Female_Raziel
|
|
« Odpowiedz #270 : Maj 17, 2009, 12:24:13 » |
|
Rety, 250zł za 10l. Zdzierstwo. Za taka kase spokojnie mozna zrobic 60-80l. Taki urok zbiorników ozdobnych.
|
|
|
|
|
|
|
wkukler
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #271 : Maj 17, 2009, 12:30:00 » |
|
tu nie chodzi o cenę, to jest tak sztuczne że aż otrząsa
|
|
|
|
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny
...a cыновья уходят в бой!
|
|
« Odpowiedz #272 : Maj 17, 2009, 12:32:26 » |
|
Rety, 250zł za 10l. Zdzierstwo.
Fakt, przegięli z ceną, ale Czesio jest uroczy (i z mieszkaniem ) Do tego dołożyć same czarne rybki, jakiś morszczyn, ciemne tło...
|
|
|
|
|
|
|
wkukler
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #273 : Maj 17, 2009, 12:35:11 » |
|
ten różowiasty z Andżeliką lepszy
|
|
|
|
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny
...a cыновья уходят в бой!
|
|
« Odpowiedz #274 : Maj 17, 2009, 12:40:14 » |
|
Faktycznie, nie zauważyłem. Swoją drogą, kto widział kominek bez słoników, kufli itp? Usłyszałem rozmowę babki oferującej kominki, która proponowała półeczkę na gadżety, bo przecież jakoś kominek ozdobić trzeba. To się potem przekłada na akwaria. Cieszyć się trzeba, że nie ma naklejek na szyby, jak kiedyś na samochodach.
|
|
|
|
|
|
|
wkukler
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #275 : Maj 17, 2009, 12:50:36 » |
|
Zróbmy program w tv "Pimp my aqua" a do czesia to by pasowała mroczna żałobniczka a do fanów Andżeliki polecam krwistoczerwonego bojownika
|
|
|
|
|
|
|
tlingit
Nowy
|
|
« Odpowiedz #276 : Maj 19, 2009, 12:28:27 » |
|
Ostatnio kupiłam statek. Chciałam kupić korzeń, ale mój syn uwielbia statki, węc kupiłam taki wrak. Bardzo się cieszył i po przygotowaniu go włożył do akwarium. Mój mąż jednak doczytał "Made in China" i mam wątpliwości co do jakości tego produktu. A co wy o tym myślicie?
|
|
|
|
25l 5 neonków 1 kirysek
|
|
|
Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik
www.turysci-ropczyce.go.pl
|
|
« Odpowiedz #277 : Maj 19, 2009, 12:33:09 » |
|
Mi się osobiście takie ozdoby nie podobają wcale...
|
|
|
|
|
|
|
młodyakwarysta
Bywalec
ryby denne
|
|
« Odpowiedz #278 : Maj 19, 2009, 12:36:06 » |
|
moge spytać ile litrów ma akwarium (ostanio kazedego sie pytam) chinskie nieznaczy złe
|
|
|
|
moje awkaria 54l i 27l i 30l i25 Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #279 : Maj 19, 2009, 12:39:28 » |
|
o gustach sie nie dyskutuje. Ja osobiście nigdy czegoś takiego do wody nie włożę... wole odtwarzać realny krajobraz pod wodą. Myślę że ładny korzen i rośliny bardziej spodobały by się synkowi niż zamek czy statek.. Zrób jak uważasz
|
|
|
|
|
|
|
Agnus
|
|
« Odpowiedz #280 : Maj 19, 2009, 12:55:32 » |
|
No cóż. Ja sam idei stateczków, ubootów, nurków, zamków i lalek barbie w akwarium nie rozumiem. Ale jeśli już koniecznie musi być... Ciężko powiedzieć po samym napisie "made in China" czy to tworzywo zawiera mocno toksyczne substancje uwalniające się w wodzie czy też można bezpiecznie położyć na dnie. Teraz mało, która drobna rzecz jest robiona gdzieś indziej niż w Chinach..
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2009, 12:57:23 wysłane przez Agnus »
|
|
|
|
|
Tymothy
Bywalec
Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)
|
|
« Odpowiedz #281 : Maj 19, 2009, 13:29:08 » |
|
Kiedyś jak bawiły mnie zameczki itp. włożyłem do akwa (jakieś tam) ruiny budynków. Mija jeden dzień - Farba, która była na tych ruinach kompletnie zniknęła.
|
|
|
|
Moje akwaria: 50l Obsada: 1 Samiec Bojownika 1 Anentome Helena 3 Samice Bojownika 3 Krewetki Amano 12 Neonków Innesa 2 Ramirezy
|
|
|
magda78
czas na zmiany
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #282 : Maj 19, 2009, 14:41:34 » |
|
Myślę że ładny korzen i rośliny bardziej spodobały by się synkowi niż zamek czy statek..
oj nie zgodzę się, dzieciom bardziej podoba się zamek niż korzeń (mam na myśli te małe dzieci, nie wiem ile lat ma synek) u mnie było podobnie tyle tylko, że wkładałam zameczki - dałam mojej córci kotnik gdzie włożyła sobie wszystkie "ozdoby" i nie zawraca mi głowy, aby włożyć do dużego akwarium jeśli statek nie brudzi wody i farba nie złazi to połowa biedy, bo może plastik (wątpię w ceramikę, ale..) ma substancje trujące, które rozpuszczą się w wodzie?
|
|
|
|
250l towarzyskie 60l krewetki RC
|
|
|
tlingit
Nowy
|
|
« Odpowiedz #283 : Maj 21, 2009, 07:34:51 » |
|
Zamek leży już ok. tygodnia w wodzie i jak na razie kolor jaki był, taki jest. Mój mały ma 6 lat (jak jest w podpisie napisane) i jest fanem wszystkiego co lata, pływa i jeździ. Więc statkiem jest oczarowany i tylko patrzy czy rybce też przypadł do gustu. Osobiście też nie przepadam za takimi sztucznościami, ale to jego akwarium i rybka. Niech ma to co mu się podoba, byle nie szkodziło mieszkańcom domku.
|
|
|
|
25l 5 neonków 1 kirysek
|
|
|
Agnus
|
|
« Odpowiedz #284 : Maj 21, 2009, 09:25:52 » |
|
Dzieki za swoje opinie:) po takiej riposcie jest to mój pierwszy zamek i ostatni:) i koniec tego tematu. pozdro
Podziwiam za uderzenie w pierś i zmianę zdania. W dobie internetu niewielu jest do tego zdolnych Tak na marginesie dodam że etap zameczków pewnie każdy przechodził w swoim akwarystycznym "dziecinstwie". Im szybciej się z tego wyrasta - tym lepiej. Jak to zostało napisane powyżej - poważne akwarium to wycinek natury i jako takie powinno ją symulować.
|
|
|
|
|
|
|
|