Chudy89
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #15 : Październik 18, 2009, 20:59:24 » |
|
Masakra. Ja polecam restart:]. jedyne lekarstwo jak na moje oko..
|
|
|
|
|
|
|
Diesel
Nowy
|
|
« Odpowiedz #16 : Październik 19, 2009, 13:53:52 » |
|
Sam jesteś masakra... Ciekawe co niby dał by mi restart. Zaraz dam aktualna fotke. Edit: dodałem różniesz jaką chemie stosuje w akwarium.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2009, 14:08:55 wysłane przez Diesel »
|
|
|
|
|
Doktorek
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #17 : Październik 20, 2009, 02:03:20 » |
|
Zrestartował bym przed wszystkim "wystawę" na pokrywie. To jest najzajebistszy element Twego zbiornika. Antena pomiędzy rybim żarciem i autor w szybie! W sumie można by się pozbyć tego inaczej kadrując foty.
|
|
|
|
|
|
|
Diesel
Nowy
|
|
« Odpowiedz #18 : Październik 20, 2009, 13:20:57 » |
|
nom wiem, tylko robiłem szybko fotke i gdy nie bylo ciemno.
|
|
|
|
|
|
|
Agnus
|
|
« Odpowiedz #19 : Październik 20, 2009, 13:57:38 » |
|
Podpinam się pod zdanie powyżej. Po pierwsze usuń śmieci ze zbiornika, po drugie rób zdjęcie WIECZOREM a po trzecie daj grubszą warstwę podłoża i rozmieść rośliny zgodnie z zasadą zachowania perspektywy - wysoki plan na tył. średni do środka, niskie rośliny na przód ale minimum 10cm od frontu.
|
|
|
|
|
|
|
Diesel
Nowy
|
|
« Odpowiedz #20 : Październik 21, 2009, 22:50:05 » |
|
A więc tak. W sobotę jadę do Puław, odwiedze zoologiczny i mam zamiar kupić czarny bodajże bazalt. Ktoś tu wspomniał o glonach. Mógł bym dowiedzieć się co to za Glony i jak z nimi walczyc? A żarcie dla rybek, nie mam gdzie schować bo całą szafke mam zawalona wężykiem, opakowaniami po grzalce itp. A tak to jest pod ręką przy karmieniu. A i dodam że teraz jak liczyłem to wychodzi mi że światło w akwarium mam zapalone 15 godzin, a nawet do 17 godzin. Nie wiem czy dobrze. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
asagoth
Coldwater
Super aktywny
Rock 'n' roll baby
|
|
« Odpowiedz #21 : Październik 21, 2009, 23:20:12 » |
|
za dużo świecenia, szkoda prądu i kasy na walkę z glonami pozatym ryby w naturze mają ok 12 godzin światła słonecznego więc nie wiem czy byś chciał żeby ci non stop 17 h świecili A co do akwa to te gałęzie (rośliny) mi nie pasują poutykane w ten żwir jak słoneczniki w ogródku. Ja bym to zrobił inaczej jak już jedziesz po bazalt to wydaj te rybki i roślinki wrzuć ten bazalt, znajdz ładny korzeń mocno rozgałęziony, obsadź akwa mchami i kup pare krewetek po 3 - 4 tyg porozglądaj się za samcami endlerków albo jakimiś microrasborami. Co do wcześniejszych postów nie martw się każdy tak (albo i gorzej) zaczynał a zibi niech nie wali regółkami z książek bo książki owszem duzo pomagają ale nie można ich wyznawać. zauważyłem na tym forum wielu wyznawców książkowych regół paplanych na sucho lub wyznawców wyznawców którzy te regółki do porz...ania klepią. Ludzie wiele rzeczy jest pisane na chybił trafił wiele zapisków jest z przed ho ho 40 lat ( a zachowania ryb zmieniają się i ewoluują cały czas, cały czas zatracają jakąś cząstkę dzikości przez tysięczne pokolenia trzymane w niewoli) jak również wielu badaczy pieprzy głupoty aż głowa boli, potem piszą to w książkach jeden klepie na forum a zaraz potem klepie już 20. Przedewszystkim doświadczenie własne, własne obserwacje i dopiero wtedy możemy z czystym sercem powiedzieć tak jest ja widziałem a do tego tak pisze w 20 książkach. Np ten mieczyk co o nim zibi pisał, w handlu bardzo często spotykany jest platkomieczyk:) (hybryda) która na pierwszy rzut oka jest identyczna jednak rośnie góra do 6 cm i chcecie mi powiedzieć że 3 lub 2 6 cm ryby nie mają prawa czuć się dobrze w np 70 l akwa ??
|
|
|
|
|
|
|
Diesel
Nowy
|
|
« Odpowiedz #22 : Październik 21, 2009, 23:32:51 » |
|
Jadę tylko po bazalt i Poprostu na ten co jest żwirek nasypię. Widzialem przy wiśle kilka gałęzi. Poszukam trochę. W wiśle.
|
|
|
|
|
|
|
Agnus
|
|
« Odpowiedz #23 : Październik 22, 2009, 00:54:10 » |
|
Kupisz gryz bazaltowy, wsypiesz a potem się wymiesza przy odmulaniu. Tak się nie robi. Wywal wszystko z akwa, daj sam czarny grys, potem zasadź rośliny podług jakiejś koncepcji i porad w/w. A aktualny żwir zostaw na inną okazję. No ale zrobisz jak chcesz.
|
|
|
|
|
|
|
Diesel
Nowy
|
|
« Odpowiedz #24 : Październik 23, 2009, 22:27:54 » |
|
ja przy odmulaniu nie robie takiego balaganiu bo nie mam odmulacza tylko sam weżyk, i sciagam nim tylko to co jest na górze tak ze sie nie martw
|
|
|
|
|
|
|
Diesel
Nowy
|
|
« Odpowiedz #25 : Październik 24, 2009, 18:46:44 » |
|
Przepraszam że post pod postem, ale siła wyższa Kupiłem bazalt, dosypałem go i wygląda to teraz tak, tylko jeszcze woda musi się wyklarować. A i przepraszam ze brudną szybke ^^
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
|
« Odpowiedz #26 : Październik 24, 2009, 19:14:35 » |
|
weź wysokie rośliny i zasłoń nimi rurę filtra, wywal sztuczne rośliny i obsadź czymś (mchem, mikrozorium, anubiasem) te nieszczęsne drewniane badyle.
|
|
|
|
|
|
|
Diesel
Nowy
|
|
« Odpowiedz #27 : Październik 24, 2009, 19:21:42 » |
|
Wiem, tylko najpierw kupie jakies rośliny. Jutro idę nad wisłę i popatrze jakieś ładne fajne, powyginane korzenie.
|
|
|
|
|
|
|
Diesel
Nowy
|
|
« Odpowiedz #28 : Październik 28, 2009, 18:34:58 » |
|
To co dzisiaj widziałem, niestety wszystko za duże. A tak to wszytko takie malutkie...
|
|
|
|
|
|
|
|