Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « akwarysta88mp [160] Ogólne UPDATE !!! 1 STRONA !
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: akwarysta88mp [160] Ogólne UPDATE !!! 1 STRONA !  (Przeczytany 17133 razy)
akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #45 : Październik 08, 2009, 21:41:48 »

Oto obecna fotka robiona w nocy po włączeniu światła,lotosy dostają coraz lepszego kopa po kulkach gliniano torfowych Smiley

ps. jeden lotos dostaję kopa...,dwójka pozostałych nadal wegetuję nie wiem czemu,do każdego lotosa daję po tyle samo kulek a jednak ten na środku rośnie lepiej ...czyżby brak światła po bokach Huh

ps2. co myślicie o tym żeby pozbyć się korzenia tego z mchem i mikrozorium i zostawić tylko ten większy korzeń gdzie jest mikrozorium ''pietruszkowe'' Tongue,dlatego bo zajmuje tylko miejsce ....a lotos go zasłania ....macie jakieś propozycje ?? może dać korzeń ukośnie albo pionowo albo coś Huh

Albo wywalić wszystkie korzenie a lotosa dać na sam środek ?? Już sam nie wiem ...większe akwa się kłania Sad
Czekam na opinie i pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2009, 21:51:48 wysłane przez akwarysta88mp » Zapisane

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #46 : Październik 08, 2009, 21:48:33 »

Całkiem ładne roślinne akwarium. Razi mnie tylko brak pierwszego planu - tzn brak wolnej przestrzeni z przodu co sprawia że zbiornik sprawa wrażenie mniejszego niż jest plus przeszkadza to w obserwacji jego urody. Przenieś termometr na bok akwarium i z tyłu (chyba że musisz mieć aktualnie szybki dostęp do sprawdzania temp.).

akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #47 : Październik 08, 2009, 21:53:58 »

Był pierwszy plan ...w postaci gałęzatek ...ale nie wiedziałem że lotos tak wyrośnie ...ekhm ....proszę o odpowiedź z wcześniejszego posta i pozdrawiam

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #48 : Październik 08, 2009, 21:57:47 »

Myślę że większe akwarium Cię nie ominie, szczególnie że myślisz o Dyskowcach Wink
Co do aranżu w tym zbiorniku - myślę że środkowy Lotos powinien zostać wyeksmitowany a dwa pozostałe przeniesione do tej samej części akwarium - rośliny wyglądają lepiej jeśli sadzone są gatunkami.

Tego Lotosa chętnie przygarnę Wink Piękna roślina.

akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #49 : Październik 09, 2009, 20:21:57 »

Myślałem czy by nie zrezygnować wogule z korzeni a zarazem mchu i mikrozoriów a zamiast tego dać z prawe strony bliżej środka tego pięknego lotosa  Huh = Więcej miejsca do pływania i więcej wody jak by nie było ...
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2009, 20:35:22 wysłane przez akwarysta88mp » Zapisane

akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #50 : Październik 20, 2009, 22:58:27 »

No i po przebudowie Smiley Zapraszam do zaktualizowanych fotek na pierwszej stronie Smiley

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #51 : Październik 21, 2009, 00:31:37 »

jakoś nie przemawia do mnie ten lotos z przodu i ta wgłębka jakbys lotosa posadził z tyłu a wgłębki się pozbył było by o niebo lepiej:)

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #52 : Październik 21, 2009, 01:18:43 »

Ja nie bardzo wiem co jest nową fotką a co starą. Proponuję Ci albo opisywać zdjęcia np. "ostatnia fotka z 66.66.2666" albo usuwać stare i dawać tylko nowe. Bo tak to panuje lekki chaos.
Jeśli dobrze zarejestrowałem to wgłębka jak pisał przedmówca jest dalej na froncie i Lotos. Podpisuję się pod postulatem asagotha. Ogólnie akwa przyjemne ale kompozycja lekko kuleje.

akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #53 : Październik 21, 2009, 09:18:27 »

Czytanie ze zrozumieniem się kłania ....

Po pierwsze to wgłębki nigdy w tym akwa nie było tylko jak już coś to gałęzatki  ....po drugie to napisałem że jest aktualizacja zdięć na 1 stronie więc proponuje żebyś tam wszedł i POWOLI przejrzał zdięcia od góry do dołu czytając do tego opisy ....wtedy wszystko będzie wiadomo ....jak ktoś nie czyta to się potem gubi Smiley

Nie dla krasnoludków dałem w końcu po koleji opisy ..Najpierw jest fotka zaraz po restarcie która jest podpisana ,potem jest fotka po miesiącu ...a potem jest fotka zatytuowana : Fotki po wywaleniu korzenia i po dołożeniu rośliń czy jakoś tak

Także zapraszam do oglądania i CZYTANIA Smiley
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2009, 09:30:09 wysłane przez akwarysta88mp » Zapisane

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #54 : Październik 21, 2009, 10:07:17 »

** zdjęć, zdjęcia, nie "zdieć" czy "zdięcia"
** kolei, nie "koleji"
** roślin

Nie powinieneś "wymądrzać się" w momencie gdy to Ty prosisz kogoś ocenę, stary powinieneś ułatwiać innym jak najbardziej się da a nie iść w zaparte że "twoje jest najmojsze".
Przeczytałem Twój wpis do końca, "poszedłem" na pierwszą stronę. Panuje tam chaos, nie ma dat, foty nie po kolei itd. Ja się pogubiłem i grzecznie zwróciłem uwagę bo nie chce mi się domyślać.
Jasne że gałęzatka a nie wgłębka - powtórzyłem głupio jak papuga po przedmówcy, nie zmienia to jednak faktu że w tym miejscu wygląda nieciekawie.

Nie prościej opisywać zdjęć datami? Tak samo zresztą jak robi to większość - tak jest lepiej, łatwiej i bardziej przejrzysto.
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2009, 10:42:21 wysłane przez Agnus » Zapisane

akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #55 : Październik 21, 2009, 11:36:15 »

Masz calkowita racje i przepraszam jesli Cie urazilem,faktycznie jest balagan zbyt duzy bo bylo zbyt duzo zmian w akwa,poprosze moderatora o usuniecie topicu i zaloze nowy i aktualny bez balaganu. Ps. Apropo tych bledow ortograficznych to umiesz dogrysc hehe,ale biora sie one z dwoch powodow,ze zmeczenia i z tego ze czesto obsluguje forum za pomoca telefonu kom. A nie jest to wygodne heh .pozdrawiam

Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #56 : Październik 21, 2009, 12:25:12 »

Nie jest moim celem dogryzanie - po prostu mam takie zboczenie że poprawiam i jestem wdzięczny jak ktoś poprawia mnie Smiley
Co do topicu - nie musisz i nawet nie powinieneś zakładać nowego, wystarczy zrobić lekkie porządki w aktualnym. Fotki poukładałbym chronologicznie. Wszystkie z początku zakładania akwa na górze, plus fotki "detaliczne" ryb itd a potem już poniżej kolejno robione zdjęcia ogólne. Daty przy zdjęciach bardzo ułatwiają porównywanie i są dowodem "historycznym" Smiley
No jeśli obsługujesz za pomoca telefonu to szacuneczek...

Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: