Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « akwarysta88mp [160] Ogólne UPDATE !!! 1 STRONA !
Strony: 1 2 [3] 4
  Drukuj  
Autor Wątek: akwarysta88mp [160] Ogólne UPDATE !!! 1 STRONA !  (Przeczytany 17161 razy)
Qter
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #30 : Sierpień 26, 2009, 09:38:29 »

Czesc,

W swoim akwa (120 ltr) mam parę Gurami Mozaikowych oraz krewetki Red Cherry - Gurami nie wykazują zainteresowania krewetkami więc o to byłbm spokojny. Skalary owszem są "fajne" ale to IMHO mało towarzyska rybka. Btw. moje krewetki żyją również w towarzystwie kosiarek, razbor i prętników karłowatych a także Helen - pełna symbioza.

PZDR

Qter

akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #31 : Sierpień 26, 2009, 22:57:50 »

Kupiłem 5 skalarów Smiley
3 czarne i 2 srebrne Smiley ,puki co to neonek nie ruszają ale cały narybek gupików przepadł ....RC pochowane gdzie się tylko da  Wściekły
Więcej razy obsady już nie zmieniam,teraz muszę myśleć nad większym akwarium.
Później dodam fotki skalarów Wink
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2009, 07:31:03 wysłane przez akwarysta88mp » Zapisane

akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #32 : Sierpień 27, 2009, 16:42:05 »

Oto obiecane fotki,mam pytanie,co dolega mojemu skalarowi ??
Tam gdzie jest zaznaczone na czerwono widać że coś mu się dzieje z płetwą ogonową,żeby było ciekawiej to neonki ją skubią ale tylko jemu !
Przychodzi mi do  głowy martwica płetw ?

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #33 : Sierpień 27, 2009, 16:58:04 »

płetwa jest wyraźnie postrzępiona , pewnie jakaś ryba go podgryza.
akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #34 : Wrzesień 05, 2009, 17:20:51 »

Oto najświeższe fotki mojego akwa Smiley

Nowe ryby : Gurami mozaikowe 5 szt.
                  Parka ramireza 1 szt
                  2 samce i 3 samice kakadu
                  1 gibiceps

dlatego 2 samce kakadu a nie jeden bo dostałem go gratis od znajomego ,puki co to nie gryzą się,najwyżej oddam na forum Smiley,co do gibicepsa to ma on puki co 7/8 cm i narazie niech sobie będzie,i tak mam w planach akwariumn 375 litrów także będzie jak znalazł Smiley

Mimo obszernej obsady rybnej, żadne z ryb się nie tłuką itp itd !,parka ramirezek pływa wszędzie razem a samce kakadu mają ulubione miejsce pod korzeniem z lewej i prawej strony akwarium,ale jak wypłyną to nawet jak są koło Siebie to nic złego się nie dzieje Smiley

Tutaj widać jak są 2 samce prawie że koło Siebie Smiley i 1 samica Smiley

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 18:14:25 wysłane przez akwarysta88mp » Zapisane

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #35 : Wrzesień 05, 2009, 19:05:11 »

jak dla mnie baniak przerybiony, w dodatku duży mix gatunków a tak przy okazji zrób aktualizację obsady na 1-szej stronie.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #36 : Wrzesień 05, 2009, 19:10:07 »

Spokojnie Smiley Napisałem że po kupnie akwa 375l obecne ryby zostaną tam przeniesione Smiley
Zresztą i tak źle nie mają ... Smiley

Btw. red cherry już nie mam ...smakowały skalarom   Wściekły,nie wiem jeszcze co jest z amano których było 5 i zawsze widziałem przynajmniej 4 sztuki ...a teraz ...nie widze żadnych  Sad Albo się pochowały albo zdechły bo długo je miałem,prawie 2 lata będzie jak je kupiłem a już wtedy były duuże
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 23:37:42 wysłane przez akwarysta88mp » Zapisane

akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #37 : Wrzesień 06, 2009, 19:58:27 »

Dodaje jeszcze pare fotek bo mam problem z kakadu a dokładnie to mam obawy co do płci jednego z osobników ...

Oto jeden z pięknych samców : 

Oto fotki samiczki której nie jestem pewny ... wygląda inaczej niż inne samiczki ..

A oto samiczka co do której nie mam wątpliwości,druga samiczka wygląda tak samo ,tylko z tą trzecią wyżej jest problem ...

Tutaj daje filmik jak by ktoś chciał z mojego akwa Tongue http://www.sendspace.pl/file/5c008d8e877b30b79ae32ac

akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #38 : Wrzesień 11, 2009, 18:29:40 »

Odpowie ktoś na moje ciekawskie pytanie na temat pielęgniczki kakadu ?Smiley

ps. Dziś oddałem do sklepu ramirezki Sad,nie wiem czemu ale odkąd miałem akwaria to ramirezki nigdy mi się nie trzymały,efekt zawsze ten sam,pare dni po kupnie żyją i pięknie puszą się i mają intensywne kolorki,następnie zaczynają mieć sklejone (złożone) płetwy ogonowe,utrzymują się blisko powierzchni albo blisko dna jednocześnie bardzo szybko ruszając otworem gębowym i skrzelami,myśle że to wina tego że mam bardzo twardą wodę a wy jak uważacie ??

Pozdrawiam

update: pozbyłem się również gurami mozaikowych,dałem je do znajomego zbiornika bo faktycznie moje obecne akwa jest za małe dla tylu ryb.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2009, 21:02:47 wysłane przez akwarysta88mp » Zapisane

mateusz1997
Nowy
*

« Odpowiedz #39 : Październik 06, 2009, 12:01:00 »

jak zrobiłeś te małe kulki
natka43
Zainteresowany
**

Uwielbiam gupiki

« Odpowiedz #40 : Październik 06, 2009, 12:06:17 »

Tego raczej się nie robi to się kupuje....

Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #41 : Październik 06, 2009, 12:13:50 »

Rany Boskie! Gałezatka wieksza od skalara!

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #42 : Październik 07, 2009, 19:51:45 »

Witam akwarium bardzo fajne widze ze masz ciezko wybrac dobra obsade , zostan przy skalarach , ale uwazaj na raki bo bardzo niszcza rosliny tna , a szkoda by bylo takich lotosow pozdrawiam papa papa papa
MarteQ15
Bywalec

« Odpowiedz #43 : Październik 07, 2009, 21:14:00 »

Rany Boskie! Gałezatka wieksza od skalara!
Gdzie kupiłeś tak wielką gałęzatke?  Shocked
na allegro?  Huh
akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #44 : Październik 07, 2009, 22:04:30 »

kulki jak zrobiłem Huh Trzeba ściętą trawe zrolować ale trzeba napluć żeby się lepiła.... Wściekły

A tak serio to kulki wszystkie z giełdy zoologicznej w krakowie,małe kulki po 2 złote jak bierzę się ponad 10 sztuk a duże kulki po 10 złotych,raków kupować nie będe,dokupie 10 krewetek amano i 3 otoski i tyle Smiley

Ps. jak myślicie ? Jest sens inwestować w butle Co2 ??

Ps2. zamierzam oddać moje skalarki do znajomego i kupić sobie piękne z odłowu Smiley 1 parke Smiley Co o tym myślicie Huh Podołam takiemu wyzwaniu ?

Myślę też nad zakupem paletek ...
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2009, 22:45:34 wysłane przez akwarysta88mp » Zapisane

Strony: 1 2 [3] 4
  Drukuj  

Skocz do: