Wiciu08
Nowy
|
|
« : Sierpień 08, 2009, 11:51:22 » |
|
Mam akwarium dopiero 3 tygodnie, trochę się znam, bo kiedyś miałęm podobne akwa. NOWOŚCI : SAMICA GUPIKA WŁAŚNIE SIĘ "OKOCIŁA", MAM MAŁEGO GUPIKA I ZARAZ BĘDĄ NASTĘPNE.Wymiary : 60x30x33 Oświetlenie 1x18W Grzałka z termostatem Filter Wewnętrzny Fan2 z deszczownią Temeratura 25* - 28* Fauna : - 3x ślimak ampularia - 3 kiryski - 2 mieczyki - 3 rozborka - 2 danio czerwone - 4 neonki - 2 tęczanki - 2 gupiki - glonojad Fauna : Moczarka Kanadyjska Paprotka 5x Microsorium Philipine Dwie rośliny których nie znam, ale żywe 1 sztuczna Jeżeli tu za mało widać to podam link. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d86d3461b085ae2a.htmlZ góry dzięki za odpowiedzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2009, 09:10:23 wysłane przez Wiciu08 »
|
|
Wojtek z Kłodzka, jak mogę to pomagam
|
|
|
margin
|
|
« Odpowiedz #1 : Sierpień 08, 2009, 12:16:54 » |
|
Niestety nie masz podstaw do uważania siebie za znawcę. Skalarów, mieczyków, tęczanek i danio nie trzyma się w 54 l . Poza tym masz gatunki stadne w ilości po 2.sztuki. Ogranicz liczbę gatunków na rzecz ilości. Nie złość się na mnie, bo i tak jestem bardzo delikatna, inni przejadą się po tobie bez hamulców. Poczytaj regulamin działu i forum i przygotuj się na duże baty.
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #2 : Sierpień 08, 2009, 12:27:12 » |
|
Mam 3 sztuczne roślinki i dwie żywe. Jak myślicie czy to dobra obsada?
niestety fatalna do tego sztuczne rośliny...
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #3 : Sierpień 08, 2009, 12:28:47 » |
|
może zacznij już oddawać ryby
|
|
|
|
|
|
|
Wiciu08
Nowy
|
|
« Odpowiedz #4 : Sierpień 08, 2009, 12:31:17 » |
|
Te sztuczne są wyjątkowo ładne, a poza tym mieszkam w małej miejscowości i są dwa sklepy zoologiczne i marny wybór tłumaczony nie wyjeżdżaniem na giełdę z uwagi na sezon urlopowy. Jakie zmiany proponujecie w moim akwarium, gdy już sklepy będą działać pełną parą.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2009, 12:33:38 wysłane przez Wiciu08 »
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #5 : Sierpień 08, 2009, 12:42:37 » |
|
przede wszystkim oddaj skalary, mieczyki, tęczanki i danio. dokup przynajmniej 6-8 kirysów, 6 neonów,6-8 razborek, dokup też kreweci bo są stadne...8-10 powinno wystarczyć. Wyjmij ten plastik z wody i poczytaj sobie o żywych roślinach. a tak przy okazji..mogę poprosić o fotkę jak to teraz wygląda?
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #6 : Sierpień 08, 2009, 13:02:50 » |
|
Te sztuczne są wyjątkowo ładne, a poza tym mieszkam w małej miejscowości i są dwa sklepy zoologiczne i marny wybór tłumaczony nie wyjeżdżaniem na giełdę z uwagi na sezon urlopowy. Jakie zmiany proponujecie w moim akwarium, gdy już sklepy będą działać pełną parą.
kup w internetowym sklepie lub na allegro - średnio cena 1zł za 1 szt roślinki, w sklepach nawet 10x więcej za to samo
|
|
|
|
|
|
|
Wiciu08
Nowy
|
|
« Odpowiedz #7 : Sierpień 08, 2009, 13:25:01 » |
|
Fotkę mojego akwa za niedługo dodam, przepraszam że czekaliście tyle na odpowiedź ale nie miałem internetu
|
|
|
|
|
|
|
l.vip
Nowy
|
|
« Odpowiedz #8 : Sierpień 08, 2009, 15:13:21 » |
|
Te sztuczne są wyjątkowo ładne, a poza tym mieszkam w małej miejscowości i są dwa sklepy zoologiczne i marny wybór tłumaczony nie wyjeżdżaniem na giełdę z uwagi na sezon urlopowy. Jakie zmiany proponujecie w moim akwarium, gdy już sklepy będą działać pełną parą. Ja ma tylko jeden i nie narzekam. Ciesz się że masz "tylko" dwa inni nie mają wyboru i muszą kupować w jednym miejscu. Co do roślin to tak jak powiedział marcinl - tylko allegro.
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #9 : Sierpień 08, 2009, 15:54:25 » |
|
jak powiedział marcinl - tylko allegro.
ja ci polecam sklep Kasandra( http://www.holenderskie.nazwa.pl), sprzedawcy sami ci doradzą jak im napiszesz jakie masz podłoże ile światła i czym nawozisz. przy zamówieniu zestawu dużo gratisów.
|
|
|
|
|
|
|
Wiciu08
Nowy
|
|
« Odpowiedz #10 : Sierpień 16, 2009, 08:07:52 » |
|
Zaszły duże zmiany w moim akwarium teraz jest 1 plastikowa roślina i 7 żywych, ślimak się rozmnożył i mam teraz 1 dużego i 2 malutkie.
|
|
|
|
|
|
|
Wiciu08
Nowy
|
|
« Odpowiedz #11 : Sierpień 16, 2009, 08:16:03 » |
|
Jak dodać zdjęcie?
|
|
|
|
|
|
|
dilayla
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #12 : Sierpień 16, 2009, 08:41:36 » |
|
Wiciu możesz dać po prostu link do zdjęcia a co do ślimaków radze Ci się ich pozbyć bo mi z 5 zrobiło się oj dużo...
|
|
|
|
Jostein Gaard Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
|
|
|
Wiciu08
Nowy
|
|
« Odpowiedz #13 : Sierpień 16, 2009, 08:49:36 » |
|
Jak podrosną to jeszce zobacze. Nie wiem może być coś takiego, tylko trochę mało widać C:\Documents and Settings\Administrator\Pulpit\DSCI0185.JPG
|
|
|
|
|
|
|
|
|