Salomon77
Zainteresowany
|
|
« : Sierpień 26, 2009, 18:16:05 » |
|
Ja zarybiema jutro 25L tak tu czytalem o tych 1000 neonów w akwa 400L,albo 100 neonow w 40l ,i myśle sobie ze jezeli wpuszcze 10 neonkow do 25 to niepowinno być im źle,i tak właśnie zrobie,jeżeli źle będą się czuły to 4 odłowie to sto dwunastki
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
|
« Odpowiedz #1 : Sierpień 26, 2009, 18:45:28 » |
|
Przelicznik rybek to nie jest funkcja liniowa. W 25l mozesz trzymac bojka albo krewetki karłowate.
|
|
|
|
|
|
|
Salomon77
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #2 : Sierpień 28, 2009, 13:15:36 » |
|
Przelicznik rybek to nie jest funkcja liniowa. W 25l mozesz trzymac bojka albo krewetki karłowate.
Swoimi opiniami odstraszasz od forum innych ludzi np irenke itd, jezeli niemasz ciekawego pomysłu na akwa 17l czy 25 to niepowtarzaj bynajmniej za kimś (kto to wymyślił) ze takie baniaczki to słoiki itd ,bo to jest najprostsze ale i tak nic nie wnosi i niepomaga osobą pytającym ehhh
|
|
|
|
|
|
|
Chmura
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #3 : Sierpień 28, 2009, 13:34:47 » |
|
Swoimi opiniami odstraszasz od forum innych ludzi np irenke itd, jezeli niemasz ciekawego pomysłu na akwa 17l czy 25 to niepowtarzaj bynajmniej za kimś (kto to wymyślił) ze takie baniaczki to słoiki itd ,bo to jest najprostsze ale i tak nic nie wnosi i niepomaga osobą pytającym ehhh O co ty pijesz? Prawdę powiedziała. A co do ciekawych pomysłów- taka wielkosc akwarium mocno ogranicza mozliwosci.
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #4 : Sierpień 28, 2009, 13:35:41 » |
|
do 25l można: 1 bojownik + ew. krewetki, ślimak, kiryski panda lub inne małe lub z 8 samców gupika + ew. jw krewetki, ślimaki, kiryski panda lub inne małe lub stadko 10-14 szt microrazbora galaxy lub innych microrazborek + ew. jw. krewetki, ślimaki, kiryski panda lub inne małe lub same krewetki i odatki jw
wyboru dużego nie ma dla większość gatunków taki litraż jest zbyt mały
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
|
« Odpowiedz #5 : Sierpień 28, 2009, 13:59:00 » |
|
Nie wiem o co ci chodzi z Irenka, nie ja jej odpowiadałam. Jesli jej marzenie o bojowniku w zestawie skompresowanym zostalo rozbite to mi przykro, ale to juz nie my wymyslamy wymagane litraze, tylko osoby, ktore naprawde znaja sie na hodowli ryb. Jesli kazda osobe, ktora powie ci, ze neonki sie nie nadaja do 25l wrzucasz do jednego wora "słoikarzy" to gratuluje bardzo wielce. Tak bardzo ci zalezy to se trzymaj nawet złote rybki tylko potem nie placz ze karlowacieja albo choruja. Jesli krewetki nie sa dla ciebie ciekawe o ja nie wiem co ty chcesz. Sa dziesiatki interesujacych gatunków. Sama sie kiedys gimnastykowałam z dobrym pomysłem do 25l, ale oprócz wyzej wymienionych wpadły mi tylko karliki i kolorowe slimaczki. Z kolcobrzuchem karłowatym nie chcialam ryzykowac, bo jeszcze by mi wcisneli w hurtowni kolcobrzucha zielonego. Nie popieram idei dawania karłowatych rybek stadnych do takiego zbiornika. Zeby te zwierzeta sie dobrze czuły to musiałby ich byc kilkanascie, a na to niestety na moj rozum troche przyciasno. O karlowate kiryski nie mam zdania, nie testowałam. Trzymanie gupików w celibacie tez wydaje mi sie srednio udane.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2009, 14:03:33 wysłane przez Female_Raziel »
|
|
|
|
|
Salomon77
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #6 : Sierpień 28, 2009, 16:00:52 » |
|
sory ze tak nerwowo zareagowałem ale wydawało mi się ze znów trafiłem na człowieka który mówi ze 25l nadaje sie tylko na ślimaki a ty jednak taki niejestes bo potrafiłes podać pare innych przykładów na obsade 25L zresztą bardzo ciekawych,Marcin napisał ze można obsadzic takie akwa kiryskami i 10-15-oma sztukami microrazbory więć jestem szczęsliwy ze wkońcu ktoś podsunął mi pomysł na tego typu akwa. Czy dal microrazbór jest jeszcze jakaś alternatywa czy tylko razborki nadają sie do 25
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #7 : Sierpień 28, 2009, 16:24:53 » |
|
jw gupiki drobniczka jednodniówka a microrazborek jest sporo gatunków
|
|
|
|
|
|
|
Female_Raziel
|
|
« Odpowiedz #8 : Sierpień 28, 2009, 19:12:08 » |
|
Karłowatych razbor jest multum, ale sa albo szalanie drogie (galaxy, erythromicron) albo sa w sklepie raz na rok (maculata, axelrodi).
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #9 : Sierpień 28, 2009, 19:13:07 » |
|