Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada - 27l  (Przeczytany 1095 razy)
bluessj
Nowy
*

« : Luty 13, 2009, 11:48:27 »

Małe pytanko mam akwa 27 L i dwa bojowniki w nim samca i samiczke, czy jak dokupie jeszcze dwie samiczki to bedzie już za dużo czy w sam raz?? Akwa noramlnie z filtrem i napowietrzaczem i roślinkami?

Akwarium 160l
Gurami Mozajkowe 1x
Sum Pictus 4x
Kirysek Pstry 2x
Glonojad 4x
Modesta 2x
Brzanka różówa 3x
Rineloricaria teffeana 4x
Skalar 2x
Kosiarka 5x
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 13, 2009, 11:51:19 »

To akwarium nadaje się wyłącznie dla jednego samca. Na kilka samiczek jest za małe, a jedną samicę bojek prędzej czy później zamęczy. Nie trzyma się ich w parach.
bluessj
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 13, 2009, 12:26:45 »

Dzięki za szybka odpowiedz.W sumie to nie moja akwa tylko mojej dziewczyny oddałem jej Bojownika i to akwarium 27L bo jak go trzymałem w moim to mi zjadał mieczyka i inne rybki podgryzał, a ta zaszalała i od razu kupiła mu koleżankę i chce kupić jeszcze dwie to powiedziałem, żeby się powstrzymała aż dowiem się czegoś więcej. Teraz jej powiem, żeby nie kupowała nic więcej a tą samiczkę co ma zobaczy się co będzie. Dzięki

Akwarium 160l
Gurami Mozajkowe 1x
Sum Pictus 4x
Kirysek Pstry 2x
Glonojad 4x
Modesta 2x
Brzanka różówa 3x
Skalar 2x
Kosiarka 5x
Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Luty 13, 2009, 13:21:45 »

Jeśli w akwarium będzie dużo kryjówek (w roslinności, kokosach, między korzeniami) to jest spora szansa, że samica przeżyje... ale i tak w tak małym akwarium będzie jej ciężko z samcem.

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
bluessj
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 13, 2009, 15:55:07 »

Zdaje sobie z tego sprawę, na razie postaram się jej zapewnić godziwe warunki a w między czasie postaram się jej załatwić większe akwa. Mam jeszcze akwarium 67 L tylko teraz jest zajęte przez żółwia, ale braciszek bedzię na czasie wymieniać bo jest już za małe dla niego. Dzięki za pomoc

Akwarium 160l
Gurami Mozajkowe 1x
Sum Pictus 4x
Kirysek Pstry 2x
Glonojad 4x
Modesta 2x
Brzanka różówa 3x
Skalar 2x
Kosiarka 5x
Strony: [1]
  Drukuj