Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Aranżacje akwa.  (Przeczytany 13552 razy)
Piter8712
Gość
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 04, 2009, 16:48:54 »

Powiedz jeszcze z czego się śmiejesz to pośmieje się z tobą  Roll Eyes  jakich szkodliwych? a czemu to jest szkodliwe? niska przejrzystość jest dobra np. dla piranii którym ułatwia to zaskoczenie ofiary i to jest element biotopu inteligencie od sadzenia roślinek.
śmieje się z Ciebie oczywiście Wink

a jest to szkodliwe bo:

zapychałby się filtr
utrudniałoby to oddychanie rybom

Chyba pisze jasno i wyraźnie że jeżeli są to tylko nieliczne , w białych wodach jest dużo ryb typu arapaima a ich w akwarium niestety hodować nie można chyba że w basenie.
to jest tylko przykład i wcale autor nie miał na myśli sporadycznie odłowionych osobników. gdyby tak było to by nie napisał ze tam występują Tongue

gdybyś czytał do konca moje poprzednie wypowiedzi to byś zauważył że miałem na myśli płytkie porosniete roślinnością, dobrze nasłonecznione zatoczki, gdzie własnie występuje duża liczba ryb akwariowych
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #31 : Wrzesień 04, 2009, 16:57:47 »

a jest to szkodliwe bo:

zapychałby się filtr

Boże... przecież właśnie o to mi chodzi , dlatego mówie że nie da się zrobić biotopu białych wód w akwarium  Roll Eyes
Piter8712
Gość
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 04, 2009, 17:01:36 »

da sie to zrobić bo filtr nie jest konieczny w akwarium, wystarczyłaby pomka poruszająca wodą
tylko po co skoro jest to zbędny elemnt środowiska bez którego rybkom pochodzącym z białych wód będzie lepiej się żyło
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: