Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 76
  Drukuj  
Autor Wątek: rybki dla początkujących  (Przeczytany 306137 razy)
hurcik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #30 : Styczeń 01, 2005, 23:39:33 »

Możesz dać 10 neonów,ale uważnie obserwuj czy ten giętkoząb ich nie zje
Wzajemnie życzę szczęśliwego nowego roku Cheesy
karolineczka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #31 : Styczeń 02, 2005, 14:52:46 »

Dzieki za odpowiedz, wlasnie nie wiedzialam czy mi sie zmiesci. I bardzo mnie ucieszylo ze tak. Bo jak patrze z daleka na moje akwa to bardzo pusto w nim, dopiero jak sie przyjrze to widać: 2 gurami, 3 molinezje, 2 neony inessa, 1 neon czarny i ten Gietkoząb. A zapomnialam dodac...Ten "sumik" strasznie halasuje w nocy, ciągle skacze i wali o pokrywe (wariat). A jak tylko ktoś podejdzie do akwa to się chowa. hehe...wiesz, myślalam ze gurami bedą bardzo płochliwe, bo tak pisalo w książkach, ale naszczęście okazało się inaczej, w ogóle sie nie boją, kiedy ktos podejdzie do zbiornika to podpływają do szyby i jakby "tańczą", a jak się włozy ręke do akwa to od razu przypływają, i lekko skubią. A jak myje szybe z glonów to nie moge sie och pozbyć bo "ganiają" za ręką. Sympatyczne rybki, myslalam ze bedą troche bardziej wymagające, bo takie ladne, to sądzilam ze delikatne, ale  wcale tak nie jest, duzo jedzą i ladne kolorki im sie zrobily...POzdrawiam!!
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #32 : Styczeń 03, 2005, 01:17:03 »

Ja też mam giętkozęba , konkretnie Synodontis multipunctatus (a być może egzemplarz który posiadam jest hybrydą Synodontis multipunctatus x njassae). Mieszka u mnie już dobre kilka lat i tak jak twój nie przepadał za zbrojnikami, ale zbrojniki ostatnio wyprowadziły się do innego akwarium i już nie są przez Synodontisa nękane. Widze że masz z nim neonki i ku jego uciesze chcesz ich jeszcze dokupić. To fantastyczny pomysł, mój synodontis też uwielbia neonki – zjadł ich już 12. Twój sumik będzie Ci wdzięczny za tak wyrafinowane frykasy na obiad. Ahh, żeby każdy akwarysta był tak dobry dla swoich pupili.

karolineczka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #33 : Styczeń 03, 2005, 18:06:11 »

Wow, no to szok, Jak przez dluzszy czas nie mialam rybek I tylko giękoząb był wraz z jednym neonkiem przez 2-3 lata, i nic mu nie robil, neonek caly, jeszcze zyje, i zadowolony plywa razem z innymi rybkami:)SmileySmiley a jak dokladnie wygląda ten twój "sumik" masz zdjecie?? moze to jednak nie ten sam, i nie mam sie co martwic, a jeszcze...ja wcale nie chce karmic sumika niewinnymi neonkami, bez przesady...tylko nie uwazam zeby mogl je zjesc, bo przeplywa obojetnie obok nich, a co do glonojada, jak wtedy go zjadl, to cos musialo mu odbic
lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #34 : Styczeń 03, 2005, 21:11:30 »

Cytat: karolineczka
a jak dokladnie wygląda ten twój "sumik" masz zdjecie??

oczywiscie , prosze  Smiley

karolineczka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #35 : Styczeń 03, 2005, 22:02:57 »

o, no to identycny jak mój, a ile ma cm?? ale naprawde nie wiem, gdyby mial zjesc tego neona co przebywal z nim od 2 lat to juz by go zeżarł, a nawet jak czasem robie im glodówke, bo tak jest napisane w książce, to on z głodu nawet nie atakuje rybków, ale ten glonojad byl od niego 2 razy większy:(
lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #36 : Styczeń 03, 2005, 23:51:57 »

moj ma 7,5 roku i ok 7cm. tez tak mialem z jednym neonkiem. Zostal mi jakis jejed niedobitek ze starego stadka i mieszkal razem z synodontisem ok 6-7miechow. Wiec pomyslalem ze moge spoko kupic ich wiecej - no i kupilem. no i sumik sie baaaardzo ucieszyl - 3 dni i nie bylo ani jednego neonka ,nawet tego survivor'a.

karolineczka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #37 : Styczeń 04, 2005, 18:12:34 »

mój ma 3 lata i tez gdzies 7 cm, ale on naprawde nie atakuje teraz rybek, no najwyzej od jedzenia odgania, ale to tylko tyle
lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #38 : Styczeń 04, 2005, 20:23:25 »

a czy ja pisze ze on mi atakuje rybki?? nic nie robi wspolmieszkancom,a w tej chwili mieszka nawet z gupikami ktorych nie rusza, ale fakt faktem wpierdzielil 12 neonow i nic tego nie zmieni.

Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #39 : Styczeń 04, 2005, 22:49:15 »

7 lat i 7cm? hmmmm.... mój  kiedy go kupiłem miał jakieś 4-5cm, pływał najpierw 120l potem oddałem go sąsiadowi do 450.. po 15miesiącach jak go widziałem miał ze  12cm...

gg:1384140
karolineczka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #40 : Styczeń 05, 2005, 17:57:06 »

U mnie to największa ryba, ma 7, moze 10 cm .Dokladnie jej przeciez nie zmierze:) ale rybki te mają piekny pysk, o, ale musze przyznac ze jak byl mlodszy to bardziiej atakowal, teraz juz od roku nic nie robi, diedzi tylko z kryjówce i tylko na żarełko wychodzi i w nocy poskakać, akiedys to i w dzien skakał:)
lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #41 : Styczeń 05, 2005, 21:23:41 »

Poprzedni wymiar podalem tak na oko. Dzis zmierzylem go linijka , bylo ciezko bo trudno go zmusic do usiedzenia w miejscu , ma cos ok 10cm.

hurcik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #42 : Styczeń 06, 2005, 19:30:34 »

ja tez mam tego synodontisa z tropheusami i ma ok 12-14cm
karolineczka
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #43 : Styczeń 13, 2005, 18:00:08 »

hmm..bylam w zoologu, mialam kupic neonki. Innesków nie bylo, to chcialam czarne, choc ich tez nie moglam znalezc, to w takim razie glonojada chcialam, lecz za drogi, sie wkurzylam, ze przyszlam na marne do zoologa, juz ciemno, a ja bez zadnej rybki:( to powiedzialam : Danio, lecz teraz mysle ze zle zrobilam:( jestem glupia:( danio chyba lubią w gromadce żyć, to w takim razie bym musiala kupic i neonków kilka i daniów kilka. A tyle nie kupie, bo mi sie "nie zmieści"...wrrrrrr...jestem glupia!! buuu...czemu ja nie mysle??Sad
hurcik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #44 : Styczeń 13, 2005, 19:37:43 »

może ci się zmiwszczą Cheesy najwyżej lekko przerybisz akwa ale będzie ładniejsze
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 76
  Drukuj  

Skocz do: