malzonka
|
|
« Odpowiedz #75 : Wrzesień 02, 2006, 16:35:34 » |
|
No proszę a ja od dziś mam w 112L trzy sztuczne skały a w 45L jedną. I jak tu potrzeba zmienia gusta Co ciekawe wygląda to moim skromnym zdaniem 1000 razy lepiej niz poprzednio, dodatkowo zdecydowanie lżejsze a po trzecie więcej wody w zbiorniku. Potem wkleję zdjęcia w moich akwariach.
|
|
|
|
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec
Przyjaciel Wiosny
|
|
« Odpowiedz #76 : Wrzesień 02, 2006, 16:36:50 » |
|
oczywiście że forum jest miejscem wymiany pogladów i ocen. ale o gustach nie rozmawiajmy. na pytanie postawione przez ciebie: Ale powiedz - czy uważasz, że dobrze jest mieszać np. korzeń naturalny z plastykowym kuferkiem bardzo kolorowym, by mieć "zróżnicowany krajobraz"? odpowiem że mi taki układ by nie pasował. ale czy dobrze to mieszać? to właśnie sprawa gustu. sam mam w baniaku plastykową "skałkę" pasującą do równie plastykowego tła. nie uważam tego za szajs, ale akceptuję możliwość iż komuś się to nie spodoba.
|
|
|
|
gg:1384140
|
|
|
Okrass
Zainteresowany
FotograF / StarY WilK MorskI =)
|
|
« Odpowiedz #77 : Luty 24, 2007, 10:21:16 » |
|
|
|
|
|
AQWA 51l 7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi) Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus) 2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis) 2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher) 3 x Krewetki Amano Krewetka Filtrująca Świderki =)
|
|
|
::Martyna::
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #78 : Marzec 24, 2007, 10:12:24 » |
|
Faktycznie...Niektóre zamki to totalna tandeta, te kolorowe, albo statki. Trabanty do akwa to już szczyt wszystkiego, szydera nad szyderą....Żwirek to samo kolorwy ;/
Ale tak nawet to jeden zamek mi sie podoba w jednym akwa.... wisnia_gc ma zamek w akwa i to ładnie wygląda...
|
|
|
|
x))
|
|
|
5blue5
Bywalec
Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
|
« Odpowiedz #79 : Maj 03, 2007, 10:38:43 » |
|
Ej co macie do statków .Nie które są wpożo np Titanic.J mam Titanica. chociaż nie które to faktycznie bez sensu sa i psuja wystrój akwa zamiast pomagać.
|
|
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
|
|
|
Andrij
|
|
« Odpowiedz #80 : Maj 03, 2007, 13:36:40 » |
|
Bo statki to badziewie. O wiele lepiej odtworzyć rybkom naturalne środowisko niż dodawać tam różne dziwactwa, które nam się podobają
|
|
|
|
|
|
|
splendens
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #81 : Maj 07, 2007, 17:53:12 » |
|
Mi sie tam takie budowle podwodne nie podobają, tym bardziej plastikowa tandeta o teczowych kolorach pokroju klownów, nurków itp. Ale każdy robi to co lubi więc nie moja sprawa co lubisz mieć w akwa, tylko pomysl zanim zamiescisz foty z tym czymś w akwa na forum i ktoś Cię wysmieje. Notabene, zauważyliście że w sklepach akwarystycznych (przynajmniej w moim mieście ale i nie tylko) takie badziewia są umieszczane w akwa na wysokości wzroku małego, kilkuletniego dziecka. Cel chyba wiadomy?
|
|
|
|
|
|
|
pan glut
Gość
|
|
« Odpowiedz #82 : Maj 07, 2007, 18:45:54 » |
|
ja mam czaderski zamek ma okienka które sa małe lecz ryby się tam nie pchają ma dwa duże wejścia ryby włażą od tyłu mam zamiar pod zamek wsadzić kostke napowietrzającą przez dach będą wyłazić drobne bąbelki
|
|
|
|
|
|
|
Daffidof
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #83 : Maj 07, 2007, 18:48:34 » |
|
ja mam czaderski zamek ma okienka które sa małe lecz ryby się tam nie pchają ma dwa duże wejścia ryby włażą od tyłu mam zamiar pod zamek wsadzić kostke napowietrzającą przez dach będą wyłazić drobne bąbelki Mocne
|
|
|
|
|
|
|
ehro
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #84 : Maj 07, 2007, 18:54:22 » |
|
hehe a ten dalej z tym zamkiem ja mam kostkę pod korzeniem i tez fajnie lecą bąbelki tylko ze nie używam prawie napowietrzacza
|
|
|
|
|
|
|
zimbabwe
|
|
« Odpowiedz #85 : Maj 10, 2007, 15:57:39 » |
|
A co do zamków - podobno archeolodzy znaleźli w Morzu Śródziemnym w pobliżu Krety resztki jakiejś cywilizacji starożytnej z ok. 1600 r. p.n.e. Jednak nawet takie znaleziska w wodzie to wytwory cywilizacji (starej co prawda i może nie tak syntetycznej jak dzisiejsza, ale zawsze). Trzeba pamiętać, że pierwotnie rybom nie dawano żadnych dekoracji - co najwyżej rośliny (czy np. hodowca złotych rybek w Chinach z X wieku dawał im zamek?). Zamki itp. są stworzone dla dzieci, aby mogły mieć taką jakby "zabawkę". Ale musimy pamiętać, że zwierzęta to nie zabawki.
|
|
|
|
Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
|
|
|
poczatkujacy95
Nowy
|
|
« Odpowiedz #86 : Maj 10, 2007, 16:00:22 » |
|
Ja mam swoje skromne akwa i mam w nim nawet ladny pień od drzewa z porcelany akwarystycznej i wygląda to super
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #87 : Maj 10, 2007, 16:37:21 » |
|
Ostatnio widziałam akwa jakby żywcem wyciągnięte z Aten po jakiejś wojnie 2 tyś lat temu Same poprzewracane kolumienki i łuki. Zero roślin, biały żwirek i niebieska świetlówka. Współczuję tym rybkom!
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
wiedzmin22
|
|
« Odpowiedz #88 : Maj 10, 2007, 16:56:39 » |
|
|
|
|
|
126 litrów (tarliskowe dla zbrojników niebieskich i neonów)
zbrojniki: - samiec 10 cm - 2x samica 8 cm i 7 cm - neon czerwony 20 sztuk
200 litrów (w trakcie dodawania roslinności):
- 40 małych zbrojników 3 cm długości - 60 neonów (narybek)
|
|
|
zimbabwe
|
|
« Odpowiedz #89 : Maj 12, 2007, 16:19:14 » |
|
Ostatnio widziałam akwa jakby żywcem wyciągnięte z Aten po jakiejś wojnie 2 tyś lat temu Same poprzewracane kolumienki i łuki. Zero roślin, biały żwirek i niebieska świetlówka. Współczuję tym rybkom! A te rybki coś w ogóle wiedziały o starożytnej Grecji??
|
|
|
|
Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
|
|
|
|