Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3] 4
  Drukuj  
Autor Wątek: Nowe akwa 50l.  (Przeczytany 8450 razy)
momopl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #30 : Sierpień 27, 2009, 11:00:59 »

Ja za bardzo kasy nie chce wydawać Smiley . Ostatnio w zoologicznym widziałem paskudną roślinę po 90zł  Shocked
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #31 : Sierpień 27, 2009, 11:06:49 »

Ja za bardzo kasy nie chce wydawać Smiley . Ostatnio w zoologicznym widziałem paskudną roślinę po 90zł  Shocked

No to nie wydawaj , nie którzy ludzie jak zakładają akwarium to po to żeby mieć ładną ozdobe pokoju a nie jakiś ''pasztet'' z paroma kabombami i gałęzatką.
momopl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #32 : Sierpień 27, 2009, 11:08:02 »

Mam jeszcze pytanko. Podał by mi ktoś stronę z instrukcjami jak zrobić ciekawe wystroje akwa???
momopl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #33 : Sierpień 27, 2009, 11:13:04 »

No to nie wydawaj , nie którzy ludzie jak zakładają akwarium to po to żeby mieć ładną ozdobe pokoju a nie jakiś ''pasztet'' z paroma kabombami i gałęzatką.
Ja chce zrobić akwa za małą ilość kasy, ale żeby było ładne  Tongue
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #34 : Sierpień 27, 2009, 11:28:34 »

Ja chce zrobić akwa za małą ilość kasy, ale żeby było ładne

tak sie nie da  papa chcesz mieć rośliny w dobrej kondycji musisz zainwestować w dobre podłoże , dobre oświetlenie, dobre nawozy , przydał by się zestaw do produkcji co2 że już nie wspomnę o kasę na same rośliny.
momopl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #35 : Sierpień 27, 2009, 11:51:26 »

Na nawozach sie nie znam  Sad, ale zastosowałem coś takiego http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?t=22999&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=3ae4bbddbb24bae5d0f19176c8ed8ec7 do produkcji co2 Cheesy . Podał by mi ktoś jakieś dobre nawozy Embarrassed. Szkoda, że rośliny i rybki są takie drogie Cry
Chudy89
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #36 : Sierpień 27, 2009, 14:14:46 »

Może jak nie masz kasy żeby zapewnić ryba dobre warunki to nie zabieraj sie za akwarium?
piotr_5e3
DIY rulz
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #37 : Sierpień 27, 2009, 14:36:46 »

Ludzie!
Doczego służy allegro??
Ja zamówiłem zestaw ok. 120 szt. roślin za 60 zł wliczając przesyłkę Cool
Nawozy: planta gainera (chyba jakoś tak ?) classic 23zł/6 mieś./100l akwa
Rośliny są ważną częścią akwarium. Jak w aqua nie ma roślin, to trza lać chemię Tongue
Bez roślin akwarium jest "puste"  Good !
momopl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #38 : Sierpień 27, 2009, 14:40:52 »

Może jak nie masz kasy żeby zapewnić ryba dobre warunki to nie zabieraj sie za akwarium?
Ty sie nie czepiaj.  Angry
Popieram piotr_5e3 allegro czyni cuda  Tongue
momopl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #39 : Sierpień 27, 2009, 14:42:41 »

Pytanko. Czy zamontować deszczownię??? Co ona daje bo szczerze mówiąc nie wiem Embarrassed
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #40 : Sierpień 27, 2009, 14:59:33 »

Rośliny są ważną częścią akwarium. Jak w aqua nie ma roślin, to trza lać chemię
Bez roślin akwarium jest "puste

hahahha  Grin jaką chemie? po co piszesz takie farmazony? chcesz się dowartościować swoją wiedzą która jest żenująca?  wystarczy używać specjalnych wkładów do filtra - nic innego nie musisz robić , poczytaj trochę zanim zaczniesz doradzać   Tongue 
puste?  jak się tak chwalisz jakie ty kupiłeś rośliny na allegro to chyba powinieneś mieć jakiś piękny baniak , mam nadzieje że to coś co jest pod twoją nazwą użytkownika nie jest twoim akwarium bo zawiódł byś moje oczekiwania co do stworzenia pięknego akwarium za małą kase , o gustach nie dyskutujemy jest mnóstwo ludzi którzy mają piękne akwaria z Malawi , Tanganiką czy z czarnymi wodami min. to: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=25764.0

Popieram piotr_5e3 allegro czyni cuda

czekam na te wasze ''cuda''

Pytanko. Czy zamontować deszczownię??? Co ona daje bo szczerze mówiąc nie wiem

służy ona do rozbijania na wiele strużek strumienia wody powracającej do akwarium z filtra.

jestem tego samego zdania , lepiej poczekać i uzbierać więcej kasy na dobre akwarium niż wydawać pieniądze na jakieś rośliny z przycinki i tandetny sprzęt.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2009, 15:14:30 wysłane przez dwight 18 » Zapisane
momopl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #41 : Sierpień 27, 2009, 15:43:46 »

jestem tego samego zdania , lepiej poczekać i uzbierać więcej kasy na dobre akwarium niż wydawać pieniądze na jakieś rośliny z przycinki i tandetny sprzęt.
Ja tandety nie będe miał uwierz mi Grin. Mój kuzyn pracował troche w zoologicznym i od małego zajmował sie akwa. Więc bendzie mi miał kto doradzać. Na dodatek ma dużo kart na zniżki w zoologicznych Grin.
Mieszkał koło mnie, ale sie przeprowadził i tera tak często go nie ma to sie pytam na forum, które jest bardzo dobre Grin
momopl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #42 : Sierpień 27, 2009, 15:45:25 »

I jeszcze niedługo we wrocku będzie targ zoologiczno botaniczny  Grin
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2009, 15:47:25 wysłane przez momopl » Zapisane
momopl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #43 : Sierpień 28, 2009, 16:01:37 »

Miałbym prośbę. Podał by mi ktoś nazwę filtra z napowietrzaczem i grzałki bardzo dobrych ale nie za drogich Smiley
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #44 : Sierpień 28, 2009, 16:09:38 »

Miałbym prośbę. Podał by mi ktoś nazwę filtra z napowietrzaczem i grzałki bardzo dobrej ale nie za drogiej Smiley

Najlepiej kup grzałke Eheima ,  do twojego baniaka najlepsza będzie eheim jager 50w a filtr polecam fluval 2plus
Strony: 1 2 [3] 4
  Drukuj  

Skocz do: