Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: krolewnopodobna 25L  (Przeczytany 2105 razy)
krolewnopodobna
Nowy
*

« : Październik 03, 2009, 18:17:54 »

Akwarium - 40x25x25
Filtr - wewnętrzny Aquael FAN - mikro plus
Oświetlenie - 1x14W
Podłoże - piasek
Pokarm: Tropical supervit Suszona dafnia, Tetra pro colour

Flora:
Cryptocoryne Rubella (rozrosła się i ją rozdzieliłam)
Cladophora aegagropila
Cabomba
+ "coś" na korzeniu

Fauna:
x6   Gupik (3 samice, 3 samce) 2 samce i kilka wyhodowanych jeszcze nie da się rozróżnić płci
x4   Molinezja (2 czarne, 2 żółte) dwie do oddania
x1   Welonka
+ ślimaki niezidentyfikowane

17.08.2009:

30.05.2010:

« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2010, 22:29:55 wysłane przez krolewnopodobna » Zapisane
rumaki
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Październik 03, 2009, 18:36:59 »

Obsada to porażka. Welonka i molinezje do natychmiastowego oddania.
Aranżacji to ja oceniać nie będę, bo jej nie ma. Przydałoby się więcej roślinek. No i ten żwirek... hmmm... bardzo nie lubię marmurowego żwirku.
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2009, 18:41:03 wysłane przez rumaki » Zapisane

darcio
Bywalec

Jeden z moich kirysków :)

« Odpowiedz #2 : Październik 03, 2009, 18:42:09 »

Ej królewno podobna napisałaś że masz 25 l akwa ale ono jest chyba większe  Lips Sealed
natka43
Zainteresowany
**

Uwielbiam gupiki

« Odpowiedz #3 : Październik 03, 2009, 18:48:20 »

Rybki ładne ale litraz za mały.Żwirek proponuje 2-3 ten jest trochę za gruby.Dodaj jeszcze ze dwie roslinki na przód wywal stateczek,dodaj jakiś fajny korzeń.Roslinki porozmieszczaj inaczej i będzie dobrze.Przydałoby się zrobic też testy.Zmieniłabym też tapete najlepiej na czarną wtedy ładnie to kontrastuje z roslinkami.

asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #4 : Październik 03, 2009, 20:34:24 »

Ja bym zrobił tak. Oddałbym ryby i rośliny spuścił wode, wywalił żwir. Kiedy już akwa było by puste dałbym nowy wątek na forum "propozycja obsady do..." kiedy już wybrałbym coś ciekawego poczytałbym dokładnie o tych rybach i roślinach. Następnie pooglądał bym akwaria o podobnym litrażu i zaaranżował swoje po wcześniejszym zapoznaniu się z podstawowymi zasadami zakładania akwariów. TO tyle ode mnie, a jak zrobisz to już od ciebie zależy. A co do tego akwa to szkoda ryby męczyć, szkoda  kasy ładować bezmyślnie i szkoda sił. Jak już robić to porządnie.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: