Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « Jaki dobry i sprawdzony nawóz?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaki dobry i sprawdzony nawóz?  (Przeczytany 1165 razy)
lesnik
Zainteresowany
**

"Początkiem wszechrzeczy jest woda" Tales z Miletu

« : Wrzesień 15, 2009, 19:37:10 »

Witam wszystkich na forum!

Mam prośbę o doradztwo w sprawie dobrych i skutecznie działających nawozów na wzrost i prawidłowy rozwój roślin.Obecnie po restarcie zbiornika stosuję SERA FLORENA,wcześniej stosowałem FERRO ACTIV TROPICALA.Według moich obserwacji środki te średnio skutecznie spełniają swoją rolę.Wiem,że na rynku jest mnóstwo różnych nawozów,przeróżnych firm,niestety w tym temacie nie mam dużego rozeznania i prosiłbym o ewentualne podpowiedzi jakie nawozy mogą przynieść dobre efekty,poza wyżej wymienionymi.

Z góry dziękuję i pozdrawiam Huh papa
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 27, 2009, 18:09:21 »

Poczytałem sporo i osobiście postanowiłem spróbować nawożenia PMDD+K2SO4 i FE od czasu do czasu (oczywiście poza światłem i CO2). Oczywiście w proszkach - roztwory własnej roboty. Lejąc z butelek zwykle nie ma się kontroli nad ilością tego co się leje a potrzeby roślin mogą być różne w zależności od wody, filtracji, światła, ilości ryb...

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: