Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytanie o obsadę  (Przeczytany 923 razy)
BLACHA_997
Zainteresowany
**

« : Wrzesień 22, 2009, 16:54:32 »

Witam
W najbliższym czasie planuje zrobić restart swojego pierwszego akwarium (ma już prawie 2,5 roku). Specjalnie nie zarybiam baniaka nowymi rybkami ponieważ wcześniej obsada była totalnie skopana i teraz, po restarcie, na bazie zdobytych doświadczeń zamierzam hodować rybki jednego, góra dwóch gatunków. Co powiecie o wpuszczeniu 10 razbor klinowych i 10 brzanek mszystych (lub sumatrzańskich) – obecnie pozostały mi jeszcze dwie mszyste, mają się dobrze i chyba pożyją jeszcze trochę więc łącznie będzie 12 chyba że „stare” nie zaakceptują nowych. Ponadto ze starego tj. obecnego akwarium pozostaną 3 zbrojniki - wiem że są długowieczne i może 1 otosek.
Dodam jeszcze, że moje akwarium to baniak 102 litrowy w którym obecnie pracują dwie kaskady aquaela największa FZN-3 z wkładami z gąbki oraz ceramiką oraz najmniejsza FZN-1 z wkładami z gąbki. W przypadku zainstalowania filtra podżwirowego - nie jestem jeszcze zdecydowany, planuję korzystać tylko z dużej kaskady.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie opinie i porady.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: