Bardzo ładne akwa
Jak na początek przygody, to jest naprawdę nieźle i masz do tego rękę, na pewno będzie coraz lepiej. Ja niestety od marca w swojej 250-tce wciąż coś zmieniam, walczę z glonami i nie mam odwagi jej do tej pory pokazać.
Dzięki
Staram się jak mogę. Teraz jakbym zalewała baniak to już wiedziałabym jaką chcę aranżacje i JAK JĄ WYKONAĆ! Bo choć troszke wiedziałam, to wykonanie musiało poczekać aż nabiorę praktyki osobiście
A niteczki też sie pojawiły....
Super, że pokazałaś jak wygląda akwa oświetlone tylko Sylwanią Grolux + Sylwanią Aquastar. Zastanawiałem się, czy nie zrobić u siebie takiego oświetlenia (+ Phlips 865) jednak nie za bardzo podoba mi się to podoba. Trochę za bardzo "cukierkowate", nie w moim guście. Chyba jednak zdecyduję się na Aqarelle + Philips 865 lub 965.
Też mi sie cukierkowość nie podoba. Na dodatek nienawidzę różowego koloru
Ale po wyczytywaniu miliona postów, analizie kilku milionów akwariów pieknych roślinnych z super wypasionymi roślinkami jednak doszłam do wniosku że nie to cp MNIE się podoba, tylko to co roślinkom
Mam 2x865 i guzik daja tak naprawde roslinom. Dopiero Aquastar i Grolux dały kopa i wybarwienie
A jak spisuje się Tobie filtr JBLe900 ? Taki sam posiadam w swoim akwa , ale nie mam porównania do innego, więc trudno mi wypowiedzieć się na jego temat. Widzę, że u Ciebie jest woda kryształ. Czy stosujesz standardowe wkłady ?
No właśnie doczytałeś, że jest, a tam pisze ze będzie dopiero JBLe900. Po nastepnej wypłacie... Ta woda kryształ jest na filtrze wewnętrznym
Parametry też stabilne
Po odmulaniu dna czy sadzeniu roslin malutka godzinka i już po sprawie- woda kryształ. Fotka ostatnie robiona 10 minut po podmiance i totalnej demolce baniaka od środka ( przesadzanie, dosadzanie przyciętych roslin).
Przy takim litrażu i oświetleniu jakie będziesz teraz miała ( 200L, 2x39W + 2x30W) to raczej bez ciśnieniowego zestawu CO2 to się nie obędzie. Poza tym jestem ciekawy jak będziesz nawoziła przy takim akwa HT.
Na razie bimberek pójdzie. Brak drobnych w portfelu... A 2x39W świeci jako podstawa. 2x30W docelowo 5 godz. tylko
Co za duzo to niezdrowo
Co do nawożenia to się uczę. Patrzę uważnie na roslinki i jak zauwazam jakieś objawy to wertuję net i dodaję to co znalazłam
Ale to uciążliwe. Chyba przejdę na PGC itd. Metoda EI jednak jest zbyt zawikłana jak dla zielonej
Powodzenia, pozdrawiam
Pozdrawiam
[/quote]