Mar22
Nowy
|
|
« : Październik 28, 2009, 17:06:20 » |
|
No i wreszcie chciałbym pochwalić się moim jakże doczekanym dorobkiem natury Akwarium 80 x 35 x 45 ~ 126 litrów 6mm Ogrzewanie Tetra tec HT 150 Oświetlenie 2x świetlówka 18W Filtracja EHEIM classic 2213 + wkłady EHEIM substrat PRO Napowietrzanie Deszczownica Obsada:1 + 4 Pseudotropheus Saulosi "Coral" (Pyszczak saulosi "coral") 1 Synodontis ornatipinnis 1 Ancistrus dolichopterus (Zbrojnik niebieski, wąsacz niebieski, glonojad) xxx Ślimaki świderki Rośliny:Vallisneria Gigantea Anubias Barteri Cryptocoryne Wendtii Oto zdjęcie całego akwarium: A to główni bohaterowie spektaklu: A tutaj widzimy jednego z bohaterów pobocznych:
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2009, 23:25:46 wysłane przez Mar22 »
|
|
Malawi 126L Czarne wody 25L
|
|
|
netka888
Stały użytkownik
Akwarystyka to pasja... Practise, go and win !
|
|
« Odpowiedz #1 : Październik 28, 2009, 17:09:40 » |
|
nie jestem żadnym ekspertem ale jak dla mnie akwa bardzo fajne
|
|
|
|
The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain
...In sleep he sang to me In dreams he came That voice which calls to me and speaks my name And do I dream again?...
...........................................................
|
|
|
Daniel00
Nowy
Nie wszyscy forumowicze to AKWARYŚCI :)
|
|
« Odpowiedz #2 : Październik 28, 2009, 17:29:00 » |
|
Super! Dobrze dobrana obsada ( w sumie można dodac coś więcej ) fajne ułożenie kamieni i dobrze dobrane rosliny . Mi się bardzo podoba
|
|
|
|
|
|
|
koper112
Stały użytkownik
אַקוואַריסטיק איז מיין פערדל
|
|
« Odpowiedz #3 : Październik 28, 2009, 17:37:04 » |
|
aqwa ,ładne,ale co do literków to raczej za mało już tu było maglowane że min 160L, ale to kazdego z nas sprawa, fotki rybek ,super ,powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Mar22
Nowy
|
|
« Odpowiedz #4 : Październik 28, 2009, 17:49:08 » |
|
aqwa ,ładne,ale co do literków to raczej za mało już tu było maglowane że min 160L, ale to kazdego z nas sprawa, fotki rybek ,super ,powodzenia. tzn akurat dla saulosi minimalna dl akwarium moze wynosic 80 cm, takze dla takiego haremiku jest w sam raz mam to potwierdzone książkowo
|
|
|
|
|
|
|
momopl
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #5 : Październik 28, 2009, 19:37:23 » |
|
Bardzo ładne akwa
|
|
|
|
|
|
|
leszek_00
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #6 : Październik 28, 2009, 19:57:32 » |
|
Bardzo fajne akwarium, mam pytanie odnośnie tła (kupione czy robione ?). Co to za roślinka w lewym dolnym rogu ?
|
|
|
|
|
|
|
Mar22
Nowy
|
|
« Odpowiedz #7 : Październik 28, 2009, 20:06:01 » |
|
Bardzo fajne akwarium, mam pytanie odnośnie tła (kupione czy robione ?). Co to za roślinka w lewym dolnym rogu ?
To jest zwykła tapeta A co to rośliny jest to Nurzaniec Olbrzymi
|
|
|
|
|
|
|
leszek_00
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #8 : Październik 28, 2009, 20:49:30 » |
|
tapeta tzn ??
|
|
|
|
|
|
|
Leśny
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #9 : Październik 28, 2009, 20:51:47 » |
|
Akwarium bardzo fajne .Tło to zwykła tapeta,a wygląda jakby jakieś fajne kombinowane.Tylko czy pyszczaki nie wszamają tych roślinek?
|
|
|
|
|
|
|
Mar22
Nowy
|
|
« Odpowiedz #10 : Październik 28, 2009, 20:58:13 » |
|
tapeta tzn ??
Tapeta tzn duża fotografia na papierze fotograficznym sprzedawana w sklepach zoologicznych. A jeżeli chodzi o rośliny, to są one za twarde dla pysi i wydzielają niesmaczne dla nich substancje
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
|
« Odpowiedz #11 : Październik 28, 2009, 21:02:41 » |
|
dla zbrojnika za ciasne akwa, dla giętkozęba trza by sprawdzić bo nie jestem pewien, btw obydwie ryby to nie malawi. Poza tym baniak fajnie się prezentuję.
|
|
|
|
|
|
|
Mar22
Nowy
|
|
« Odpowiedz #12 : Październik 29, 2009, 08:25:49 » |
|
dla zbrojnika za ciasne akwa, dla giętkozęba trza by sprawdzić bo nie jestem pewien, btw obydwie ryby to nie malawi. Poza tym baniak fajnie się prezentuję.
"Giętkozęby spotykane są przede wszystkim w wodach Afryki równikowej, w dorzeczu takich rzek jak Niger czy Kongo, w dorzeczu Jeziora Czad, w Wielkich Jeziorach Afrykańskich (przede wszystkim Jezioro Wiktorii, Jezioro Tanganika) oraz w Jeziorze Malawi." - cytat z wikipedii A co do gibbicepsa to w najbliżesz przyszłości postaram się go oddać
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
|
« Odpowiedz #13 : Październik 29, 2009, 09:21:34 » |
|
"Giętkozęby spotykane są przede wszystkim w wodach Afryki równikowej, w dorzeczu takich rzek jak Niger czy Kongo, w dorzeczu Jeziora Czad, w Wielkich Jeziorach Afrykańskich (przede wszystkim Jezioro Wiktorii, Jezioro Tanganika) oraz w Jeziorze Malawi." - cytat z wikipedii A co do gibbicepsa to w najbliżesz przyszłości postaram się go oddać zgoda ale ten opis dotyczy ogółu giętkozębów, natomiast jeśli chciałbyś poświecić więcej czasu na poznanie ryby, którą hodujesz to w tejże samej wikipedii znajdziesz info, iż Twój giętkoząb cętkowany występuje endemicznie w Tanganice http://pl.wikipedia.org/wiki/Gi%C4%99tkoz%C4%85b_c%C4%99tkowany
|
|
|
|
|
|
|
vivivaldi
Moje akwa
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #14 : Październik 29, 2009, 10:32:27 » |
|
mi się podoba szczególnie ułożenie kamieni powedz czy zauważyłeś agresje pyszczaków wobec świderków?? podaj tez parametry wody ja bym na twoim miejscu dodał jakiś filtr wewnętrzny myślę że sam kubełek to za mało na takie akwa
|
|
|
|
|
|
|
|