Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « akwarium 112 l profil zmiana obsady
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: akwarium 112 l profil zmiana obsady  (Przeczytany 1365 razy)
dilayla
Stały użytkownik

« : Październik 24, 2009, 09:32:23 »

Dżem dobry! Cheesy

Ma akwarium 112 l z obsadą po prostu ogólną molinezje (do od dania ciągle coś mi wypada i nie moge ich oddać),mieczyk,neony,gupik,otoski,ramirezy.
więc zastanawiam się nad w ogóle innym akwa.Najlepiej żeby nie było to akwarium typowo holenderskie. Myślałam troszke nad Malawi...
Co proponujecie?Wiem,że to mały litraż no ale...

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Październik 24, 2009, 09:48:56 »

No zupa rybna z dżemem to faktycznie kiepskie połączenie  Wink

W takim litrażu to podobno muszlowce jakieś się sprawdzają sprawdź sobie

Młode ampularie oddam
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Październik 24, 2009, 09:57:13 »

Właśnie wiem ale kurcze strasznie pyszczaki mi się spodobały takie kolorowe i w ogóle...Jest może jakis rodzaj pyszczaków który będzie dobry do tego litrażu?
Choć muszlowce to jednak nie zły pomysł..hmmm
Kurcze cały dzień czekam i dostałam jedną odp. z resztą dziś całe forum jest takie mało żywotne. Undecided
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2009, 16:45:26 wysłane przez dilayla » Zapisane

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Październik 24, 2009, 19:43:54 »

muszlowce to nie malawi, ale pomysł co do nich dobry, z malawi do 100l podobno Labidochromis caeruleus mogą być lub może coś z ameryki np. jakieś pielęgniczki...

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Październik 24, 2009, 21:28:19 »

mam pielęgniczki ramirezy które bardzo lubie i koleje pytanie czy moge trzymać muszlowce z ramirezami?

Jostein Gaard
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #5 : Październik 24, 2009, 21:33:41 »

po pierwsze to holender i malawi to białe i czarne tzn holender to akwarium roślinne a malawi to z założenia akwarium bez roślin.
po drugie nie da rady łączyć tych dwóch gatunków ponieważ mają skrajne wymagania wodne.

dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Październik 24, 2009, 22:17:35 »

niestety...a czy muszlowce to też Malawi?

Jostein Gaard
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #7 : Październik 25, 2009, 00:15:58 »

nie muszlowce pochodzą również z afrykańskiego jeziora ale nie malawii tylko tanganika

dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Październik 25, 2009, 09:56:57 »

tanganika?a czy moge ich z innymi rybkami z tanganiki trzymać?

Jostein Gaard
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: