karolineczka
Zainteresowany
|
|
« : Grudzień 09, 2004, 19:06:14 » |
|
hej wam! mam akwarium 50 l i 3 rybki :oops: : 1 molinezja, 1 sumik i jeden neonek czarny, bylo ich o wiele wiecej, kilka rybek z jednego gatunku zamierzam dokupic sobie kilka rybkow i kilka żabek, chyba dokupie kilka molinezji i tych neonków, zeby nie byly smutne, ile moge miec maksymalnie rybciow aby nie bylo za duzo ich, i jeszcze jedno, jak sie sprawdza twardość wody i takie tam jakies pH?? :?:
a moze jeszcze jakies rybki dokupic, jak mi się "zmieszcza", co?? jakby tak to jakie rybcie polecacie?? ja sie w ogole nie znam na rybkach, dlatego chcialabym rybki dla poczatkujacych:) o i mialam kiedys karliki i w dziwny sposób "znikły" co to ma znacyzc??
|
|
|
|
|
|
|
Puma
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1 : Grudzień 09, 2004, 19:44:55 » |
|
Ja bym poelcal wiecej neonkow - innesa i czerwone ... stadkami kupowac no nie wiem dokladnie ile by sie pomiescilo to juz kto inny powie.. i moze by glonka dowalic jakiegos?? hm?
|
|
|
|
60 l : 6 akar z maroni , 2 zebry , 2x kirysek pstry 2x kirysek spizowy . filtr Aqua Szuta 300/h
|
|
|
|
karolineczka
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #3 : Grudzień 09, 2004, 21:10:31 » |
|
dzieki za odpowiedzi, glonojada mialam i znikl, nawet trupa nie bylo inesski tez znikaly w dziwny sposob, jak rybka przezyje u mnie pol roku to i dalej przetrwa, no i tymi wytrwalymi rybami są : sumik i neonek czarny, mam juz je 3 lata, molinezja ma dopiro 2 m-ce gdzies ale ja zupelnie nie wiem jakie popelniam bledy, przeczytalam juz ten link. macie jeszcze jakies pomysly?? i jescze raz baaaaardzo wam dziękuje:) oo....wlasnie dokonczylam tlo to akwarium...iii.....wyszlo....beznajdziejnie
|
|
|
|
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik
LP
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzień 09, 2004, 21:21:21 » |
|
Jaki to sumik???
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
karolineczka
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzień 10, 2004, 21:39:08 » |
|
buu. a bo ja wiem? moglabym wyslac zdjecie, albo pokazac jednego podobnego, co??
|
|
|
|
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik
LP
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzień 10, 2004, 21:48:58 » |
|
buu. a bo ja wiem? moglabym wyslac zdjecie, albo pokazac jednego podobnego, co?? Nio pokaż
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
karolineczka
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzień 10, 2004, 21:52:15 » |
|
a jak tu sie wklada zdjecia??
|
|
|
|
|
|
|
karolineczka
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzień 10, 2004, 21:57:56 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
karolineczka
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #9 : Grudzień 10, 2004, 22:01:09 » |
|
i mam pytanie...jutro sprzątam akwa, a gdzies pisalo ze po sprzatnieciu i nalaniu wody trzeba kilka dni odczekac zanim sie te ryby wpusci, a gdzie ja mam je trzymac,?? w misce?? innego akwa nie mam, a poza tym w misce by nie przezyly, nawet jak na kilka godzin je do miski wpuszcze ( w tym czasie ja sprzątam akwa) ryby stają sie straaaaaaaaaaaaaszliwie blade:( jak to zrobic??HELP ME!
|
|
|
|
|
|
|
Maciek
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #10 : Grudzień 11, 2004, 00:28:55 » |
|
poniewaz pierwsza zasade akwarystyki juz zlamalas (Nie kupuj najpierw akwa, a później pytaj jak się nim zajmować) :wink: to polecam lekturę: http://www.akwarium.net.pl :!: (dziwne ze trafilas na forum, a strony nie czytalas) http://www.akwa54.prv.pl
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2008, 16:27:58 wysłane przez Przemek »
|
|
Akwa 75l - ogólne.
Zamienię dziewczynę na duże akwarium ;-)
|
|
|
karolineczka
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #11 : Grudzień 11, 2004, 14:15:22 » |
|
sorry ze zlamalam jakąś zasade :oops: postaram sie zmienic, postaram sie zmienic, nie wiedzialam ze zle robie:( ale co zrobic z tymi rybami?? za kilka minut zaczynam czyscic akwa
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
|
« Odpowiedz #12 : Grudzień 11, 2004, 14:35:38 » |
|
Po prostu nie wymieniaj od razu całej wody. Rób podmiany, czyść glony. Jakoś to dojdzie do siebie. Druga prawda w akwarystyce - najpierw akwarium (musi dojrzeć), potem ryby.
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny
Zambrów
|
|
« Odpowiedz #13 : Grudzień 11, 2004, 19:20:36 » |
|
nie koniecznie trzeba czekać ja odrazu wpuszczam ryby tylko że wlewam do wody witaminki :wink:
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami
|
|
|
Bonzo
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #14 : Grudzień 11, 2004, 21:46:53 » |
|
ale i tak trzeba czekac! tylko troche krócej.
|
|
|
|
60l- ogólne 220l-in progress
|
|
|
|