertest
|
|
« Odpowiedz #216 : Grudzień 29, 2008, 13:34:10 » |
|
Bonzo - ich wygląd. Moim zdaniem jest okropny i nie pasuje do akwarium. Widział kto zamek pod wodą ? Ale z drugiej strony należy pamiętać, że każdy ma swój gust i to jemu akwarium ma się podobać.
ja weidziałem atlantyde
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2008, 23:12:36 wysłane przez Mataertest »
|
|
|
|
|
zuza97
Nowy
|
|
« Odpowiedz #217 : Luty 13, 2009, 19:08:31 » |
|
Tak zgadzam się z niektórymi osobami,zamki nie wyglądają pięknie w akwarium.Ale każdy Akwarysta ma swój gust
|
|
|
|
|
|
|
Mechanic
|
|
« Odpowiedz #218 : Luty 28, 2009, 20:10:47 » |
|
Osobiscie nie przepadam za sztucznymi ozdobami, ale wizja akwarium wielu ludzi uslana jest zamkami, roslinami z tworzywa i welonkami w kuli. Przykro mi ale nikt tu glowa muru nie przebije. Jak cos sie komus podoba to i tak zechce to miec. A chinska tandeta bardzo dobrze sie sprzedaje... Narzucanie komus wizji prawdziwego, naturalnego akwarium to syzyfowa praca.
Tak wogole to moze 1% hobbystow to akwarysci, reszta to ludzie, ktorzy "trzymaja ryby".
|
|
|
|
|
|
|
woda i ryby
Nowy
|
|
« Odpowiedz #219 : Marzec 01, 2009, 10:16:13 » |
|
Tak wogole to moze 1% hobbystow to akwarysci, reszta to ludzie, ktorzy "trzymaja ryby".
Bardzo ciekawe spostrzezenie, ciekawe do ktorej grupy Ty sie w takim wypadku zaliczasz ?
|
|
|
|
|
|
|
Mechanic
|
|
« Odpowiedz #220 : Marzec 01, 2009, 10:18:54 » |
|
Ciezko powiedziec. Mysle, ze znajduje sie gdzies posrodku. Absolutnie nie mialem zamiaru nikogo urazic swoja wypowiedzia. Bardzo wiele osob zaczyna przygode z akwarystyka kompletnie nie majac pojecia o warunkach, ktore powinny panowac w akwarium. To duzy blad. Przeciez wokol jest tyle informacji o tym... Lenistwo ludzkie nie zna granic.
|
|
|
|
|
|
|
Salomon77
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #221 : Marzec 04, 2009, 21:35:36 » |
|
Prawda nikt się prędzej z tym niezapoznaję sam kiedyś trzeymalem skalary w akwa o dlugości 20cm a potrzebują conajmniej 40 ale takich błędów było znacznie więcej a więc przed zalozeniem kolejnych zbiornikow przeczytalem poradnik o podstawach w akwarystyce i mam nadzieję ze dzięki niemu unikne tak kurjozalnych błędów xD
|
|
|
|
|
|
|
Królewna Śnieżka
Nowy
|
|
« Odpowiedz #222 : Marzec 09, 2009, 17:44:56 » |
|
e tam, zamki, phy... ja jestem mistrzem. dawno temu mialam zbiornik, ktory wygladal nastepujaco: - rozowy zwirek - tlo z bajki Bambi figórki: - rozowy jednorozec - slimaczek - syrenka trzymajaca sie konika morskiego. mam nawet jeszcze fotke, moze kiedys wkleje, jako przyklad "czego nie nalezy robic". masakra
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2009, 17:52:08 wysłane przez Królewna Śnieżka »
|
|
|
|
|
Piterix
|
|
« Odpowiedz #223 : Marzec 10, 2009, 11:27:16 » |
|
Od jakiegoś czasu chodzi za mną taka aranżacja:
Kostka brukowa (z tych mniejszych), ułożona równo jak bruk w całym akwarium, między tymi kostkami wyrastajace trawki, a na tym bruku gliniana stopa rzymianina (legionisty - taka w sandale, ściąta ukośnie na wysokości połowy piszczela). Oczywiście tą drogę zrobiłbym w akwarium 250-400l żeby był fajny efekt - nad nią unosiłoby się stado neonek... tak to widzę...
Aranżację nazwałbym "Road to Rome"
|
|
|
|
|
|
|
matka siedzi z tyłu
|
|
« Odpowiedz #224 : Marzec 10, 2009, 12:39:50 » |
|
Hehe, ja w jednym akwarium mam kolumnę jońską I bardzo mi się podoba, chociaż generalnie nie lubię takich rzeczy.
|
|
|
|
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
|
|
|
|