zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #45 : Sierpień 07, 2010, 12:20:32 » |
|
dlaczego byś nie dawał? przecież kakadu czy borelli spokojnie da rade w 70l wyłącznie z krewetkami. jest dużo miejsca do pływania więc według mnie luźno da rade Co do kakadu to wiem że w haremie, zresztą napisałem tak w ogłoszeniu ;p Co do ramirez to jakieś takie bardzo agresywne mi się wydają i boję się o krewetki, chociaż może to tylko moje złudzenie
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #46 : Sierpień 07, 2010, 22:37:45 » |
|
zdjęcia z dzisiaj w 1 poście..zapraszam
|
|
|
|
|
|
|
snake 030
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #47 : Sierpień 07, 2010, 22:49:53 » |
|
Obawiam, się że wszystkie będą ci zżerać krewetki, ale powinno coś się uchować. Ja bym dał 10-12 razbor klinowych one nie będą, na pewno tykać krewetek (sam miałem, z krewetkami, i wiem). Ładne akwarium, ale jak chcesz pielęgniczki, to więcej roślin, bo z krewetek ci za dużo nie zostanie...
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #48 : Sierpień 07, 2010, 23:07:11 » |
|
to jest zbiornik biotopowy czarne wody amazonki więc razbory odpadają. Co do roślin to będzie jeszcze anubias i koniec bo w bw raczej zbyt bogatej flory to nie ma. krewetki raczej są pewne, najwyżej przyjdzie mi zrezygnować z pielęgniczek, ale jeszcze poradzę się innych.
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #49 : Sierpień 08, 2010, 23:17:01 » |
|
Fotka z dzisiaj w 1 poście. Wygląd już coraz bardziej mnie zadowala Jutro po południu będę miał już krewetki. Mam jeszcze 1 pytanie. Muszę włączać krewetkom napowietrzacz? Mam filtr kaskadowy HBL-501 400l/h
|
|
|
|
|
|
|
Jason Bourne
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #50 : Sierpień 17, 2010, 17:19:33 » |
|
Na bazie mojego doświadczenia wiem, że o "przyduchę" u krewetek strasznie łatwo. Moim zdaniem przy BW napowietrzacz musi chodzić podobnie jak filtr 24/7.
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #51 : Sierpień 20, 2010, 14:08:35 » |
|
to jest zbiornik biotopowy czarne wody amazonki więc razbory odpadają. Co do roślin to będzie jeszcze anubias i koniec bo w bw raczej zbyt bogatej flory to nie ma. krewetki raczej są pewne, najwyżej przyjdzie mi zrezygnować z pielęgniczek, ale jeszcze poradzę się innych.
Sam sobie zaprzeczasz , najpierw mówisz że to zbiornik biotopowy czarne wody Amazonki a potem że będą krewetki . Krewetek to ty raczej w czarnych wodach nie spotkasz , podobnie jak innych skorupiaków. Jednak co do wyglądu akwarium to musze powiedzieć że super
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #52 : Sierpień 21, 2010, 12:57:49 » |
|
Sam sobie zaprzeczasz , najpierw mówisz że to zbiornik biotopowy czarne wody Amazonki a potem że będą krewetki . Krewetek to ty raczej w czarnych wodach nie spotkasz , podobnie jak innych skorupiaków. Jednak co do wyglądu akwarium to musze powiedzieć że super Dwight u siebie raczej apisto nie dostanę nikt raczej nie odważy się wysłać. Stąd pomysł na krewetki, które wiem, że naturalnie w bw nie występują, ale widziałem już krewetki właśnie w akwarium tego typu i dawały radę. Zastanawiam się co mogę wpuścić to takiego akwarium. Podpowiedzcie coś, najlepiej jakaś parka, haremik, które może łatwiej dostanę np. drogą internetu. Dzięki za opinię
|
|
|
|
|
|
|
maskotus
|
|
« Odpowiedz #53 : Sierpień 21, 2010, 13:13:47 » |
|
Dwight u siebie raczej apisto nie dostanę nikt raczej nie odważy się wysłać. S Ja bym tam krewetek nie wpuszczał. Szkoda psuć biotop. Postaraj się o pielęgniczki. Masz przecież gdzieś w pobliżu jakieś większe miasta? Pielęgniczki czuły by się w tym zbiorniku lepiej od krewetek. Tak jak pisał Jason, przy B&W bardzo łatwo się duszą. I są o wiele mniej ciekawe w obserwacji od apistek
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #54 : Sierpień 21, 2010, 13:27:48 » |
|
Mieszkam około 60 km od Torunia, może wie ktoś czy tam dostanę jakieś rzadkie odmiany typu agassizi?
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #55 : Sierpień 26, 2010, 23:09:05 » |
|
Jutro jadę się zorientować o pielęgniczki. Mam nadzieję, że sprawa zakończy się pozytywnie, bo mam już dość szukania kogoś kto chciałby sprzedać ;/
|
|
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #56 : Wrzesień 03, 2010, 22:52:42 » |
|
Witam. Trafiła do mnie "chyba" parka ramirezek. Na razie o innych pielęgniczkach mogę zapomnieć. W zoologu były trzymane z innymi rybami tzn. jakieś kardynałki, neony gupiki. Jedna z ramirez ma taką jakby ranę z lewej strony przy skrzelach. Czy to coś groźnego? załączam fotkę.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2010, 23:25:45 wysłane przez zibi »
|
|
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #57 : Wrzesień 05, 2010, 22:20:36 » |
|
fotka z dzisiaj przypominam także o pytaniu które zadałem post wyżej.
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #58 : Wrzesień 05, 2010, 22:25:25 » |
|
To nie rana, to efekt trzymania podrastających ryb w wodzie o wysokim stężeniu azotu.
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
zibi
Bywalec
kocham to ;]
|
|
« Odpowiedz #59 : Wrzesień 06, 2010, 07:51:33 » |
|
no to pozdro dla sklepu akwarystycznego....jeszcze pytanie czy to zniknie czy ryba już do końca będzie miała takie coś?
|
|
|
|
|
|
|
|