Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: 240l Ameryka wystrój  (Przeczytany 12934 razy)
Kamil921023
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Sierpień 16, 2009, 19:49:23 »

Nie zaszkodzi,ale baniak to już nie będzie Ameryka w 100 %.
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Sierpień 16, 2009, 19:59:53 »

P przesadzeniu rośliny pewnie trochę odchorują ale potem powinny dalej rosnąć pod warunkiem że zapewnisz im odpowiednie warunki tj.światło nawożenie itp.

Młode ampularie oddam
P@tryk
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Sierpień 16, 2009, 20:19:52 »

Ok dzięki za pomoc

Początkujący Smiley
54l - 5 lat
240l - Ameryka Południowa - Nowe
Albixxx
Zainteresowany
**

Może kiedyś...

« Odpowiedz #18 : Sierpień 17, 2009, 08:15:34 »

nie wszystkie będą rosnąć w czarnych wodach, ze względu na wodę i oświetlenie. Woda w tym biotopie jest miękka i kwaśna, co roślinom nie spszyja sprzyja za bardzo.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2009, 08:33:53 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

Kamil921023
Bywalec

« Odpowiedz #19 : Sierpień 17, 2009, 12:45:16 »

Ale on nie pisał,że chce czarne wody.
margin
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Sierpień 18, 2009, 15:43:31 »

Dzisiaj dzień dobroci dla forumowiczów, bo moja matka ma urodziny, obejrzyjcie sobie moją Amazonkę, bo więcej nie pokażę Wink
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e1fa8133ef28ec9.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85d9d113fb9dbce0.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2ca2658122644916.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/212b6a5820e93f00.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3faa86e2153c4f23.html

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Sierpień 18, 2009, 17:11:12 »

jak na amazonke to za dużo roślin , przydał by się też herbaciany kolor wody.
margin
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Sierpień 18, 2009, 17:20:49 »

Może tego nie widać, ale jest herbaciany (black water dodawane przy każdej podmiance+szyszki olchy), roślin już trochę mniej, bo ograniczyłam pływające.
Bardzo się cieszę, że wypowiedział się właśiciel najładniejszej moim zdaniem "amazonki". Jeszcze się uczę, bo to dopiero początek. Akwarium ma 1,5 miesiąca i pływa w nim trochę "sieczki" od kolegi. Dziękuję, takie opinie podbudowują, może nareszcie pokażę swoje baniaki w "naszych akwariach" Cheesy

Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #23 : Sierpień 18, 2009, 17:49:22 »

margin mi się twoja Amazonka bardzo podoba te rośliny pływające przypominają Hiacynt wodny Eichornia crassipes który jest dość pospolity ma tym kontynencie i bardzo zarasta wody.Brakuje tylko drewna korzeni, gałęzi no i ciekawych ryb z tego obszaru.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #24 : Sierpień 18, 2009, 18:09:45 »

Może tego nie widać, ale jest herbaciany (black water dodawane przy każdej podmiance+szyszki olchy), roślin już trochę mniej, bo ograniczyłam pływające.
Bardzo się cieszę, że wypowiedział się właśiciel najładniejszej moim zdaniem "amazonki". Jeszcze się uczę, bo to dopiero początek. Akwarium ma 1,5 miesiąca i pływa w nim trochę "sieczki" od kolegi. Dziękuję, takie opinie podbudowują, może nareszcie pokażę swoje baniaki w "naszych akwariach" Cheesy

amazonke masz bardzo ładną tylko tak jak mówiłem z roślinnością za gęsto, staraj się raczej zamieniać rośliny na korzenie  Good ! , czekam na temat w dziale ''nasze akwaria''

a tak nawiasem to sporo się zmieniło w moim akwarium , paletki znalazły innego właściciela bo zapłacił mi ogromne pieniądze jak na tak młode paletki(dał po 150 zł za sztukę a kupowałem za 65 zł)  mianowicie był to mój brat cioteczny a że gość ma kasy po uszy to trochę na nim zarobiłem  Grin , postawił sobie niedawno baniak 1000 litrów i właśnie zbiera ryby do niego  Wink
nie wiem jeszcze co kupie w zamian za paletki , myśle nad stadkiem płaskoboków albo po prostu jeszcze raz kupie dyski.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2009, 18:19:39 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #25 : Sierpień 18, 2009, 20:30:38 »

margin bardzo ładny baniak, odpalaj wątek w dziale "nasze akwaria"!!!

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
margin
Bywalec

« Odpowiedz #26 : Sierpień 18, 2009, 21:34:49 »

Dziękuję za zacchętę, dam radę  Grin postaram się dopracować wątek, bałam się krytyki, ale chyba wytrzymam, te pływające gadowstwa to Ceratopteris pteroides. czyli paprotnica pływającA (wzięta na próbę od kolegi)

Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #27 : Sierpień 18, 2009, 22:07:26 »

Tak to paprotnica tylko że źle się wyraziłem ,chodziło mi o to że nie napisałaś że to typowe czarne wody tylko Amazonka.A w Amazonce jest sporo obszarów porośniętych hiacyntem i stąd to skojarzenie i dlatego mi się to akwarium podoba bez tych paproci to nie było by to.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
margin
Bywalec

« Odpowiedz #28 : Sierpień 19, 2009, 13:50:14 »

Drago piękny ten hiacynt wodny, niestety nigdy u nas nie spotkałam czegoś takiego.

Drago
Super aktywny

« Odpowiedz #29 : Sierpień 20, 2009, 19:19:08 »

Ja też go w sklepie nie spotkałem ale twoje akwarium spodobało mi się na tyle że chciałbym zrobić coś podobnego. Dlatego poszukałem trochę w necie i znalazłem w sklepie internetowym http://sklep.oczkowodne.net/p52,hiacynt-wodny.html  tani jak barszcz.Kupiłem okazjonalnie nie wielki baniaczek 200x45x50 i nie wiedziałem co z nim zrobić jak go urządzę to zamieszka tam na razie Gymnotus a potem coś się dosadzi ciekawego.

Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: