Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « ZOO-Botanica 2009 Wrocław (28-30.2009)
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: ZOO-Botanica 2009 Wrocław (28-30.2009)  (Przeczytany 3615 razy)
andrzej72
Super aktywny

« : Sierpień 17, 2009, 13:57:46 »

Jeśli ten wątek to dubel - proszę o usunięcie; nie mogłem dokopać się to niczego o tegorocznych targach.

A moje pytanie jest takie: kto się pojawi w sobotę i o której mniej więcej godzinie ? Kogo i gdzie mogę na targach spotkać i osobiście poznać?

Ja będę w sobotę rano i spędzę na targach przynajmniej 5-6 godzin.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 20:45:39 wysłane przez szymonw » Zapisane

1975maniek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Sierpień 17, 2009, 16:11:33 »

Ja także zamierzam pojechać  ( z rodzinką) na te targi w sobotę, ale nie wiem o której będę. Z Wałbrzycha jest nie daleko, ale przepchnąć się przez Wrocław to może trochę potrwać.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2009, 16:15:30 wysłane przez 1975maniek » Zapisane
lucynamak
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 23, 2009, 15:21:58 »

Witam.Będę na targach na stoisku Wrocławskiego Towarzystwa Akwarystycznego.Miło będzie Was poznać . papa.
[ O targach ,str Zoo-Botanika  2009 i wigor targi. com.]
                                               Lucyna.
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Sierpień 24, 2009, 20:44:34 »

program imprez targowych:
http://www.wigor-targi.com/targi,301,Program+Targ%C3%B3w.html

I co? tak mało chętnych?
Jeśli ktoś się wybiera i chce pogadać/ spotkać się/ wyrównać rachunki itd. to proszę o wpisy!
Ja będę w sobotę około południa

andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Sierpień 25, 2009, 09:57:32 »

szymonw dołożę wszelkich starań aby Cię odnaleźć  Grin

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Sierpień 25, 2009, 10:56:51 »

My też z Seboosem będziemy. Można nas będzie można znaleźć pewnie najczęściej na stoisku GSA.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #6 : Sierpień 26, 2009, 19:23:07 »

A ja wam będę zazdrościć bo do Wrocławia mam ździebko za daleko Sad

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #7 : Sierpień 27, 2009, 11:39:00 »

Ale będziesz w masce lorda vadera? tak żebyśmy mogli Cię rozpoznać bez kłopotu...

szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Sierpień 27, 2009, 11:50:25 »

Ale będziesz w masce lorda vadera? tak żebyśmy mogli Cię rozpoznać bez kłopotu...

a ty będziesz koty wystawiała? bo o przyjazd z telewizorem pod pachą cię nie posądzam.  Cheesy

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #9 : Sierpień 27, 2009, 11:59:50 »

Koty? - nie napewno nie Grin , jesli się tam pojawię  to telewizor też raczej zostawię w domu...
Narazie to ze względu na odległośc się tam nie wybieram - ale kto wie jak to będzie - kobieta zmienną w końcu jest - i jeśli bym tak jednak zmieniła zdanie to będę wypatrywać mrocznego lorda Smiley

szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Sierpień 29, 2009, 21:53:19 »

No dobra zaliczone, ale nie do końca gdyż pojechałem w końcu z córką. Co oznacza że:

1. byłem zbyt krótko, nie dotrwałem do tego co mnie najbardziej pociągało czyli wykładu Adriana o wężogłowach,

2. 30% czasu spędziłem wśród ryb a pozostałe 70% wśród psów, kotów świrek morskich i ptaszników,

3. nie pogadałem z wszystkimi z którymi chciałem pogadać, pogadałem z Emi ale stanowczo za krótko, nie wypiłem piwka z Seebosem (mea culpa), nagle się dowiedziałem że koniecznie musimy jechać właśnie "tym" pociągiem bo "tata ale nudy z tymi akwariami, a ja chcę jeszcze dzisiaj ... (dalej nie powtórzę )" a zatem zmyłem się nagle i to bez pożegnania. 

4. prawie dałem się namówić na zakup: mieszańca dzika ze świnią wietnamską o jakże trafnym imieniu "Wacek", kota syberyjskiego, samca świnki morskiej koniecznie i jeszcze jednej łysej,  jakiegoś psa niewiadomego pochodzenia i rasy jeszcze przed wejściem na targi.

5. spędziłem łącznie 6h w pociągu ze śpiącą córką na kolanach więc zmienię sobie chyba nicka na "twarde pośladki".

I to wszystko musiała mi zrekompensować odpowiedź córki na pytanie mamy jak było dla niej charakterystycznie krótka i treściwa: - "Fajnie. Za rok przyjedziemy z Mają (moja młodsza)"

Nie muszę dodawać, że mina mi lekko zrzedła. Zrobiłem dosłownie kilka fotek. W wolnej chwili wkleję jesli ich nie skopałem.

Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Sierpień 29, 2009, 22:02:25 »

Cóż to córka potrafi zrobić z tatusiem, coś o tym wiem Wink

Trzeba było wziąć resztę rodzinki i wysłać na parę godzin do Zoo Wink Ja tak zrobiłem parę lat temu. A potem jeszcze stare miasto zwiedziliśmy, polecam !

Jeśli ktoś zrobił fotki, bardzo zapraszam do wrzucania tutaj:
http://www.akwarium.net.pl/wiki/Specjalna:Prze%C5%9Blij

Wtedy zaraz dodam je do: http://www.akwarium.net.pl/wiki/Zoo-Botanica_2009

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
szymonw
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Sierpień 29, 2009, 22:43:03 »

obiecane fotki. kilka niespapranych tak do końca. Przemku ja już nie mam dziś siły dodawać ich do Wiki. Masz zielone światło, ewentualnie zrobię to przy okazji (bez ostatniej fotki oczywiście)

ogólnie jeśli chodzi o akwaria i stoiska akwarystyczne to niewiele mnie tam zaskoczyło. w sumie najładniejsze stoisko IMO zaprezentowała firma Gurami1

kilka bardzo fajnie wykonanych baniaków, urzekających w swej prostocie zaprezentowało WTA w cyklu o historii akwarystyki.

w tym typowe BW z neonami

brzankarium

kolejne brzankarium

z gurami dwuplamymi i marmurkowymi

a tu nie pamiętam. kardynałki tam chyba pływały ale ciekawie wygladała paproć. ktoś może wie co to za gatunek, nie jest IMO typową wodną rośliną, raczej bagienną

A poniżej kostka w wykonaniu GSA z kolcobrzuchem zielonym.

To tyle jeśli chodzi o moje fotki. Więcej nie udało mi się uwiecznić.

p.S. Pierwsze 10 min powrotnej drogi w pociągu dziękowałem Bogu że ten koń poniżej nie był na sprzedaż i skończyło się na krótkiej prowadzance.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2009, 22:44:55 wysłane przez szymonw » Zapisane

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Sierpień 29, 2009, 22:56:23 »

miałem się wybrać bo mam tylko godzinę drogi do wrocka ale mój syn ma choróbsko lokomocyjne i wolałem oszczędzić katorgi dzieciakowi ale po zdjęciach szymona to widzę, że nic powalającego to nie było...

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #14 : Sierpień 30, 2009, 21:34:41 »

No i po targach. Udało mi się spotkać tylko Seboosa. Do pozostałych nie miałem już tyle szczęścia, bo rzuciłem się miedzy baniaczki i zacząłem robić zakupy przez co moje konto mocno zostało uszczuplone  Grin
Oto kilka fotek baniaczków:

« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2009, 21:36:38 wysłane przez andrzej72 » Zapisane

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: