Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16
  Drukuj  
Autor Wątek: Pysia [200l] Początki przygody  (Przeczytany 48833 razy)
arti-131
Bywalec

« Odpowiedz #75 : Grudzień 01, 2009, 21:13:59 »

Ja tak nie potrafię  Cry
Krab
Unikam moderatorów jak ognia... xD
Bywalec

Rak umarł 12:58 02/01/10

« Odpowiedz #76 : Grudzień 02, 2009, 00:11:02 »

Mayster sztyk! Shocked Akwarium jest cudowne, pozdrawiam. Smiley Wink

Mój stary rak Smiley Pozdrawiam
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #77 : Grudzień 02, 2009, 00:41:15 »

Ja tak nie potrafię  Cry
Weź nie gadaj bzdur, tylko zabierz się do roboty!  Mózg i wyobraźnia to potężna siła. I każdy to ma. Tylko nie każdemu się chce.... A najprościej mówić : " nie potrafię" .
Umiesz, potrafisz, możesz. Tylko naprawdę chciej Wink
Mayster sztyk! Shocked Akwarium jest cudowne, pozdrawiam. Smiley Wink
Nie przesadzajmy hahaha.  Jest może i ładne- dla mnie Wink Bo moje własne Smiley

W chwili obecnej szukam filtra kubełkowego.  Będą następne zmiany po jego zamontowaniu. Zniknie chaos w prawym rogu.  Dalej muszę obmyślić strategie Wink
Krab
Bywalec

« Odpowiedz #78 : Grudzień 02, 2009, 20:35:57 »

Fajne te Pstrążenice, mniejsze od neonka. Mam pytanie: Ile masz krewetek i czy cos ci sie juz urodziło? Smiley
Te krewetki jak małpki Grin w tej fajowej dzungli. Fajny ten glonojad, pozdrawiam. Cheesy

Ps. To jest Mayster sztyk Wink
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2009, 22:25:30 wysłane przez kraby1 » Zapisane

Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #79 : Grudzień 02, 2009, 23:15:25 »

Mam pytanie: Ile masz krewetek i czy cos ci sie juz urodziło? Smiley
Te krewetki jak małpki Grin w tej fajowej dzungli. Fajny ten glonojad, pozdrawiam. Cheesy

Nie wiem ile mam krewetek.  Dwa razy już nosiły jajeczka. Małe są wszędzie i różnych wielkości Wink

Wczoraj kiryski znowu oszalały. Znowu złożyły ikrę.

Baniak dzisiaj wygląda tak:

Roślinkom chyba dobrze Wink
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2009, 12:02:37 wysłane przez Pysia » Zapisane
bartekw
Bywalec

« Odpowiedz #80 : Grudzień 05, 2009, 16:47:57 »

swietne akwa , co do krewci i kiryskow i chyba kleska urodzaju Roll Eyes Cheesy Cheesy Cheesy Grin papa

Krab
Bywalec

« Odpowiedz #81 : Grudzień 05, 2009, 20:35:21 »

Ten wątek powinien byc przyklejony!

Ps. To tylko moja opinia.

lesnik
Zainteresowany
**

"Początkiem wszechrzeczy jest woda" Tales z Miletu

« Odpowiedz #82 : Grudzień 05, 2009, 22:08:32 »

Bardzo ciekawa aranżacja,gratulacje Good !
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #83 : Grudzień 05, 2009, 23:13:21 »

swietne akwa , co do krewci i kiryskow i chyba kleska urodzaju Roll Eyes Cheesy Cheesy Cheesy Grin papa
Tfu tfu  Grin Dzisiaj chyba znowu następny wylęg krewetek, bo widziałam takie mini mini Wink
Ten wątek powinien byc przyklejony!

Ps. To tylko moja opinia.
Nie przesadzajmy Wink Jest tu troszkę naprawdę ładnych baniaków Smiley
Bardzo ciekawa aranżacja,gratulacje Good !
Na razie wszystko w trakcie tworzenia Smiley Dzięki Smiley  Będą zmiany. W poniedziałek dojdzie chyba Eheim 2228 i pochodzi trochę z wewnętrznym. Jak ten ostatni zniknie, to będzie następna część zmian Wink
Antosia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #84 : Grudzień 06, 2009, 10:52:51 »

A już chciałam swoje pokazac....ale widząc Pysiu Twój baniak...chyba pójdę swój rozbic. Masz poprostu cudoooownie.I doskonały zmysł,co gdzie dac,by pasowało i współgrało nie tworząc chaosu.A czy powiesz mi,co to za roślinka na drugiej fotce z lewej strony baniaka na samym tyle(taka czerwonawa)?A...no i jeszcze ta na fotce 3?

Pozdrawiam.
Pokaż mi swoje akwarium, a będę wiedziała, czy słuchać Twoich rad.
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #85 : Grudzień 06, 2009, 13:24:52 »

A już chciałam swoje pokazac....ale widząc Pysiu Twój baniak...chyba pójdę swój rozbic. Masz poprostu cudoooownie.I doskonały zmysł,co gdzie dac,by pasowało i współgrało nie tworząc chaosu.A czy powiesz mi,co to za roślinka na drugiej fotce z lewej strony baniaka na samym tyle(taka czerwonawa)?A...no i jeszcze ta na fotce 3?

Przesadzasz Wink
Kazdy może mieć taki baniak. Co do chaosu- to nadal jest Wink Z prawej strony i po środku. Troszkę czasu minie aż to ogarnę. Nie mogę robić drastycznych zmian ze względu na rybki.  Muszę działać powoli i z rozmysłem.
W rogu po lewej stronie jest rotalka indica.  A ta na fotce nr. 3 to Ludwigia repens. Obie roślinki wybarwiły mi się dopiero pięknie po dodaniu świetlówek roślinnych  Aquastar i Grolux.

Właśnie przed chwilą wyrwałam 40 sadzonek sagittarii subulaty Smiley  Piękna, bez glonów. Pójdzie na sprzedaz.  Zarobi na następne roślinki Wink Oczywiscie  zostało chyba z 60 szt. jeszcze w baniaku Wink  Rośnie jak szalona.... Wieczorem zrobię fotkę łysego przodu Smiley
Zrobiłam fotke Smiley

Trochę prześwietliłam, ale cóż Wink

A jutro w baniaku zacznie działać Eheim 2228. Najpierw przez jakiś czas z wewnętrznym który mam.  Potem będę mogła ogarnąć prawy róg jak się pozbędę wewnętrznego filtra Smiley
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2009, 19:16:40 wysłane przez Pysia » Zapisane
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #86 : Grudzień 06, 2009, 23:16:52 »

Cud, miód i orzeszki Smiley zarąbisty zbiornik Smiley Widzę, że idziesz z rozmachem, aż zazdroszczę ci tych roślinek bez glonów (tfu tfu...) Ja mam rękę tylko do zwierzątek, z roślinami nie bardzo mi wychodzi. Najładniej mi rosną storczyki i sanseweria ale chyba nie będą pasować do akwa Cheesy
No to tylko się cieszyć, znaczy, że stworzyłaś im dobre warunki.
Tfu tfu   Dzisiaj chyba znowu następny wylęg krewetek, bo widziałam takie mini mini
Gratuluję kolejnego przychówku, znowu zostałaś babcią Cheesy

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
Pysia
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #87 : Grudzień 07, 2009, 19:33:57 »

Cud, miód i orzeszki Smiley zarąbisty zbiornik Smiley Widzę, że idziesz z rozmachem, aż zazdroszczę ci tych roślinek bez glonów (tfu tfu...) Ja mam rękę tylko do zwierzątek, z roślinami nie bardzo mi wychodzi. Najładniej mi rosną storczyki i sanseweria ale chyba nie będą pasować do akwa Cheesy
Mam jakieś pojedyńcze nitki przy wylocie filtra na resztce kabomby Wink Ale to ponoć "normalna" ilość, bo widać je dopiero po powiększeniu fotki- gołym okiem nie  Grin
Co do storczyków to nie mogę ich mieć ze względu na convektory .... Na parapecie stoją kwiaty tylko latem ...
No to tylko się cieszyć, znaczy, że stworzyłaś im dobre warunki.
Część ikry zjedzona przez neonki, część nadjedzona przez ślimaki a reszta sobie wisi Wink
Tfu tfu   Dzisiaj chyba znowu następny wylęg krewetek, bo widziałam takie mini mini
Gratuluję kolejnego przychówku, znowu zostałaś babcią Cheesy
Nio Wink I muszę się starać żeby wnukom było dobrze  Grin

Z powodu starania się zakupiłam lepszą filtracje- Eheima 2228. Masakra jaka to krowa  Shocked Jutro będę walczyc z uruchomieniem Wink
Dzisiaj poszedł nowy zaczyn do bimbrowni.  Chyba na noc pójdzie napowietrzanie, bo zapyla CO2 tak mocno, że sie boję o zwierzatka.
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #88 : Grudzień 07, 2009, 20:19:47 »

Chyba na noc pójdzie napowietrzanie, bo zapyla CO2 tak mocno, że sie boję o zwierzatka.
To uważaj żeby ph nie zjechało za mocno w dół. Jak ja dałam za dużo zacieru i ph spadło mi gwałtownie, to rybcie nie były zachwycone. Zbrojniki zupełnie zesztywniały a reszta dziwnie się zachowywała, na szczęście im przeszło.

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #89 : Grudzień 07, 2009, 21:34:17 »

Witam akwarium piekne pozazdroscic takich roslinek super  papa papa papa
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16
  Drukuj  

Skocz do: