Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: woda  (Przeczytany 1242 razy)
farmer77
Nowy
*

« : Październik 21, 2009, 21:56:23 »

witam mam problem z woda w moim akwarjum 70l , od jakiegos czasu pojaia sie w nim plsn na szybach i dnie . moze mogl by mi ktos poradzic jak sie tego pozbyc i czym to moze byc spowodowane .
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #1 : Październik 21, 2009, 21:58:44 »

Sugeruje poczytać na początek kilka wątków na temat glonów z kilkudziesięciu/kilkuset dostępnych. Jak już przeczytasz, to napisz, ile masz ryb, czym nawozisz, jak oświetlasz, jak karmisz, jaki masz filtr itp. itd
farmer77
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 21, 2009, 22:19:31 »

wsumie to mam mam 24 ryby , nawoze tetra planta min i co tydzien uzywam flory bakteryjnej nutrafin cycle karmie 2 razy dziennie rano sucha karma a wieczorem mrozonkami oswietlam swietlowka 30 w  filtr mam wewnetrzny aquael 340l/h .
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #3 : Październik 22, 2009, 12:12:37 »

24 ryby, ale jakie? Gdyby to były nawet najmniejsze a nie narybek, to masz ich stanowczo za dużo i sądzę że stąd te kłopoty.
Możesz zrobić hydroponikę, łatwiejsza do zrobienia jest niż denitryfikator i prościej to kontrolować, może pomóc w równowadze, chociaż nie polecam 70l do 24 ryb, jakie by nie były.
Napisz coś o tych rybach.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: