Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « Biały, zadziwiający i niepokojący osad w akwarium.
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Biały, zadziwiający i niepokojący osad w akwarium.  (Przeczytany 26384 razy)
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #30 : Październik 28, 2009, 23:52:04 »

PH nie obniżysz inaczej przy Twoim KH, tylko z pomocą wody destylowanej np. z filtra odwróconej osmozy albo kupionej; lepiej wolniej zmieniać parametry, żeby się to źle nie skończyło.
Nadmanganianu bym nie dawał do akwarium, wbrew pozorom jest to mocny środek. Można puste akwarium odkazić, albo rybkę chwilę pomoczyć (w odpowiednim stężeniu), ale w akwarium to powoduje więcej problemów niż pożytku. A sól też działa niezbyt dobrze na ryby słodkowodne, Drago ma rację. I zobacz sobie jakie są stężenia soli w Bałtyku, od 3 do 11 promili, nad naszym wybrzeżem coś około 7. Przelicz ile dałeś soli, żebyś nie doszedł do wody morskiej, bo rybom się oberwie, ale też rośliny mogą się zniszczyć na amen. 
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #31 : Październik 29, 2009, 05:05:27 »

alka pustaku a co ja napisałem że przy wysokiej twardości węglanowej to zakwaszenie  nie zda rezultatu na dłuższą metę dlatego miał zmierzyć ile wynosi twardość węglanowa, a po za tym to zakwaszenie miał zrobić tylko na czas usuwania tej pleśni. A i napisz mi jeszcze z jakiego atlasu korzystam bo jestem ciekaw i inni na pewno też by chętnie z niego skorzystali, a nadmaganianem potasu to posmaruj sobie wiesz co bo chyba cię swędzi. Czyżby mąż miał problemy z erekcją ?

Ten komentarz jest żenujący, nie zamierzam się nad nim rozwodzić. Atria C
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2009, 06:24:07 wysłane przez Drago » Zapisane

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #32 : Październik 29, 2009, 08:53:49 »

Drago iloraz inteligencji to masz na bardzo niskim poziomie,już nie wspomnę o zachowani jak dziecko neostrady.
Jest na to powiedzenie Trol forumowy.

tmaciak
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #33 : Listopad 03, 2009, 19:44:12 »

Może te "glony", czy czort wie co to jest, znalazły sobie odpowiednią pożywkę?

Jak się dyfuzor odkazi to dodam filterek w postaci dodatkowej butelki, dam znać czy pomogło.

Pomogło Smiley

Pozdrawiam,
Tomek
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #34 : Listopad 10, 2009, 23:05:06 »

Ala nie recytuj wierszy bo dzisiaj nie pierwszy, podczas mojej nieobecności dostałem kilka wiadomości ludzie pytają z jakiego atlasu korzystam więc pytam ponownie co to za atlas bo jesteśmy ciekawi ja chyba najbardziej. Jeżeli coś się komuś zarzuca to trzeba to udowodnić.
Ja używam aquacid pH minus, torfin i Querex i chciałbym mieć glony.
Co do składu leku to nie muszę go znać bo nie jestem farmaceutą i nie będę go robił sam w domu idę i kupuje gotowy lek na dane schorzenie czy chorobę. Natomiast Ty tak doskonale znasz skład leków i substancji czynnych a nie dowiedziałem się do tej pory jakie ryby przydenne leczyłaś preparatami zawierającymi miedź. A to była by cenna informacja.
A iloraz inteligencji kiedy mi mierzyłaś czyżbyś należała do Mensy?
Szkoda że inny temat został zamknięty to bym Tobie napisał coś o takich sprawach w sądzie bo wiedzę na temat obowiązującego prawa w tym kraju masz tak znikomą jak o akwarium.
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2009, 01:18:31 wysłane przez Drago » Zapisane

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: