Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Lepekun Mini Malawi 450l oraz 112l
Ankieta
Pytanie: Czy odłowić zdominowanego samca P.Saulosi?
Tak - 9 (39.1%)
Nie - 2 (8.7%)
Dać mu jeszcze troche czsu - 2 (8.7%)
Niech natura rządzi się swoimi prawami - 10 (43.5%)
Głosów w sumie: 23

Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Lepekun Mini Malawi 450l oraz 112l  (Przeczytany 11425 razy)
Lepekun
Zainteresowany
**

Dziki z afryki :)

« Odpowiedz #15 : Luty 24, 2010, 10:22:12 »

W obsadzie nic się nie zmieniło wszystko po staremu. Co do oświetlenia to rzeczywiście jest nowe  z dwóch standardów na Sylvania Grolux i Power glo

450 Malawi i 112 kotnik
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #16 : Luty 24, 2010, 19:25:12 »

Bardzo fajnie zrobione, takie style mi sie podobaja. Pozdro.

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
Lepekun
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Luty 24, 2010, 21:57:33 »

Witam!
Bardzo mi miło ze doceniają mnie także fani typowych zieleniaków  Smiley Bardzo bym prosił także  innych forumowiczów o komentarze. Jestem otwarty także  na krytykę. Służę  pomocą  jak ktoś by miał chęć założenia swojego kawałka afryki  Cheesy
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania !!!
Lepekun 

450 Malawi i 112 kotnik
shogun4
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Luty 24, 2010, 22:58:30 »

Witam !!
Chciałem pokazać moje dokończone akwarium
450l

Jako człowiek nieodnajdujący najmniejszej przyjemności estetycznej w akwariach z rybami i kamieniami, niniejszym stwierdzam: ZAJEB.... MALAWI! Zgranie skał z tłem wyszło super! I wreszcie naturalnie rozmieszczone skały, a nie skład budowlany jak w większości tego typu baniaków. Brawo i powodzenia!

Stwierdziłem także że 112l nie nadaje się do hodowli ryb (tylko 70cm długości)

Wszystko jest kwestią proporcji kolego Wink

Lepekun
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Luty 24, 2010, 23:22:31 »

shogun4 Dziękuje bardzo i chylę czoła przed mistrzem podwodnego ogrodnictwa  Wink Cieszy mnie że osoba o takim zamiłowaniu do roślinek wyraziła się pozytywnie o moim baniaczku  Smiley
I od razu się  poprawiam.Z mniejszych akwariów można zrobić arcydzieło, przykładem są twoje piękne akwaria.Mi chodziło o Malawi . 80x35 to minimalna powierzchnia dna dla najmniejszego przedstawiciela afrykańskiego jeziora Malawi (dla mnie tyle to i tak mało) Zważając na duża agresywność pysków nie zakładałem tam Malawi tylko kotnik. Roślinnego już nie chce (chociaż jak patrze na twoje akwaria... Shocked )
Hehe ja nie widzę sensu trzymania roślin w akwarium  Grin przecież mam je w filtrze hydrofonicznym który się spisuje perfekcyjnie !! Polecam tego typu filtr jako biologiczną filtracje.
Pozdrawiam Wink

450 Malawi i 112 kotnik
shogun4
Bywalec

« Odpowiedz #20 : Luty 25, 2010, 00:00:51 »

shogun4 Dziękuje bardzo i chylę czoła przed mistrzem podwodnego ogrodnictwa  Wink

Ooo, to chcę na piśmie, odręcznie, z czytelnym podpisem Grin Jeszcze 10 000 takich opinii i w to uwierzę Cool

Hehe ja nie widzę sensu trzymania roślin w akwarium  Grin przecież mam je w filtrze hydrofonicznym który się spisuje perfekcyjnie !! Polecam tego typu filtr jako biologiczną filtracje.

No właśnie ja mam taką filtrację wewnątrz akwarium, bez zbędnych kombinacji  Tongue  Cheesy

Fajne masz to malawi. W tym cała rzecz, że dodanie do tego akurat baniaka roślin mogłoby tylko zaszkodzić kompozycji i efektowi wizualnemu. Jest kompletny. (Moje nie są kompletne, bo np podłoża mam do bani.) A uwagę zwróciłem, bo i u mnie prędzej czy później będzie baniak z pyszczakami - szanowna małżonka jest ich fanką i obiecałem Smiley Ale to dopiero po przeprowadzce, mam nadzieję po tych wakacjach. Pozdr

baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #21 : Luty 25, 2010, 00:03:44 »

cyt .Lepekum
przecież mam je w filtrze hydrofonicznym który się spisuje perfekcyjnie !! Polecam tego typu filtr jako biologiczną filtracje
Mam pytanko co się w takim filtrze znajduję?

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
shogun4
Bywalec

« Odpowiedz #22 : Luty 25, 2010, 00:06:43 »

cyt .Lepekum
przecież mam je w filtrze hydrofonicznym który się spisuje perfekcyjnie !! Polecam tego typu filtr jako biologiczną filtracje

Mam pytanko co się w takim filtrze znajduję?

np.:
http://www.czerwonolicy.waw.pl/hydroponika.htm
http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klubowiczow/zrob_to_sam/filtr_hydroponiczny_-_spostrzezenia_po_prawie_trzech_latach_uzytkowania.html

baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Luty 25, 2010, 00:13:21 »

Dzieki Shogun4 ale ja chyba wolę roslinki w akwarium tak jak Ty.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Lepekun
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #24 : Luty 25, 2010, 00:15:39 »

shogun4 twoja szanowna małżonka ma świetny gust !!!  Grin taka żona to skarb  Grin Wprawdzie jestem jeszcze młody i piękny (18 lat )  Grin Ale chciałbym mieć partnerkę  życiową która podziela moje zainteresowanie akwarystyczne. Z pyszczkami to nie taka prosta sprawa , trzeba poczytać i dobrze wybrać obsadę aby małżonka nie znajdowała martwych pupili  Undecided A tak na przyszłość służę pomocą.

baniakmaniak w takim filtrze jest zwyczajny keramzyt o grubej granulacji i oczywiście podstawa czyi rośliny.Mama jest zadowolona bo w takim filtrze szybko się zaszczepki ukorzeniają  Grin
Woda jest krystaliczna. O parametrach nie będę mówił bo nic konkretnego na razie tam nie pływa.

450 Malawi i 112 kotnik
Lepekun
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #25 : Luty 25, 2010, 00:23:04 »

Baniakmaniak w Malawi można trzymać rośliny , co prawda mało ale można.Fenomen tego biotopu nie polega na pustemu wpatrywaniu się w rośliny. W Malawi zawsze coś się dzieje . To ryby z charakterem Smiley Co ci będę opowiadał zapraszam na oględziny akwarium w realu. Przyjedz!! Z piwem w ręce będziemy patrzeć jak 2 samców saulosi walczy o terytorium jak ci się nie spodoba stawiam 3 kolejki  Grin Grin Grin (oczywiście mowie o walkach bez ofiar)

Akwarium się troszkę zmieniło . Stwierdziłem że kamlot po  lewej stronie zakrwawiający filtr jest zbyt płaski i wymieniłem go na lepszy model Cheesy Mam nadzieje że wam się spodoba  Cheesy

« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2010, 20:04:12 wysłane przez Lepekun » Zapisane

450 Malawi i 112 kotnik
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #26 : Luty 25, 2010, 20:27:27 »

Nie zrozum mnie źle Lepekum mnie po prostu malawi nie kręci tak jak rośliniaki stąd moja niewiedza co do takiego typu filtrów. Oglądając te stronki od Shoguna zobaczyłem że zbiorniki z roślinami są większe od akwarium malawi więc się trochę zdziwiłem.Lubię oglądać różnego rodzaju baniaki i stwierdzam że ten Twój jest jednym z najlpszych jakie tu widziałem Malawi na tym forum.
To co człowiek sobie trzyma w akwa to jego sprawa grunt żeby w miare to wyglądalo no i żeby rybki były w nim szczęśliwe i Twoje napewno są.
A co do tego piwa to ostatnio jestem mocno zapracowany dlatego tak późno odpowiadam może kiedyś skorzystam jak mnie małżonka i córka puszczą.
Pozdrawiam baniaczki masz w dechę.

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Zapraszam do wątku:
Lepekun
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #27 : Luty 25, 2010, 21:31:01 »

Witam!
Nowe zdjęcia w slabej jakosci
HEH w akwarium przed momentem było tarło Cheesy Beta samiec  P.Acei uprzedził samca alfa Cheesy:D:D Większy samiec nie bardzo jest zadowolony

A oto kolacja

450 Malawi i 112 kotnik
kamil4737
112l. lubie roslinki:)
Zainteresowany
**

112l hybryda

« Odpowiedz #28 : Luty 27, 2010, 14:52:16 »

wow... malawi zrobilo na mnie wrazenie , i jak ktos powie mi ze malawi jest malo efektywna to juz wiem ktory zbiornik mu pokazac.. naprawde super ci wyszlo , pomimo tego ze nie jestem ulubiencem malawi to powoli sie przekonuje Smiley Powodzenia

norgemann
Nowy
*

« Odpowiedz #29 : Luty 27, 2010, 18:55:48 »

Witam,
Od dluzszego czasu nosze sie z zamiarem zalozenia akwarium.Twoje jest perfekt jak dla mnie Cheesy
Z uwagi na to iz jestem poczatkujacym akwarysta nie liczac lat mlodosci potrzebuje pomocy.Niestety u mnie w Norwegii jest dosc utrudniony dostep do wszystkich niezbednych akcesoriow oraz nie bardzo mozna liczyc na pomoc w sklepie przy zakladaniu zbiornika.
Zapytam sie wprost..Czy pomoglbys mi przy zalozeniu takiego zbiornika u mnie w Norge?Codzi mi o porady i pomoc przy wyborze osprzetu i rybek.

pozdrawiam Grzegorz tel.  +4795406035
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  

Skocz do: