Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Artemia instant - zna ktoś?  (Przeczytany 1301 razy)
murena
Zainteresowany
**

« : Październik 01, 2009, 19:07:01 »

Nie wiedziałam gdzie umieścić pytanie o pokarm Roll Eyes Wybrałam ten dział, bo do innych ten temat całkiem mi nie pasuje.

Pod wpływem impulsu oraz trochę z wygodnictwa kupiłam dzisiaj słoiczek nauptilusów artemii dla moich dwunastu dwudniowych kirysków, które niebawem - mam nadzieję - zaczną pływać w poszukiwaniu pokarmu. Według zapewnień producenta - Ocean Nutrition Americas - jest to freshly hatched artemia pn. "Instant Baby Brine Shrimp" i ma być identyczna jak ta własnoręcznie świeżo odławiana z solanki natychmiast po wylęgu. Produkt jest of Thailand. Czy ktoś z was może karmił już tym narybek i zechciałby podzielić się ze mną opinią?
Saszetki Artemia-Mix, czyli mieszankę jaj solowca z solą też nabyłam w umiarkowanej liczbie dwóch, jak na początek, ale karmienie takim rybim "bobo vita" czyli gotowym jedzonkiem jest łatwiejsze i z ogólnej kalkulacji wychodzi mi jednak taniej, choć słoiczek 20-gramowy tani wcale nie był Shocked
A tak przy okazji to jak długo narybek je taką mikroskopijną artemię i ile tego potrzebuje? Zawartość słoika po otwarciu trzeba zużyć w ciągu 6 tygodni.      
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2009, 19:10:09 wysłane przez murena » Zapisane
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #1 : Październik 01, 2009, 20:26:34 »

Ciekawe pytanie i sam chętnie dowiem się czegoś o Solowcu - mam woreczek na czarną godzinę, gdyby ikraki postanowiły mieć dzieci Smiley
Już nawet mam butelkę z napowietrzaczem przygotowane Wink

murena
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Październik 02, 2009, 18:52:01 »

Nie sprzedają tego w Polsce czy jak.... Huh
Podpowiedzcie mi przynajmniej jak długo karmi się narybek solowcem w wersji mini
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2009, 18:54:40 wysłane przez murena » Zapisane
murena
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Październik 03, 2009, 17:08:00 »

Przetestowałam artemię instant na narybku gupików, rzucił się na nią jak psy na świeże mięsko i ma się świetnie. W tym słloiczku jest 1,5 miliona nauptilusów.  Kilka armii kirysków można by tym wykarmić  Grin Zakup trochę na wyrost, ale za to wygoda. Nadmiar spałaszują inne ryby Wink
Agnus
Super aktywny

hydrozagadka

« Odpowiedz #4 : Październik 07, 2009, 09:07:06 »

Phi, poszłaś na łatwiznę Wink Hodowca powinien hodowac wszystko nawet jedzenie Wink

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: