Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « chyba choroba niewiem co robic.
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: chyba choroba niewiem co robic.  (Przeczytany 1153 razy)
Norbix43
Stały użytkownik

taaaaaaaaaa.

« : Sierpień 01, 2009, 10:25:19 »

Nie wiem co jest... tydzień temu wziąłem  3 gupiczki kotne aby się okociły... i chyba  były chore bo jak włożyłem je do kotnika do mojego ogólnego akwa to najpierw zdechły te dwie kolegi a tą trzecią przeniosłem do innego baniaka i się jeszcze trzyma...i pokoleji padają jedna na dzień...ale chwyciło to tylko gupiki bo samce płyną pod prąd wody z filtra... a jedną swoją samice mam w kotniku i tez się jeszcze trzyma...zupełnie nie wiem co robić...te gupiki kolegi chyba były chore bo przedtem nic się nie działo wszystkie żyły normalnie a teraz nie wiem co jest.. i tu moje pytanie czy da coś wymiana wody? ewentualnie co robić? 52l,filtr z napowietrzaczem,temp24,karmie ovo-vitem,parametrów wody nie znam,Obsada:było 6gupików są2, jeden Danio,dwa kirysy spiżowe.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2009, 10:49:09 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

Obsada: 98l
-3x Molinezje (1+2)
-6x Gupik (3+3)
-6x Kirys Spiżowy (nieznam)
-8x Neon Inessa

Obsada: 25l
-71x Narybek Gupika (jeden miot)
Didżi
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Sierpień 01, 2009, 10:57:41 »

jaka wymana wpody?Huh? to jest rownoznaczne z restrtem zbiorniki
masz zla obsade
podaj parametry
jaki masz kotnik??
czy zauwazyles dziwne zachowania???

z moich przeczuc ynika ze dechly z uduszenia

.
Norbix43
Stały użytkownik

taaaaaaaaaa.

« Odpowiedz #2 : Sierpień 01, 2009, 11:45:41 »

kotnik siatkowy..jak pisałem gupiki płyną pod prąd wypompowywanej wody z filtra, filtr z napowietrzaczem działa 24h.parametrów nieznam ale wszystko było ok.

Obsada: 98l
-3x Molinezje (1+2)
-6x Gupik (3+3)
-6x Kirys Spiżowy (nieznam)
-8x Neon Inessa

Obsada: 25l
-71x Narybek Gupika (jeden miot)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: